Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiunia12

Jak przezwyciężyć strach i zachować przyjaciela?

Polecane posty

Gość kasiunia12

Jakieś dwa lata temu zaczęłam kolegować się z młodszym od siebie o dwa lata facetem. Później stopniowo przemieniało się to w przyjaźń, wiadomo. Na początku naszej znajomości miałam faceta, on rozstawał się z dziewczyną więc nie było mowy o żadnych innych uczuciach między nami. Po prostu świetnie się ze sobą dogadywaliśmy. Gdy ja rozstałam się z facetem to jeszcze częściej zaczęliśmy razem wychodzić do knajp, na spacery, na piwo. Dużo gadaliśmy, ot po prostu przyjaźń damsko-męska.
Jednak po jakimś czasie zaczęłam zauważać a i ludzie w moim otoczeniu, że on coś zaczyna do mnie czuć choć ja to wypierałam ze świadomości. Gotował dla mnie czasami jakieś kolacje, był na każde zawołanie, żartował co to będzie jak weźmiemy ślub, ignorowałam. Jakieś 5 dni temu, zaczął na okrętkę mówić o swoich uczuciach, nie wprost. Dalej ignorowałam, na kolejnym spotkaniu sytuacja się powtórzyła. Nie mówi wprost, owija w bawełnę. A ja nie umiem się zachować, milcze, zmieniam temat. Wiem, żałosne ale nie wiem jak się zachować. Boję się mu otwarcie zakomunikować, że ja nic do niego nie czuje. Boję się, że to zniszczy naszą relację. Nigdy nie dawałam mu sygnałów, że coś do niego czuję, coś więcej niż do przyjaciela.
Co mam zrobić? Boję się, że nasza relacja pryśnie a jest bardzo dla mnie ważna. Boję się zrobić cokolwiek