Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosiłapci

Kiedy zająć dziecko tabeltem?

Polecane posty

Gość kosiłapci

Słuchajcie, zacznę od tego, że generalnie gardzę tymi insta matkami, które dają dziecku od małego telefon bądź tablet i każdą dziecku oglądać bajki, bo potrzebują czymś zająć dziciaka. No i wszystko by było super, bo ja swojemu Krzysiowi tabletu nie dawałam, starałam się zająć go kreatywnymi zabawami, gdyby nie fakt, że czasem serio potrzebuje chwili dla siebie, albo z mężem chwilę dla nas... 😉 Sądzicie, że takie zajmowanie młodego tabletem jest karygodne? Że nie warto? Boję się, że w dłuższej perspektywie to zrobi z mojego dzieciaka małego zombie. Ale z drugiej strony pokusa jest kusząca, co wy na to? 🙂 

Gość Gosc

Ile ma lat? Ja dawałam dziecku w jednej sytuacji telefon: jazda autobusem. Ma chorobę lokomocyjna, a telepiacy się autobus doprowadza małą do histerii. W aucie aż tak źle nie jest. Ogólnie nie popieram tego, ale wolę, żeby dziecko bajki oglądało niż płakało w nieboglosy

Gość Lukrecja

Lepiej naucz dziecko by samo zabawilo sie orzez jakas chwile a nie pytasz kiedy dac tableta. 

Gość kosiłapci
  Dnia 28.03.2019 o 11:57, Gość Gosc napisał:

Ile ma lat? Ja dawałam dziecku w jednej sytuacji telefon: jazda autobusem. Ma chorobę lokomocyjna, a telepiacy się autobus doprowadza małą do histerii. W aucie aż tak źle nie jest. Ogólnie nie popieram tego, ale wolę, żeby dziecko bajki oglądało niż płakało w nieboglosy

Syn w maju skończy 3 latka

Gość kosiłapci
  Dnia 28.03.2019 o 12:00, Gość Lukrecja napisał:

Lepiej naucz dziecko by samo zabawilo sie orzez jakas chwile a nie pytasz kiedy dac tableta. 

ale jak mam go nauczyć? żeby robił kreawtyne rzeczy w wieku 3 lat? bez przesady

Gość gość

do 3 roku życia to stary nie ma prawa nawet w TV meczu obejrzeć bo jak dziecko zerknie nawet przypadkiem to cała jego kariera zostanie zaprzepaszczona i wysiłek mamusi by dzidziuś został prezesem banku nie ziści się.

tablet dopiero po 18 rż, ten z komunii

Gość Prawda
  Dnia 28.03.2019 o 12:35, Gość kosiłapci napisał:

ale jak mam go nauczyć? żeby robił kreawtyne rzeczy w wieku 3 lat? bez przesady

Nie wiesz jak dziecko nauczyc bawic sie samemu a sadzisz ze jest gotowy by nauczyc go korzystac z tabletu. Chciala baba spokoju to nie trzeba bylo dziecka robic.