Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lubiepomarancze

gotujecie obiady na dwa dni czy codziennie cos innego

Polecane posty

Go艣膰 lubiepomarancze

bo ja gotuje zawsze na dwa dni. Moj syn nie chce jesc obiadow w przedszkolu i musze mu dawac z domu i zastanawiam aie, czy mi tam obrabiaja tylek, ze syn ma dwa dni pod rzad to samo 馃檪

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰

No co ty, ja te偶 cz臋sto gotuj臋 na dwa dni, bo nie mam czasu. G艂upotami si臋 przejmujesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Problemy w Polandii 馃槀

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

A serio obchodzi ci臋 to? U mnie jak si臋 uda, wole ugotowa膰 na dwa dni, bo wtedy co drugi dzie艅 mam luzniejszy i mog臋 sp臋dzi膰 go z dzieckiem, a nie przy garach.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bbbb

A co gotujecie????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
2 minuty temu, Go艣膰 Bbbb napisa艂:

A co gotujecie????

A na co mamy ochot臋. Wczoraj dzieciaki chcia艂y ros贸艂 i zrobilam faszerowana papryk臋 ze szpinakiem i fet膮. Zosta艂o na dwa dni. Jutro maz rzuci艂 ze chce pierogi i pewnie ugotuje zup臋 warzywn膮. Tez bedzie na dwa dni. W tym tygodniu jeszcze mam w planie zrobic curry. Do tego staram sie zawsze miec w lod贸wce jakis sernik, keks czy szarlotk臋.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dian

A ja nigdy nie robie obiadow dwudaniowych, a ciasto jest tylko w niedziele.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubiepomarancze

ja wlasnie robie dwudaniowe, bo corka musi miec zupe, a syn nie lubi zup i je tylko drugie. Szczerze mowiac nie chce mi sie codziennie stac przy garach nad dwudaniowym obiadem wiec robie co dwa dni. Nie jest to moj jakis wielki problem. Po prostu jestem ciekawa jak robia inne mamy 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Raczej codziennie co innego, ale聽 my robimy szybkie dania, i nie przepadamy za wi臋kszo艣ci膮 odgrzewanych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kuradomowa

Ja nawet jak zrobie na dwa dni to zezra na kolacj臋 i ... musze.zn贸w gotowac.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulina

Ja robi臋 zazwyczaj codziennie. W weekend zawsze gotuje na 2 a nawet na 3 dni (np. go艂膮bki). M膮偶 jest zadowolony jak nie siedz臋 w garach przez dni wolne 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Z regu艂y na trzy, a zdarza si臋 i przy poniedzia艂ku na ca艂y tydzie艅 zrobi膰 :) Mamy oboje mikrofal贸wk臋 w pracy (dziecko je w przedszkolu) i tam odgrzewamy jedzenie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Biu

A czy codziennie podajecie 2 dania. Kurcze, ja mam wrazenie, ze nie robie nic innego jak gotowanie:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
17 minut temu, Go艣膰 Biu napisa艂:

A czy codziennie podajecie 2 dania. Kurcze, ja mam wrazenie, ze nie robie nic innego jak gotowanie:-(

Nie, czesto jest tylko drugie danie. Zupy robie glownie dla dzieci, ja zup nie lubie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
21 minut temu, Go艣膰 Biu napisa艂:

Nigdy. Zup nie lubimy A bardzo, czasem tylko warzywne kremy na kolacje robimy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
58 minut temu, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

Raczej codziennie co innego, ale聽 my robimy szybkie dania, i nie przepadamy za wi臋kszo艣ci膮 odgrzewanych.

Podaj przyk艂ady tych szybkich da艅, mo偶e co艣 skopiuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vgy
1 godzin臋 temu, Go艣膰 Kuradomowa napisa艂:

Ja nawet jak zrobie na dwa dni to zezra na kolacj臋 i ... musze.zn贸w gotowac.聽

Skad ja to znam....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Obiad na 2 dni to jest fajna wygoda ale nie zawsze tak robi臋.2 dania to w niedziele w tygodniu nie mam tyle czasu do tego ja zup nie lubi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
5 minut temu, Go艣膰 Vgy napisa艂:

Skad ja to znam....

Te偶 czasem tak mam, wi臋c gotuje dania ktore wiem,偶e nie zjedza z dok艂adka 馃槃 przyk艂adowo pierogi czy curry zjedza w jeden dzie艅 niewa偶ne ile zrobi臋. A gulasz z ziemniakami czy mielone mam na 2-3 dni. Gulasz z kluskami na parze tez ryzykowny 馃槃

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
5 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Podaj przyk艂ady tych szybkich da艅, mo偶e co艣 skopiuje

R贸偶ne makarony, warzywa na patelnie plus kuskus i stek czy ryba, omlety na s艂ono, tortille z "co sie nawinie", tarty wytrawne, curry wszelkie, jakie艣 stir-fry'e...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kingaaaaaaa

My w zasadzie gotujemy codziennie 艣wie偶e obiady. oboje pracujemy ca艂y etat od poniedzia艂ku do pi膮tku, m膮偶 wychodzi z domu 7:45 wraca 17-45-18, ja wychodz臋 z dzieckiem 8:15 a wracamy 17-17:20. zatem w tygodniu to praktycznie zawsze ja gotuj臋 a m膮偶 w sobot臋 i cz臋sto tez w niedziele on, albo razem. na obiady u rodzicow jedziemy moze raz na dwa miesi膮ce, to od razu na noc bo daleko mamy.

w tygodniu cz臋sto robi臋 sos pomidorowy do makaronu z soczewic膮 zamist mi臋sa- smaczny, po偶ywny a robi si臋 szybciej. czerwona drobna soczewica gotuje si臋 bardzo szybko. kroj臋 korzen i na膰 selera, czerwon膮 cebul臋, papryk臋, marchewk臋, to wszystko obsma偶am, potem zalewam pomidorami, na to ugotowan膮 soczewice, doprawiam (jak kto lubi - my lubimy duzo oregano, nieco kminku mielonego, pieprz s贸l, papryka w臋dzona). tego sosu czasem robi臋 wi臋cej i zamro偶e porcj臋 na inny obiad i mamy to聽 zwykle wtefy w jakis piatek, jak jestesmy padni臋ci po ca艂ym tygodniu. w pi膮tki te偶 cz臋sto jest po prostu jajecnica z cebul膮 pieczarkami i szpinakiem, ale dla dziecka jajka na twardo i surowa marchewka/papryka/pomidor/ogorek, bo nie lubi jajecznicy ;)

Robi臋 cz臋sto pstr膮ga na parze, a do tego frytki (prawdziwe domowe). albo ran w syzbkowarze wstawiam zup臋 grochow膮聽 lub krupnik, nie na mi臋sie. mi臋sa ma艂o jadamy. jest gotowa zanim wyjdziiemy z domu.

cz臋sto robimy syzbkie curry, rano uszykuj臋 batata z przyprawami i po pracy聽 szybko na woka, z cebul膮 艣wiezym imbirme, wstawiam br膮zowy ry偶, do batat贸w dorzucam papryk臋, albo kalafiora, i przyprawy do curry romieszane w wrz膮cej wodzie,聽 czasem wersja z melczkiem kokosowym ale to zalezy, czasem dorzuc臋 spzinak czasem cieciork臋 z puszki, no zalezy jak膮 wersje robi臋.

m膮偶 zwykle piecze mi臋so w sobot臋. czasem mamy to na dwa dni.

albo idziemy聽聽 na prawdziw膮 dobr膮 pizz臋 do konkretnego super miejsca u nas (Pozna艅)

Udost臋pnij ten post