Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bartek27

Hemoroidy, ból odbytu ?

Polecane posty

Witam, mam 27lat, prowadzę siedzący tryb życia( praca za biurkiem od 6 lat po 8-12 godzin dziennie) i od około miesiąca mam problem z bólem odbytu kiedy siedzę więcej niż 3-4 godziny, ból też powstaje po wypróżnieniu się ale mniejszy, co drugie wypróżnienie na papierze toaletowym widzę krew. Ostatnio też zacząłem ćwiczyć i po ćwiczeniu kiedy spocą mi się te okolice to też występuje delikatny ból. Kiedy siedzę na takiej poduszce (dla ludzi z problemami z hemoroidami) to nie odczuwam bólu mogę tak siedzieć cały czas. Robiłem badanie krwi i OB mam w normie. 
Czy to są hemoroidy ?

Gość Gość

Pewnie tak,to są hemoroidy.

Jak dużo krwi płynie to szczelina odbytu.

Gość Mięta

Dieta jak najbardziej-dużo błonnika.Owoce i warzywa i np."Ispagul S"w aptece do kupienia.Mnie pomógł na zaparcia.

I przede wszystkim ruch.Ćwiczenia gimnastyczne,rower.

Ćwiczenie mięśni Kegla.

Alkohol zabroniony.

A ćwiczenie siłowe ? Bo obecnie zacząłem niedawno chodzić na siłownię, mam troszkę nadwagi

Gość Mięta

Nie wiem.Dźwiganie wg mnie niewskazane.

Gość Mięta

Byłeś u proktologa?

Jak pojawia się krew warto przejść się do internisty.Da Ci skierowanie do prokologa może.

Mmie poleciła maść ProctoGlywenol

ponoć najlepsza.W necie polecają ProktisM

Ostatnio kiedy zacząłem siedzieć na tej poduszce z dziurą, bólu nie mam i ilość krwi się zmniejszyła, jedynie śladowe ilości w kale natomiast na papierze toaletowy nie zauważyłem, zastanawiam się nad czopkami Proktosedon ponoć są dobre na takie problemy.

Gość Krysia8

jak macie przy szczelinie odbytu zaparcia, to na te zaparcia jakaś dietkę zastosujcie lekkostrawną i do tego preparat intesta, przy nim stolec będzie normalny i nie będzie sprawiał bólu.