Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 AnBee

Czy 1300 zl wydane na ciuchy to duzo?

Polecane posty

Go艣膰 AnBee

Kupilam plaszcz i trzy pary butow.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gryy

Zalezy od dochodu. Dla jednych to nic, dla innych majatek.聽

Kupowalas ze sredniej polki cenowej, mozna taniej, ale mozna o wiele drozej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AnBee

No tak, masz racje :(

A Wy ile wydajecie i przy jakich dochodach? Ja zarabiam 2500.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go123

Moim zdaniem nie warto wyda膰 na buty wi臋cej ni偶 200 z艂 za par臋.

Trzy pary, to 600 z艂.

P艂aszcz, 400-700 z艂.

I tak dochodzimy do 1300 z艂.

To wi臋cej ni偶 po艂owa twojej miesi臋cznej wyp艂aty. Czyli du偶o.

Ja bym kupi艂 jedn膮 par臋 but贸w za oko艂o 150 z艂 i kurtk臋 wojskow膮 za max. 200 z艂.

Ale to twoje pieni膮dze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AnBee

Buty kosztuja po ok. 200zl za pare, plaszcz jest drozszy :( Doliczylam przesylke, a to w sumie 80zl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go123
3 minuty temu, Go艣膰 AnBee napisa艂:

Buty kosztuja po ok. 200zl za pare, plaszcz jest drozszy 馃槥 Doliczylam przesylke, a to w sumie 80zl.

Ja kupi艂em buty sportowe za 145聽z艂 i kurtk臋 wojskow膮 z demobilu Bundeswehry za 65 z艂 馃檪

Kurtka nowa, w stanie magazynowym. Tylko 偶e le偶a艂a w magazynie 20 lat 馃檪聽Ale OK.

W przesz艂o艣ci, utopi艂em w butach bardzo du偶o pieni臋dzy, bo z ka偶dymi co艣 by艂o nie tak, i szybko musia艂em kupowa膰 kolejne.

O tak, co 3-4 miesi膮ce kupowa艂em kolejne buty.

To chi艅skie adidasy, to glany, to聽buty taktyczne, to buty BHP (robocze)...

Wreszcie - w lutym 2019 - trafi艂em na TE DOBRE.

Na buty sportowe z demobilu Bundeswehry (w stanie nowym).

Lekkie, termoaktywne, wytrzyma艂e, z wk艂adk膮 kt贸r膮 mo偶na wielokrotnie wypra膰 (szczotk膮, wod膮 i myd艂em).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AnBee

Ale ja jestem kobieta, a nie mezczyzna, wiec proponowanie mi, bym nosila wojskowe ubrania sprzed 20 lat jest nie na miejscu. Zreszta kumpel kupil stare buty taktyczne i po 3 miesiacach pekla mu podeszwa.

Kupuje tylko skorzane buty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go123
3 minuty temu, Go艣膰 AnBee napisa艂:

Ale ja jestem kobieta, a nie mezczyzna, wiec proponowanie mi, bym nosila wojskowe ubrania sprzed 20 lat jest nie na miejscu. Zreszta kumpel kupil stare buty taktyczne i po 3 miesiacach pekla mu podeszwa.

Kupuje tylko skorzane buty.

Jak uwa偶asz. Ja za wszystko da艂em 210 z艂 i jestem zadowolony.

W tej kurtce chodz臋聽blisko rok i trzyma si臋 dobrze (a by艂a ju偶 dwa razy prana). Jest z 1997 roku.

Buty zosta艂y wyprodukowane w 2016 roku i le偶a艂y na magazynie tylko trzy lata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AnBee

Tak szczerze m贸wi膮c nie spodziewalam sie, ze na forum dla kobiet w temacie o damskich zakupach beda wypowiadac mi sie sami faceci... ktorzy z racji innych potrzeb, innych cen meskich ubran maja raczej zupelnie inne wydatki :)

Moze jakas Pani sie wypowie? A najlepiej kilka Pan.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go123
6 minut temu, Go艣膰 AnBee napisa艂:

Tak szczerze m贸wi膮c nie spodziewalam sie, ze na forum dla kobiet w temacie o damskich zakupach beda wypowiadac mi sie sami faceci... ktorzy z racji innych potrzeb, innych cen meskich ubran maja raczej zupelnie inne wydatki 馃檪

Moze jakas Pani sie wypowie? A najlepiej kilka Pan.

Chwilowo jestem tylko ja 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AnBee

Takie zycie :)聽

Wobec tego do Panow mam inne pytanie: jak ubrane kobiety podobaja sie Wam?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

Zarabiam 5.000 z艂 i nigdy nie wyda艂am tyle na ciuchy.

Chyba najwi臋cej wyda艂am 600 z艂otych za jednym razem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AnBee
10 minut temu, Go艣膰 gosc napisa艂:

Zarabiam 5.000 z艂 i nigdy nie wyda艂am tyle na ciuchy.

Chyba najwi臋cej wyda艂am 600 z艂otych za jednym razem.

Za te 600zl kupilas jedna rzecz czy kilka? Jak czesto kupujesz ubrania?聽

Bo to nic nie wyjasnia.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kimj

To ze 艣rednio ni偶szej p贸艂ki bra艂a艣 dooopy nie urywa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
14 minut temu, Go艣膰 AnBee napisa艂:

Za te 600zl kupilas jedna rzecz czy kilka? Jak czesto kupujesz ubrania?聽

Bo to nic nie wyjasnia.聽

2 rzeczy: kurtk臋 i buty na zim臋.

Chodz臋 na zakupy ciuchowe raz w miesi膮cu i wydaj臋 najcz臋艣ciej mi臋dzy 100 a 300 z艂otych.

100 z艂 jak mam do kupienia tylko drobiazgi typu stanik, etc, a 300 kiedy kupuj臋 ...enk臋 lub spodnie lub marynark臋 do pracy.

Generalnie mam 4聽pary but贸w na ca艂y rok: baletki, cz贸艂enka na obcasach, botki na jesie艅 i zim臋 i buty sportowe.

Planuj臋 teraz na wyprzeda偶ach kupi膰 kozaki, tak do 400 z艂otych maksimum, bo w tym miesi膮cu jeszcze nie kupowa艂am 偶adnych ubra艅, a poza tym wol臋 kupi膰 teraz na przecenach i mie膰 na za rok.

Je艣li chcesz wiedzie膰 co艣 wi臋cej to zapytaj, ch臋tnie napisz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AnBee
1 godzin臋 temu, Go艣膰 gosc napisa艂:

2 rzeczy: kurtk臋 i buty na zim臋.

Chodz臋 na zakupy ciuchowe raz w miesi膮cu i wydaj臋 najcz臋艣ciej mi臋dzy 100 a 300 z艂otych.

100 z艂 jak mam do kupienia tylko drobiazgi typu stanik, etc, a 300 kiedy kupuj臋 ...enk臋 lub spodnie lub marynark臋 do pracy.

Generalnie mam 4聽pary but贸w na ca艂y rok: baletki, cz贸艂enka na obcasach, botki na jesie艅 i zim臋 i buty sportowe.

Planuj臋 teraz na wyprzeda偶ach kupi膰 kozaki, tak do 400 z艂otych maksimum, bo w tym miesi膮cu jeszcze nie kupowa艂am 偶adnych ubra艅, a poza tym wol臋 kupi膰 teraz na przecenach i mie膰 na za rok.

Je艣li chcesz wiedzie膰 co艣 wi臋cej to zapytaj, ch臋tnie napisz臋.

To chyba nie ma takiej duzej roznicy miedzy nami, Ty wydalas 600 na 2 rzeczy, ja 1300 na 4 z przesylka. Zarabiasz wiecej, ale mysle, ze tym razem, to, co kupilam, starczy mi na dlugo. Nie masz zadnych sandalow na lato? Butow domowych, butow sportowych czy na basen?

Udost臋pnij ten post

4 godziny temu, go123 napisa艂:

Moim zdaniem nie warto wyda膰 na buty wi臋cej ni偶 200 z艂 za par臋.

Trzy pary, to 600 z艂.

P艂aszcz, 400-700 z艂.

I tak dochodzimy do 1300 z艂.

To wi臋cej ni偶 po艂owa twojej miesi臋cznej wyp艂aty. Czyli du偶o.

Ja bym kupi艂 jedn膮 par臋 but贸w za oko艂o 150 z艂 i kurtk臋 wojskow膮 za max. 200 z艂.

Ale to twoje pieni膮dze.

Ja bym wola艂 p艂aszcz, kurtka wojskowa (taka moro?), sorry, to prostactwo. Na buty wydaj臋 120-250 z艂/para, p艂aszcz to zakup na lata, wiec je偶eli le偶y dobrze,聽 wydatek jest uzasadniony. 400-700 to du偶a, ale akceptowalna cena, je偶eli komu艣 zale偶y.

Udost臋pnij ten post

6 minut temu, marcin_wawa napisa艂:

Ja bym wola艂 p艂aszcz, kurtka wojskowa (taka moro?), sorry, to prostactwo. Na buty wydaj臋 120-250 z艂/para, p艂aszcz to zakup na lata, wiec je偶eli le偶y dobrze,聽 wydatek jest uzasadniony. 400-700 to du偶a, ale akceptowalna cena, je偶eli komu艣 zale偶y.

Dro偶sze te偶 du偶ej wytrzyma. Tylko w艂a艣nie po to sie kupuje markowe zeby co miesi膮c nie zmienia膰 but贸w czy kurtki, inaczej to bez sensu chyba:D

Udost臋pnij ten post

Przed chwil膮, Piwosz_93 napisa艂:

Dro偶sze te偶 du偶ej wytrzyma. Tylko w艂a艣nie po to sie kupuje markowe zeby co miesi膮c nie zmienia膰 but贸w czy kurtki, inaczej to bez sensu chyba:D

Bo ja wiem? Buty Vansy podobno to rozpadaj膮cy si臋 szmelc, a tanie nie s膮... p艂aszcz raczej si臋 nie rozpadnie, nie musi by膰 z top marki. Mam r贸偶ne ciuchy nie top-marek i chodz臋 w latami. Faktycznie - buty ze znanej sieci贸wki zawsze rozpadaj膮 mi si臋 na pi臋tach... A markowe wydaje mi si臋, kupuje dla "presty偶u". Maj膮c do wyboru but rozpoznawalnej top marki o wytrzyma艂o艣ci x i but nieznanej marki o wytrzyma艂o艣ci 2x - 90% ludu wi臋藕nie tego topa. Ile to frajerstwa lansuje si臋 czapkami lub portfelami Tomy Hilfiger, b臋d膮c biednymi jak myszy ko艣cielne tudzie偶 nosz膮c tani膮 reszt臋 odzienia?

Ja powiem tak, gdybym mia艂 kas臋, du偶o by艂bym w stanie zap艂aci膰 za sw贸j wygl膮d, ale nigdy nie kierowa艂bym si臋 logiem.

Udost臋pnij ten post

Przed chwil膮, marcin_wawa napisa艂:

Bo ja wiem? Buty Vansy podobno to rozpadaj膮cy si臋 szmelc, a tanie nie s膮... p艂aszcz raczej si臋 nie rozpadnie, nie musi by膰 z top marki. Mam r贸偶ne ciuchy nie top-marek i chodz臋 w latami. Faktycznie - buty ze znanej sieci贸wki zawsze rozpadaj膮 mi si臋 na pi臋tach... A markowe wydaje mi si臋, kupuje dla "presty偶u". Maj膮c do wyboru but rozpoznawalnej top marki o wytrzyma艂o艣ci x i but nieznanej marki o wytrzyma艂o艣ci 2x - 90% ludu wi臋藕nie tego topa. Ile to frajerstwa lansuje si臋 czapkami lub portfelami Tomy Hilfiger, b臋d膮c biednymi jak myszy ko艣cielne tudzie偶 nosz膮c tani膮 reszt臋 odzienia?

Ja powiem tak, gdybym mia艂 kas臋, du偶o by艂bym w stanie zap艂aci膰 za sw贸j wygl膮d, ale nigdy nie kierowa艂bym si臋 logiem.

Og贸lnie moje laczki adidas trzymaj膮 4 lata a new balancy 3lata i nie chc膮 sie jako艣zepsu膰. A w tamtym roku kupi艂em se buty z chi艅czyka to ju偶 roz...e w choler臋馃槂 Mo偶e te偶 to zale偶y od sztuki nie wiadomo hehe

Udost臋pnij ten post