Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fizjo96

Brak okresu i brak ciąży

Polecane posty

Gość Fizjo96

Witam. Mam do was pytanko. Od 3 dni spóźnia mi się okres. Boli mnie podbrzusze i lewy jajnik od kilku dni. Testy ciążowe wyszły negatywnie, jednak martwi mnie brak okresu. Czy powinnam się martwić. Któraś z was spotkala się z czymś podobnym ? Prosze o odpowiedź

Gość Gość

Może za wcześnie zrobiłaś test? Kiedy mi się tydzień spóźniał okres i zrobiłam test to wyszedł negatywny, następnie po 2tyg od planowanej miesiączki zrobiłam kolejne dwa testy (też wyszły negatywnie), ale kiedy już w kolejnym miesiącu nie dostałam okresu to zrobiłam znowu 3testy i wtedy wszystkie wyszły pozytywne a później betaHCG potwierdziła ciążę. Jeśli nie dostaniesz okresu idź najlepiej na badanie krwii bo to jest najbardziej wiarygodne. 

Gość Estera

Jeśli współżyłaś bez zabezpieczania się to licz się z tym, że to może być ciąża. Jednak brak okresu to również objawy zmian hormonalnych, stresu, przepracowania czy diety. Jeśli okres nie nadejdzie to idź do lekarza. Zacznij również wyznaczać sobie dni płodne bo w przyszłości, jak będziesz chciała zostać mamą może ci się ta umiejętność przydać. Ja osobiście używam komputera cyklu myway- kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc. 

Moim zdaniem na razie nie masz co panikowac 🙂 Ból podbrzusza i jajnika to charakterystyczny objaw zbliżającego się okresu. Poza tym obecnie testy ciążowe są na tyle czułe, że ta kreseczka już by się pojawiła. Z doświadczenia wiem, że stres może opóźnić okres nawet do tygodnia także się nie martw 🙂