Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja

Możliwość ciąży

Polecane posty

Gość Patrycja

Cześć dziewczyny. Ostatnią miesiączkę miałam od 25.02 do 3.03. Odstęp między miesiączkami wynosi 20 dni. Pierwszy raz po miesiączce kochałam się z partnerem bez zabezpieczenia 10.03. Miesiączke powinnam dostać 23. 03 lecz nadal jej brak. Od kilku dni czuję dużą ciasność w pochwie, przy wkładaniu dzisiaj palca do środka czułam, że moja szyjka jest nisko, twarda i zamknięta. Mam spuchnięty brzuch. Zauważyłam też dzisiaj częstsze korzystanie z toalety w celu siusiania. Zauważyłam także, że w czasie ostatnich dni przez większość czasu mam uczucie suchości w pochwie. Dziewczyny już dostaje histerii z tej paniki. Czy któraś z was jest w stanie mi powiedzieć czy opisane przezemnie symptomy to objawy nadchodzącej miesiączki czy powinnam zacząć dopuszczać myśl, że mogę być w ciąży. Dziękuję i miłego wieczoru 

Gość Gość

Skoro uprawiałaś seks bez zabezpieczenia to chyba jesteś świadoma tego, że mogłaś zajść w ciążę? Podstawy rozmnażania znasz? 😂😂😂 Mimo wszystko nie świruj, okres może się opóźnić parę dni z wielu powodów... 

Gość Patrycja

Tak znam. Niestety jestem już tak przerażona.. Cały internet przetrzepałam w poszukiwaniu opisu szyjki macicy przed miesiaczką itd. Naprawdę swiruje 

Gość Aaz

Zrób test to się dowiesz.

Cykl się liczy od pierwszego dnia okresu do dnia poprzedzającego kolejny okres wiec twój cykl nie trwa 20 dni. Policz sobie to.

Gość Patrycja

Cykl trwa 27 dni. Miesiączki dostaje co 20, a trwa 7 dni 

Gość Aaz

Wcelowaliscie praktycznie w owulację więc jeśli się nie zabezpieczaliscie i był seks do końca to ciąża bardzo prawdopodobna. Robiłaś test?

Gość Patrycja

Zamierzam jutro ale już nerwowo nie wytrzymuje stąd ten wątek 😕 miałam nadzieję, że może ta szyjka macicy sugeruje, że miesiączka nadejdzie ale chyba nic z tego 😕

Gość Aaz

To był seks z wytryskiem czy przerywany?

Gość Patrycja

No właśnie nie jestem do końca pewna czy był ten wytrysk 

Gość Aaz

A no to bardzo prawdopodobne że to ciąża. Chyba jesteś przygotowana na to skoro się nie zabezpieczaliscie i współżyliście w dni najbardziej płodne?

Zrób jutro test i daj znać jaki wynik.

Wg opisu szyjka wygląda na taką we wczesnej ciąży z tego co znalazłam.

Gość Gość

To dlaczego nie stosujecie zabezpieczenia skoro tak bardzo obawiasz się ciąży? Głupota... 

Gość Nieplanowana ciąża?

Jeżeli obawiasz się, że to ciąża i masz pytania zadzwoń albo napisz na darmowy chat: http://www.kobietawpigulce.pl/

Gość nastka

Ciężko określić, czy są to symptomy ciąży czy nadchodzącej miesiączki. Obie  możliwości są realne, dlatego Twój niepokój jest uzasadniony. Spróbuj może, jeśli masz możliwość podpytać chłopaka o wytrysk. Na pewno warto, abyś wykonała test, aby rozwiać swoje obawy lub wybrała się do ginekologa. 

Jak się teraz czujesz?

Gość Nara
26 minut temu, Gość Nieplanowana ciąża? napisał:

Jeżeli obawiasz się, że to ciąża i masz pytania zadzwoń albo napisz na darmowy chat: http://www.kobietawpigulce.pl/

W\ypieprzaj. 

Gość Nie smuć się

Na przyszłość pamiętaj o pigułce dzień po. Mam nadzieję, że jeśli nie chcesz tej ciąży, to okaże się, że w niej nie jesteś. Niech ta sytuacja będzie taką "nauczką" na przyszłość, żeby zawsze pamiętać o antykoncepcji. Może warto w Waszym przypadku połączyć hormonalną z mechaniczną. Może to nie ciąża a jakaś infekcja. Po pierwsze test a potem sio do lekarza i wybierzcie metodę antykoncepcji żeby nie było takich sytuacji. Oby wszystko było dobrze.

Gość Wredna

Ja pierdziele.. Po miesiaczce sa najbardziej ryzykowne dni... co to znaczy, ze nie wiesz czy mial miejsce wytrysk?:/ toz mogl chociaz wyjac przed, zawsze mniejsze ryzyko, chociaz to nie metoda. Ehhh 

Gość Wredna

I nie chodzi o to, jaka jest liczba miedzy miesiaczkami i ile one trwaja, tylko cykl liczy sie calosciowo. Od pierwszego dnia jednej, do pierwszego dnia kolejnej. Nie rzecz w tym, co ile dni masz i ile trwa, tylko, zeby wiedziec kiedy sie poszczegolne dni uaktywniaja - plodne rozpoczynaja sie juz 10 dnia...takze tak. 

Gość Patrycja

Wykonałam dzisiaj dwa rodzaje testów ciążowych strumieniowy i płytkowy. Oba negatywne. Czy mogę im zaufać, odetchnąć z ulgą i w spokoju poczekać na miesiączkę ?

Gość Aaz

Myślę że są już wiarygodne. Czekaj na okres.

Gość Patrycja

To już 6 dzień jak się spóźnia 😞

Gość Patrycja

Kobiety ale mi ulżyło! Rano wzięłam aspiryne i jest miesiączka nareszcie 🙈