Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onna35

Mój partner wyznał ze miał padaczke... co powinnam wiedziec?

Polecane posty

Gość Onna35

Witam, jestem z facetem od 9 miesiecy, (z przerwą) jakis miesiąc temu wyznał mi ze w dzieciństwie miał padaczkę skroniową (po wypadku w szkole miał wstrząs mózgu i pękniętą przegrodę nosową i przez kilka lat się jąkał) Jak mówi to się skończyło chyba na pierwszym roku studiów lub ostatni rok szkoły średniej (właśnie tu dokładnie nie zapamiętałam) Teraz ma 35 lat. Gdy chciałam z nim o tym dokładniej porozmawiać stwierdzil ze innym razem i że to przeciez skończony etap jego dzieciństwa tak jak "robienie na nocnik" (żartowniś). Nie chciałam naciskać ale odkąd jesteśmy razem kilka razy zastanawiało mnie jego zachowanie: bardzo częste objawy jelita wrażliwego, silne alergie (częsty katar szczypanie oczu), bardzo częste bóle głowy, kilka razy nie odpowiadł na pytania w normalnej rozmowie (tak jakby chilowy totalny ignor), nagłe złe samopoczucie i wychodzenie w pośpiechu (wieczorem) to mialo miejsce moze z 2 razy, ostatnio silne zawroty głowy (przynajmniej tylko ostatnio o nich mówił) i ogólnie kilka jeszcze takich ciężkich do opisania ale odczuwalnych intuicyjnie zachowań. Czy to moze być objaw (skutek) jego choroby? W sytuacjach konfliktu (podczas sprzeczek) izoluje sie na pare dni twierdzi ze jest zmeczony psychicznie (nawet przy błachych sprawach) proponuje spotkanie na drugi dzień (lub za kilka dni) udziela odpowiedzi takich dla świetego spokoju, chce szybko skończyć rozmowę. Z tego co wyczytałam choroba może mieć nawrót. Wiele razy podpytywałam czy coś jeszcze sie z nim dzieje i prosiłam o szczerą odpowiedż, twierdzil ze nie... jestem pierwszą osobą której w ogóle powiedział o chorobie, zaden jego przyjaciel czy inna dziewczyna nigdy nie wiedzieli o tym. Martwię się ze ma ataki lub czuje ze moze miec i nie chce mi o tym powiedziec. Jak z nim rozmawac? Co powinnam wiedziec o tej chorobie? Kiedys w zartach kilka razy powiedziel ze film "piekny umysl" jest o nim 😳 ... a moze ma jeszcze jakies dolegliwosci o ktorych nie chce mowic? Czy ta choroba wiąze się z powazniejszymi konsekwenjami w zyiu? Prosze o jakiekolwiek informacje. Nigdy nie mialam z tym stycznosci.

Gość Onna35

Wiem tylko podstawowe informacje tj.jak z wikipedii

Gość Onna35

Bardziej interesują mnie doświadczenia osób które mają, miały tą chorobę lub bliskich takich osób