Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Jak się szybko i bezboleśnie

Polecane posty

Gość Gość

Autorze ZABRANIAM  Tobie tak myśleć, masz jedna osobę,  której na Tobie zależy,  chcesz sprawic jek ból?ilu nie ma nikogo i nie poddają się? 

Gość gosc

i znowu mnie nikt nie rozumie i wytyka ze inni maja gorzej, wcale nie, ja przez ta moja chorobe jestem samotny i źle się czuje i tak bez przerwy

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

i znowu mnie nikt nie rozumie i wytyka ze inni maja gorzej, wcale nie, ja przez ta moja chorobe jestem samotny i źle się czuje i tak bez przerwy

Im bardziej będziesz sobie współczuć,  tym bardziej będziesz się rozpadał a choroba pogłębiać,  niech inni ci współczują, nigdy sobie nie współczujest,  mówię z własnego doświadczenia.

Gość Inanna
10 minut temu, Gość Gość napisał:

Autorze ZABRANIAM  Tobie tak myśleć, masz jedna osobę,  której na Tobie zależy,  chcesz sprawic jek ból?ilu nie ma nikogo i nie poddają się? 

Wydaje mi się, że Autor ma najgorzej, jak tylko być może i nie sposób go z nikim porównywać, skoro ma takie straszne myśli. 

Gość Inanna

Jesteś jeszcze? Bo napisałam na poprzedniej stronie do Ciebie, ale nie wiem, czy odczytałeś.

Masz dużo rodzeństwa? Ja mam jednego brata, ale nie mam z nim kontaktu.

Gość gosc
27 minut temu, Gość Gość napisał:

Im bardziej będziesz sobie współczuć,  tym bardziej będziesz się rozpadał a choroba pogłębiać,  niech inni ci współczują, nigdy sobie nie współczujest,  mówię z własnego doświadczenia.

kto ma mi współczuć skoro każdy musli ze jestem zdrowy jak ryba

ubezpiecz się wysoko, a potem jakiś wypadek, chociaż kasa jakaś będzie dla tych którym się chce żyć.

Gość gosc
48 minut temu, Gość Inanna napisał:

Pewnie, że rozmowa niewiele da, skoro Ty się tak strasznie czujesz, że chcesz taką decyzję podjąć. Ja to wiem. Nikt Cię nie powstrzyma, jeśli będziesz chciał zakończyć życie, niestety.

Ja tak pytam o chorobę dlatego, że nawet nie bardzo mogę wyść z domu do ludzi i zostaje mi tylko internet, i tutaj też człowiek samotny jest, mimo że tysiące ludzi pisze.

Zastanawiam się, czy dałbyś radę wziąć w pracy parę dni wolnego i czy mógłbyś wyjechać gdzieś, odpocząć, uspokoić myśli. Dać sobie kilka dni tylko dla siebie, żadnej pracy, zobowiązań, zadbać o siebie jakoś (a nie robisz tego, bo w pracy się przemęczasz). Nawet  takim zwolnienie ode lekarza na te parę dni można by było wziąć - bo słusznie Ci się należy przy takim stanie psychicznym. Posiedzieć gdzieś w nowym miejscu.

Co lubiłeś, lubisz robić w ogóle? Lubisz podróże? Albo łowienie ryb? Albo kino? Sport? Strzelam w ciemno, bo nic o Tobie nie wiem, nie gniewaj się:)

teraz już nic nie lubię, naprawdę tak mi źle że nigdy nie czuje szczęścia ani nic pozytywnego

Gość Inanna

A kiedyś co lubiłeś robić?

Nie masz ojca?

Gość gosc

grać w gry, oglądać filmy, grać w piłkę, chodzić na spacery, teraz nic nie lubię

Gość inny ktoś

Autorze pomódl się o rozwiązanie swoich problemów, serio! 

Gość Inanna

Wiesz co, wybacz śmiałość, jestem laikiem kompletnym, ale czy nie masz depresji jakiejś strasznej, skoro nic zupełnie Cię nie cieszy? Co myślisz o antydepresantach - nie oczywiście, jako rozwiązanie problemu, ale żeby chociaż na jakiś czas sobie ułatwić życie i chociaż troszkę uspokoić się.

Ja też bardzo lubię grać, ale wolę starocie, na przykład Fallout 2, a Ty?

Gość Gość-Kość

Wybacz, ale zabić się może osoba o silnych nerwach. Ty tylko zrobisz sobie krzywdę wiekszą niż masz obecnie- po co Ci to ? Zastanów się i logicznie pomyśl. Jesteś w takim stanie, że nie dasz rady się zabić i nie tędy droga. Owszem każdy ma problemy, jednak problem każdego jest indywidualny i niepowtarzalny ( ale może być podobny do czyjegoś).
Weź kartkę, długopis. Spisz sobie dobre i złe rzeczy, zrób rekonesans tego co masz obecnie i tego co możesz stracić. Stracić możesz bardzo wiele, o wiele więcej niż Ci się w tej chwili wydaje. Nie działaj pod wpływem impulsu i emocji. Ochłoń.
Masz dużo na głowie, rozumiem. Masz dość chuyowej sytuacji w jakiej obecnie jesteś. Życie ludzkie to sinusoida zdarzeń losu i różnych przypadków. Coś jest po coś- by to zmienić, porzucić i zacząć od nowa. Nie tutaj to w innym miejscu. Dalej ochłoń.
Potem przemyśl na trzeźwo to wszystko jeszcze raz.

Gość Gość

Autor ma problemy ze słuchem a zachowuje się jak miałby aids. Weź się ogarnij a jak nie możesz sam to idź do specjalisty. 

Gość gosc
9 godzin temu, Gość Gość napisał:

Autor ma problemy ze słuchem a zachowuje się jak miałby aids. Weź się ogarnij a jak nie możesz sam to idź do specjalisty. 

życzę co tej choroby co ja mam, przedtanoesz klapac dziobem

Gość Psssssst

Koniecznie musisz wybrać się do psychologa lub psychiatry. Masz depresję, potrzebne są leki na ten stan. Musisz szukać pomocy, bo inaczej stan się pogłębi. Zrób to jak najszybciej. Do lekarza nie musisz mieć skierowania. Wystarczy że zadzwonisz lub wybierzesz się osobiście i zarejestrujesz. Jeśli to jest sprawa pilna, to nie będziesz długo czekać. Uwierz mi, to warto. 

Gość Psssssst

Jeszcze jedno... 

Jeśli cię stać, idź prywatnie. Namiary do psychiatry znajdziesz w internecie. 

Nie warto zwlekać i się pogrążac. 

Gość nghjk

był ... 5 minut na świeczniku