Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdenerwowana

Lekarz nie chce wystawić L4

Polecane posty

Gość Zdenerwowana

Witam, jestem w ciąży, przyjmuje lek na podtrzymanie, pracuje na magazynie i dźwigam ciężkie przedmioty... 

Mimo tego wszystkiego lekarz nie chce wystawić L4.

Chodzę na NFZ bo na prywatne wizyty mnie nie stać... Proszę o poradę! Jak rozmawiać z lekarzem, żeby wypisał zwolnienie.... 

Gość ona

Zmienić lekarza. Nic nie poradzisz na jego "widzi mi się". Radzę działać szybko żeby nie było za późno. 

Gość Brednie, brednie...

Taaa, jasne. Nagle 99% ciężarnych w Polsce ma ciążę zagrożoną i pracę fizyczną 😕 Do roboty obiboki, a nie lewe zwolnienia ciągnąć! 

Gość Pityle

Nie stać Cię na prywatnego lekarza, a zdecydowałaś się na dziecko? Gratuluję.🙄

Chyba, że to już drugie to wpadnie Ci pińset plus. 

Tylko gwarantuję, że na pampersy nie starczy.🙄

Gość Gosc

Na pierwsze dziecko też będzie 500+ dla wszystkich, bez kryterium dochodów.

Idź do prywatnego tylko raz, po zwolnienie. Za 150 zł wszystko Ci wypisze. 

Gość Zdenerwowana

Może szkoda mi teraz kasy na prywatne wizyty...poza tym....prowadzenie ciąży jest droższe niż standardowa wizyta i badania też wtedy wszystkie płatne.... ? Szkoda, że w ludziach aż tyle jadu! 

Gość Zdenerwowana
Dnia 2.04.2019 o 11:37, Gość Brednie, brednie... napisał:

Taaa, jasne. Nagle 99% ciężarnych w Polsce ma ciążę zagrożoną i pracę fizyczną 😕 Do roboty obiboki, a nie lewe zwolnienia ciągnąć! 

I na prawdę pracuje na magazynie, wcześniej miałam pracę biurową, gwarantuję, że wtedy bym pracowała dalej, bo szlag mnie trafia od siedzenia w domu! 

Ale nie zamierzam dźwigać worów po 20 kg "dla dobra ogółu" !!

Gość Gość
4 godziny temu, Gość Zdenerwowana napisał:

I na prawdę pracuje na magazynie, wcześniej miałam pracę biurową, gwarantuję, że wtedy bym pracowała dalej, bo szlag mnie trafia od siedzenia w domu! 

Ale nie zamierzam dźwigać worów po 20 kg "dla dobra ogółu" !!

To chociaż ten raz idź prywatnie po L4  "na już", a w międzyczasie poszukaj innego gina na nfz. Innego wyjścia nie widzę. Widocznie obecny lekarz jest zwykłym ciu.lem i nic u niego nie wskórasz 😕 Nie spotkałam się z tym, żeby lekarz nie chciał wypisać L4 kobiecie w ciąży, mnie je sami proponowali i wręcz sugerowali, bo też mam pracę fizyczną. Nic komuś do tego, że chcesz iść wcześnie na zwolnienie, dobro dziecka jest najważniejsze!

Zacznij chodzić do innego lekarza na NFZ.Z tymi prywatnymi wizytami u lekarza to jest właśnie źle, że za wszystkie badania,wyniki też trzeba płacić+wizyta.Ja tylko w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do lekarza,a w ostatniej ciąży chodziłam na NFZ ,tylko że morfologię i mocz podczas całej ciąży miałam robione tylko 3 razy a prawidłowo powinno się robić co miesiąc.

Gość Beata 37

Ciąża to nie choroba ja jak bylam w ciąży i chciałam L4 to lekarka mi powiedziała ze L4 mi nieda a pracodawca ma mi dać lekką prace a tez pracowałam tylko na noc co niepowinnam 

Gość Gość

Uwielbiam to stwierdzenie "ciąża to nie choroba". Albo "kiedyś baby w ciąży w polu robiły". Ok, spoko, tylko że niektóre z nas przechodzą ciężko ciążę, szczególnie pierwszy trymestr, sama przez 2 m-ce leżałam w łóżku jak zwłoki i rzy.gałam jak kot. Kurna, przestańcie wrzucać wszystkie kobiety do jednego worka, że jak idzie na L4 w ciąży, to LEŃ. Ja prdl...!!!