Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalina

Wstyd mi, że nie znam zbyt dobrze angielskiego

Polecane posty

Gość Kalina

Mam 33 lata. Nie znam zbyt dobrze angielskiego i jest mi strasznie wstyd z tego powodu. Dotychczas w mojej pracy angielski nie był wymagany.  Teraz chcę zmienić prace i wiem, że bez znajomości języka nie mam szans.  Ostatni raz uczyłam się angielskiego na 1 roku studiów. Niewiele pamiętam. Znacie jakieś dobre metody na szybką i skuteczną naukę języka? 

Gość Kalina

Ktoś? Coś?

Gość Jhfdgg

Może zobacz busuu? Z włoskim pomaga bardzo 🙂

Gość Chomik
35 minut temu, Gość Kalina napisał:

Mam 33 lata. Nie znam zbyt dobrze angielskiego i jest mi strasznie wstyd z tego powodu. Dotychczas w mojej pracy angielski nie był wymagany.  Teraz chcę zmienić prace i wiem, że bez znajomości języka nie mam szans.  Ostatni raz uczyłam się angielskiego na 1 roku studiów. Niewiele pamiętam. Znacie jakieś dobre metody na szybką i skuteczną naukę języka? 

Ale pewnie znasz francuski i pieścisz swojego szefa po francusku.

Gość Wanda Kaźmierczyk

Cześć. 

Jestem trochę starsza, bo jestem po 40 i ja nauczyłam się języka w domu! Nauczyłam się z kursem ENLINADO, kurs pokazał że jeżeli są chęci to w każdym wieku można nauczyć się języka. Wcześniej uczestniczyłam w darmowych lekcjach na facebooku tego kursu później postanowiłam się uczyć tą metodą i nie żałuje. Nauczyłam się mówić i już nie wstydzę się, że młodsze dziewczyny ode mnie w pracy musiały za mnie rozmawiać z klientami. Dodam, że jestem kierowniczką sklepu i naprawdę czasami chciałam się zapaść pod ziemię jak musiałam wołać moją pracownicę z kasy, bo klient mówił po angielsku i miał ważne sprawy.. 

Teraz nie mam tego problemu naprawdę warto uczyć się języka w domu. Obejrz sobie darmową lekcję kursu na enlinado. pl powodzenia. :))