Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Rozmiar z usg

Polecane posty

Gość Gosc

Tydzień 33+4 dni obwód główki 293,6 mm obwód brzuszka 291,6 mm czy to są dobre wymiary? Czy mogą świadczyć o tym że dziecko jest za duże? Głowa jest opisana jako 32w3d a brzuszek 33w1d...  

Gość Moma

Przecież masz napisane jakiemu tygodniowi odpowiadają.nawet za małe.chociaż różnica tydzień w przód czy w tył jest ok.a i dużo zależy od po.iaru nigdy nie jest idealnie dokładny.

Gość Gosciowka2019

Moja córka miała ciągle o uwaga - 3 tyg- za duza głowę! Później brzuszek odbiegał od normy itp. urodziła się zdrowa, normalna. To są tylko szacunki

Gość Gość

Dlaczego nie zapytalas o to lekarza na usg? Masz podane wymiary i tydzień więc mieści się w normie

Gość Gosc

Zawsze to główka jest tydzień do przodu... Bo dzieci jak sa małe to mają duża głowę... Jak lekarz nic nie mówił to o co chodzi? 

Gość Gosc
46 minut temu, Gość Gosc napisał:

Zawsze to główka jest tydzień do przodu... Bo dzieci jak sa małe to mają duża głowę... Jak lekarz nic nie mówił to o co chodzi? 

Chodzi o to że mogę a nie muszę mieć cukrzycę ciążowa, cały czas było dobrze zrobiłam test glukozy, na czczo 85 a później zwymiotowalam a podczas badań na glukoze ponownych byłam bardzo chora, cukier na czczo wyszedł mi 96 , po godz 152 po 2 113 , w moczu nie było cukru, teraz mam sprawdzić jeszcze jednym badanie ale dopiero w poniedziałek, stresuje się bardzo, nie wierzę w ta cała cukrzycę,  chce więcej dowodów na to czy ona jest czy jej nie ma, ciśnienie niskie, żadnych dolegliwości,  wariuje ze stresu

Gość Gość

Przy cukrzycy ciążowej nie masz innych objawów.  Cukier na czczo miałaś wysoki,  lepiej to sprawdzać dla dobra Twojego i dziecka. A jeśli nawet,  to 2 mies diety Ci nie zaszkodza.