Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

"Pękłaś czy cię nacinali?" - jaka wiocha i ohyda zapytać tak młoda matkę. A moja matka i ciotka dokładnie tak mnie zapytały. Nie uważacie że to obcesowe?

Polecane posty

Gość iza
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

A miałaś w prywatnym szpitalu? 

Mialam cc za granica (tu kazdy szpital jest prywatny).

Kiedys dowiadywalam sie w Polsce to za 2tys mozna bylo sie umowic z lekarzem na cc w panstwowym szpitalu.

Pozatym zawsze mozna isc po zaswiadczenie o tokofobii do psychiatry prywatnie.

Gość mis
9 minut temu, Gość c1c napisał:

Mówisz że nie chcesz być nacinana bez powodu, tak samo w papierach w szpitalu wpisujesz ochrona krocza i ryzyko nacięcia spada.

Nie sadze zeby to specjalnie respektowali, zreszta wszystko mozna podciagnac pod koniecznosc.

Gość Gosc
7 minut temu, Gość iza napisał:

Mialam cc za granica (tu kazdy szpital jest prywatny).

Kiedys dowiadywalam sie w Polsce to za 2tys mozna bylo sie umowic z lekarzem na cc w panstwowym szpitalu.

Pozatym zawsze mozna isc po zaswiadczenie o tokofobii do psychiatry prywatnie.

Nie, ja na pewno nie chce w publicznym szpitalu. Myślałam w ogóle żeby pojechać za granicę żeby urodzic. W Szwecji jest podobno fajnie.

Gość kobiety są obrzydliwe

A walnęłaś klocka jak parłaś?

Gość kasia
14 minut temu, Gość Gosc napisał:

Nie, ja na pewno nie chce w publicznym szpitalu. Myślałam w ogóle żeby pojechać za granicę żeby urodzic. W Szwecji jest podobno fajnie.

W prywatnych szpitalach w Polsce jest super,jak masz finansowe mozliwosci to idz do prywatnego.

Gość ola
13 minut temu, Gość kobiety są obrzydliwe napisał:

A walnęłaś klocka jak parłaś?

Ja nie, bo mialam cc na zyczenie.

Gość Cccc

Xd ...ki, chcecie poważną operacje zamiast normalnego powodu 

Właśnie u mnie w rodzinie była taka mądra, cesara na żądanie anestezjolog albo zle się wokół w kręgosłup albo ma inną anatomię. Ma uszkodzoną gałązkę nerwu i albo się zregeneruje (wiadomo, że nerwy słabo sie regenerują lub wcale) w jakimś stopniu do pół roku, albo do końca życia będzie cierpiała tak jak kiedyś. Dziecka nie może podnieść, schylic się nie może. Odszkodowania nie dostanie bo podpisała świadomość powikłań. Brawo. Róbcie se operacje na żądanie. Dobrze, że mają wprowadzić zmiany w tym kierunku, bo to jest jakaś patologia. CC nie jest lepsze, jest dobre kiedy ma uratować życie dziecka czy matki. To nie jest taka sobie operacja, wynikają z tego poważne konsekwencje, na starość się przekonacie. Idźcie lepiej na mobilizacje blizny żeby wam mniej później dokuczało a nie durne rady dajecie 

Gość Cccc
1 minutę temu, Gość Cccc napisał:

Xd ...ki, chcecie poważną operacje zamiast normalnego powodu 

Właśnie u mnie w rodzinie była taka mądra, cesara na żądanie anestezjolog albo zle się wokół w kręgosłup albo ma inną anatomię. Ma uszkodzoną gałązkę nerwu i albo się zregeneruje (wiadomo, że nerwy słabo sie regenerują lub wcale) w jakimś stopniu do pół roku, albo do końca życia będzie cierpiała tak jak kiedyś. Dziecka nie może podnieść, schylic się nie może. Odszkodowania nie dostanie bo podpisała świadomość powikłań. Brawo. Róbcie se operacje na żądanie. Dobrze, że mają wprowadzić zmiany w tym kierunku, bo to jest jakaś patologia. CC nie jest lepsze, jest dobre kiedy ma uratować życie dziecka czy matki. To nie jest taka sobie operacja, wynikają z tego poważne konsekwencje, na starość się przekonacie. Idźcie lepiej na mobilizacje blizny żeby wam mniej później dokuczało a nie durne rady dajecie 

Zle się wkól* 

Cierpiała do końca życia tak jak teraz* 

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Cccc napisał:

Zle się wkól* 

Eeeee... Jeśli on się źle wkłuł to chyba nie jest powikłanie tylko błąd w sztuce i za to się należy odszkodowanie. Ale żadne odszkodowanie nie pomoże w takiej sytuacji. Faktycznie CC to operacja, ale nawet sn na pewno lepiej w prywatnym szpitalu. 

Gość Cccc
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Eeeee... Jeśli on się źle wkłuł to chyba nie jest powikłanie tylko błąd w sztuce i za to się należy odszkodowanie. Ale żadne odszkodowanie nie pomoże w takiej sytuacji. Faktycznie CC to operacja, ale nawet sn na pewno lepiej w prywatnym szpitalu. 

Właśnie „wkuć” tak wiedziałam ze coś mi nie pasuje, czasami zapominam jak się pisze jakiś wyraz. Trochę to dziwne. Nie zmienia to faktu ze cesarka to straszne ... ile powikłań po tym się zdarza, jak później te kobiety cierpią, zrosty się porobią to żałują te które mogły rodzic naturalnie, że nie chciały 

Gość Cccc
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Wystarczy, że udowodnią, że ma inną anatomię. To jej druga cesarka na żądanie. Po pierwszej tez miała ból, który nie zniknął ale mówiła, ze był do wytrzymania. Teraz dziewczyna ledwo łazi. Zdrowia nikt jej nie wróci 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Albo rodzic za granicą. CC się boję sama z siebie więc u mnie tylko naturalny. Rodzilam w normalnym szpitalu, krocza jakoś specjalnie nie "cwiczylam" ale położną miałam na medal i wyszłam bez szwanku. Ginekolog w Polsce nie chciał wierzyć, że urodziłam dziecko bo przecież "tnie się każdą jak leci" a u mnie blizny nie ma...

Gość iza
18 minut temu, Gość Cccc napisał:

Zle się wkól* 

A co cie to obchodzi to ich decyzja, chcesz to rodz sn.

Gość Gość

Tu autorka. Mnie właśnie nacieto. Ponoć wyjścia nie było...jaka jest prawda nigdy się nie dowiem. Jestem trochę luźniejsza, na szczęście nie jakoś drastycznie i zarówno ja jestem w stanie "dojść" poczas stosunku jak i mąż. Drugie dziecko też chce rodzić naturalnie bo właśnie boje się tej operacji zwanej cc. Ale co jak znów mi zrobią cięcie.

P.S. samo cięcie nie boli bo wykonywane jest w trakcie parcia czy tam skurczu który sam w sobie tak boli że tego nacięcia nawet nie skojarzysz że było

Gość Cccc
Przed chwilą, Gość iza napisał:

No właśnie to powinna być decyzja lekarza, a nie fanaberia. I akurat mnie to obchodzi, ponieważ pracuje w ochronie zdrowia i muszę się później zajmować waszymi powikłaniami. 

Gość iza
25 minut temu, Gość Cccc napisał:

No właśnie to powinna być decyzja lekarza, a nie fanaberia. I akurat mnie to obchodzi, ponieważ pracuje w ochronie zdrowia i muszę się później zajmować waszymi powikłaniami. 

No i przynajmniej masz dzieki temu prace, skoro sie tym zajmujesz 😉

Gość Ccc
2 minuty temu, Gość iza napisał:

No i przynajmniej masz dzieki temu prace, skoro sie tym zajmujesz 😉

Nie mam dzięki temu pracy, jedna osoba przyjdzie z tym inna z tamtym, żal patrzeć na te kobiety po cesarce 

Gość Gość
38 minut temu, Gość iza napisał:

Daj spokój. Rozmowa na poziomie. Wymiana doświadczeń, co rzadko odbywa się w tak milej atmosferze a już jakaś musi to psuć.

Gość iza
12 minut temu, Gość Ccc napisał:

Nie mam dzięki temu pracy, jedna osoba przyjdzie z tym inna z tamtym, żal patrzeć na te kobiety po cesarce 

A ile kobiet ma problemy po sn? Ale ty nie wiesz bo latwiej przyjsc na mobilizacje blizny niz na plastyke pochwy. Tak samo ile dzieci ma porazenia po porodach sn.

Gość Ccc
3 minuty temu, Gość iza napisał:

A ile kobiet ma problemy po sn? Ale ty nie wiesz bo latwiej przyjsc na mobilizacje blizny niz na plastyke pochwy. Tak samo ile dzieci ma porazenia po porodach sn.

Xd dalej porównuj operację, która wiąże się m.in przecięciem powłok brzusznych i poród naturalny. Wiesz jak to się robi? Tniesz, wyrywasz dziecko siłą, bo tak łatwo nie wychodzi i wpychasz na maksa macice, i nie nie wchodzi gładko.., trzeba się niezle namęczyć żeby wlazła tam gdzie była. Plastykę pochwy...ręce opadają.

ide sobie, bo głupoty nie zdzierżę, trzymam kciuki za przepisy regulujące zasadność cc na żądanie, w Polsce jest największy % cesarek...patola 

Gość Ccc

Jeszcze porażenia po SN wymienia Xd 

Gość Ccc

Jeszcze porażenia po SN wymienia Xd 

Gość iza
4 minuty temu, Gość Ccc napisał:

Xd dalej porównuj operację, która wiąże się m.in przecięciem powłok brzusznych i poród naturalny. Wiesz jak to się robi? Tniesz, wyrywasz dziecko siłą, bo tak łatwo nie wychodzi i wpychasz na maksa macice, i nie nie wchodzi gładko.., trzeba się niezle namęczyć żeby wlazła tam gdzie była. Plastykę pochwy...ręce opadają.

ide sobie, bo głupoty nie zdzierżę, trzymam kciuki za przepisy regulujące zasadność cc na żądanie, w Polsce jest największy % cesarek...patola 

Pewnie rodzilas sn bez znieczulenia i stad jestes cieta na kobiety, ktore urodzily w 30 minut bez bolu przez cc.

Moja macica, moja sprawa jak bede rodzic.

Gość iza
5 minut temu, Gość Ccc napisał:

Nie martw sie, wystarczy zaswiadczenie o tokofobii i jest juz cc ze wzgledow medycznych 😛

Gość Ccc
8 minut temu, Gość iza napisał:

Pewnie rodzilas sn bez znieczulenia i stad jestes cieta na kobiety, ktore urodzily w 30 minut bez bolu przez cc.

Nie kochana, ja jestem po drugiej stronie stołu 😀  Bez bólu? Chyba nie miałaś CC, nie wiesz czym jest ból pooperacyjny i ból kiedy blizna zle się zrośnie. 

Paychiatrzy dostaną również nowe wytyczne, ciekawe czy będziesz chodziła całą ciąże żeby dostać tak świstek. 

Gość iza
1 godzinę temu, Gość Ccc napisał:

Nie kochana, ja jestem po drugiej stronie stołu 😀  Bez bólu? Chyba nie miałaś CC, nie wiesz czym jest ból pooperacyjny i ból kiedy blizna zle się zrośnie. 

Paychiatrzy dostaną również nowe wytyczne, ciekawe czy będziesz chodziła całą ciąże żeby dostać tak świstek. 

Kochana, mialam cc i jestem zadowolona. Bol pooperacyjny byl znosny, bralam tez leki przeciwbolowe. Dla mnie gorszy bol to byly migreny, szczegolnie w ciazy.

Na szczescie mialam cc za granica i moglam sobie je wybrac.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość iza napisał:

Lala przestań czarować. Cc to koszmar a nikt nie chce mówić o tym głośno. Jasne, że można naszprycowac się lekami, po których zmulony organizm potrzebuje snu. A dzieckiem w tym czasie zajmują się wróżki chyba... Glupiutkie dziewczyny lykaja te bajki jak pelikany a potem płaczą bo zdychaja z bólu po katach.

Gość gosc
13 godzin temu, Gość Gość napisał:

Tu autorka. Mnie właśnie nacieto. Ponoć wyjścia nie było...jaka jest prawda nigdy się nie dowiem. Jestem trochę luźniejsza, na szczęście nie jakoś drastycznie i zarówno ja jestem w stanie "dojść" poczas stosunku jak i mąż. Drugie dziecko też chce rodzić naturalnie bo właśnie boje się tej operacji zwanej cc. Ale co jak znów mi zrobią cięcie.

P.S. samo cięcie nie boli bo wykonywane jest w trakcie parcia czy tam skurczu który sam w sobie tak boli że tego nacięcia nawet nie skojarzysz że było

Orientowalas sie moze (albo ktoras z pan tutaj) czy jest mozliwosc korekcji blizny po nacieciu, plastyki pochwy itd? 

Gość iza
17 godzin temu, Gość Gość napisał:

Lala przestań czarować. Cc to koszmar a nikt nie chce mówić o tym głośno. Jasne, że można naszprycowac się lekami, po których zmulony organizm potrzebuje snu. A dzieckiem w tym czasie zajmują się wróżki chyba... Glupiutkie dziewczyny lykaja te bajki jak pelikany a potem płaczą bo zdychaja z bólu po katach.

Dziecko bylo w pojedynczej sali ze mna i z mezem cala dobe plus pomoc pielegniarek. A ja od drugiej doby ralam juz tylko ibuprom.

Pisze tu o swoim doswiadczeniu i jeszcze raz powtarzam, ze dla mnie gorszy bol i koszmar od cc to migreny.

Gość iza
7 godzin temu, Gość gosc napisał:

Orientowalas sie moze (albo ktoras z pan tutaj) czy jest mozliwosc korekcji blizny po nacieciu, plastyki pochwy itd? 

pewnie tak, ale prywatnie.