Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika Dalia

Krwiak - co może pomoc ?

Polecane posty

Gość Monika Dalia

Cześć dziewczyny 😘
Myśle ze możecie pomoc mi z moim problemem. Ponad 4 miesiące temu miałam wypadek na rowerze i niefortunnie upadlam, zrobił mi się wypukły krwiak z krwią (między wzgórkiem łonowym a pachwina). Byłam u lekarza który zalecił leki(diosmina i maści na krwiaki). Wszystko było Ok krwiak się zmniejszał itd, ale ostatnio zaczął rosnąć i napełniać się krwią, potem znowu maleć. Dzwoniłam z tym do lekarza (obecnie jestem poza Polska), kazał nadal smarować, ale te opuchnięcia rośnie lub maleje. Miała któraś z was podobny przypadek z krwiakiem? Co można jeszcze stosować??

Gość Qaz

Kochana, musisz do lekarza pojsc. Na USG. Moze to byc np przepuklina....Tak przez telefon to nic nie zalatwisz. Krwiak, ktory sie juz wchlonal nie wyszedlby za jakis czas ponownie. 

Jakies naczynie musi byc uszkodzone. Niepokojace!

Gość Monika Dalia

Lekarz to widział i mówił ze krwiak. Tylko z krwią 

Gość Qaz

Ok rozumiem. Normalnie krwiak po takim czasie juz dawno by sie wchlonal. Piszesz, ze wychodzi, maleje itd. Moze byc uszkodzone jakies wieksze naczynie i niestety leczenie mascia nie przyniesie efektow☹

Poza tym ta okolica jest bardzo delikatna i ruchoma, mozesz podczas chodzenia cos naruszac. 

Naprawde poszlabym jeszcze raz do lekarza. To Twoje zdrowie...

Poza tym krwiaki w takim miejscu tworza sie w przypadku zlamania k. Miednicy np...moga takie urazy wyjsc po czasie. 

Gość Monika Dalia
8 minut temu, Gość Qaz napisał:

Ok rozumiem. Normalnie krwiak po takim czasie juz dawno by sie wchlonal. Piszesz, ze wychodzi, maleje itd. Moze byc uszkodzone jakies wieksze naczynie i niestety leczenie mascia nie przyniesie efektow☹

Poza tym ta okolica jest bardzo delikatna i ruchoma, mozesz podczas chodzenia cos naruszac. 

Naprawde poszlabym jeszcze raz do lekarza. To Twoje zdrowie...

Poza tym krwiaki w takim miejscu tworza sie w przypadku zlamania k. Miednicy np...moga takie urazy wyjsc po czasie. 

Jak wrócę do Polski to jestem umówiona. Zmalało i to bardzo ale przez moja głupotę chyba krwiak się poszerzył :(. Chłodze i smaruje i wtedy maleje.

Gość gość

Zwykły krwiak jest to zmiażdżenie tkanek  z rozlewem krwi, jeśli u ciebie raz rośnie a raz maleje to znaczy ze masz uszkodzone naczynie krwionośne, dobrze że chłodzisz bo wtedy obkurczają się naczynia i dopływa mniej krwi, zabieg polega na zaszyciu pękniętych naczyń krwionośnych im szybciej tym lepiej