Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katecheta

Katecheza wielkopostna twórzmy religijne filmiki

Polecane posty

Gość katecheta

Dzisiejsza katecheza będzie o filmikach religijnych czyli dzieci przebrane za aniołki kochajace morderców, pewnie zastanawiacie się o co chodzi z tym przesłąniem i dlaczego was do tego namawiam abyscie powiedizeli dzieciom że należy nagrywać filmiki że kochają morderców oraz to że będą przebierane za aniołki, najlepiej jest ubierać do sceny dzieci na biało i najlepsze są pióra, kacze, gęsie, kurze lub indycze ale jak chcecie zabłysnąć możecie użyć piór strusich i kolorwych możecie dać dziecku piękne skrzypce i zrobić filmik z dizeckiem grajacym na skrzypcach, trąbce lub flecie i móœiącym później ze kocha morderców. Po co to wszystko? Chcę pokazać ze kościół to nie sam Bóg i nie sama modlitwa!!! Kościół musi iść z psotępem skoro jest technologia to dlaczego mamy nie nauczyć dzieci tworzenia filmików religijnych które bedą przynosiły łaski. Czyli po prostu w internecie widizałem całą masę fajnych instrumentów, grzechotek, innych rzeczy nadających się od filmików. Dobrą rzeczą mogą być nawet plastikowe nożyki, gdzie dziecko będzie się dobrze bawić i czynić dobry uczynek, czyli dziekco przebiera się za anioła i okazuje swoja wielką miłość do morderców. Skrzydłą aniołów do tej wersji nie muszą być białe bo to nie są jasełka ale rzecz bardzo do nich podobna. Więc jak widzicie taka zabawa może być dla dzieci dobra i korzsytna, ponieważ to spowoduje nowy rodzaj dobrego uczynku nie jest to co prawda modlitwą ale musimy wymyślać alternatywę dla modlitw ja kiedyś stworzyłem kilka afirmacji anielskich ale dalej będę je tworzyć, niestety obawiam się że przez acta 2 będą one usuniete dlatego prosił bym was o to kiedy ktoś z was się tego podejmie proszę byście nie wrzucali na youtube ale przedawali swoje dziełą na kartach pamieci lub na mp4 i twórzcie nawet kilka tysiecy takich religijnych filmików ponieważ są one bardzo potrzebne. Czas najwyższy pokazać że kościół to nie sama modlitwa ale również filmiki religijne gdzie ktoś oglądać bedize jak aniołki kochaja morderców.