Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agulla

Dziwne objawy owulacji

Polecane posty

Gość Agulla

Witam, szukam jakiś czas już odpowiedzi na to jakie mogą być objawy owulacji oprócz tych, które najczęściej się spotyka tzn. większe libido, promienna cera i tak tam raczej sprawy na plus. Niespełna 2 lata temu urodziłam pierwsze dziecko, miesiączki wróciły jakoś po chyba 9 miesiącach od porodu i od tego czasu wszystko mi się pozmieniało. Przy owulacji jestem rozdrażniona, cera u mnie zaczyna wyglądać jak u nastolatki, a tu raczej zaraz 30 na karku, boli mnie brzuch (jedyny chyba normalniejszy objaw), waga prędzej idzie w górę, potrawie mieć zaparcia mimo zdrowiej diety przez cały miesiąc. Na dodatek libido leci na łeb na szyję ale tu jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że podświadomie boję się zajścia w ciążę. Za to przed miesiączką jak kiedyś cierpiałam tak teraz nic. W sumie gdyby nie pilnowanie dni to mogłaby mnie zaskoczyć. Antykoncepcji nie stosuje, a jedyne co mi dolega to niedoczynność tarczycy i prawdopodobnie w dalszym ciągu hiperprolaktynemia (prawdopodobnie bo miałam przed ciążą, długa karmiłam piersią i lekarz kazał odczekać nawet do roku aby hormony się uspokoiły wtedy będzie odpowiedź czy dalej na to choruje). Czy są również Panie, które źle się czują w trakcie owulacji?