Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama bez auta

Tanie auto do miasta

Polecane posty

Gość mama bez auta

Mamusie, co polecicie na auto do miasta, w wersji budżetowej ale nie kompletny gruz, cena do maks 10 tysięcy, na ubezpieczenia, rejestrację, naprawy, wymiany mam odłożoną kasę, mówię o cenie samego samochodu? Coś niedużego, ekonomicznego, ma służyć jako drugie auto, prawie wyłącznie do jazdy po mieście. Polecicie coś?

Gość Burya

Ja polecam Ci Citroena C3 w wersji diesel. Super oszczędny, przestronny w środku mimo małych gabarytów, pojemny bagażnik. Cena za ok. 12-14-letnie auto to 5-8 tys. zł (zależy od wyposażenia). Jeżdżę już 3. rok i bardzo sobie chwalę. Na plus jest też jego zwrotność - parkowanie to baja. 

Dodam, że jeżdżę rocznikiem 2006, a stan lakieru i pozostałych elementów jest bez zarzutu. Wymienione tylko to, co trzeba. 

Gość Gość

Ja jeżdżę Peugeotem 206, mały samochód w dieslu. Chwalę sobie bardzo i pewnie długo autka nie wymienię 🙂

Jak szukałam auta, to chciałam coś niedużego (żeby mieć mniejszy kłopot z polowaniem na miejsce parkingowe w mieście), co niewiele pali, ma tanie części i nie zbankrutuję na opłaty. Więc moje aktualne auto spełnia wszystkie wymogi