Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

imię dla siostry Marty

Polecane posty

Gość gosc
Przed chwilą, Gość gość napisał:

O, czyli się w końcu douczyłaś czym jest sławojka? Miło, że wspomogłam twoją nikłą wiedzę, ale masz jeszcze duuuużo do nadrobienia.

Tak twoje imie, tak sie przedstawiasz caly czas

Gość gość
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

Tak twoje imie, tak sie przedstawiasz caly czas

Nie, twoje, tylko wstyd ci je podawać, więc inni robią do za ciebie.

Gość gość
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

Predzej sie powiesze niz zaczne miec do jezyka polskiego taki szacunek jak ty

Wstyd i ból, co z tym językiem robisz, nawet polskich znaków nie umiesz użyć. Piszesz jako zombie, skoro już dawno powinnaś się powiesić?

Gość gosc
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie, twoje, tylko wstyd ci je podawać, więc inni robią do za ciebie.

Caly czas sie tak podpisujesz to jest twoj podpis wiec miej honor i sie przyznaj.

Zreszta nudzisz mnie.  Do dialogu potzebne sa dwie osoby.  Nie bede gadac do taboretu.

Poczekam, az autorka cos napisze, a ty mozesz dalej sie pluc jadem.

Gość Gosc

Mi się podoba zdrobienie Basia,mężowi tez ale nie podoba nam się Barbara.Moje typy to Emilka,Baśka męża Wiktora,Martyna i Weronika.Na niczym nie może stanąć..

Gość gość
6 minut temu, Gość gosc napisał:

Caly czas sie tak podpisujesz to jest twoj podpis wiec miej honor i sie przyznaj.

Zreszta nudzisz mnie.  Do dialogu potzebne sa dwie osoby.  Nie bede gadac do taboretu.

Poczekam, az autorka cos napisze, a ty mozesz dalej sie pluc jadem.

Cześć, taboret!

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Mi się podoba zdrobienie Basia,mężowi tez ale nie podoba nam się Barbara.Moje typy to Emilka,Baśka męża Wiktora,Martyna i Weronika.Na niczym nie może stanąć..

Tylko chyba z Bereniki mozna na sile jeszcze zrobic Basie.  Wydaje mi sie, ze Waleria moze wchodzic w gre z koncowka podobna do Emili, a poczatkiem podobnym do Weroniki i Wiktori- taka pochodna.  Czyli macie typy, ale nie mozecie znalezc wspolnego.

Gość Gość
9 minut temu, Gość Gosc napisał:

Przecież nikt nie będzie się zwracał w życiu codziennym Barbara, tylko Basia. Dla mnie to ładne i takie "miłe" imię: )

Gość gosc
12 minut temu, Gość Gosc napisał:

Fakt, ze wiekszosc czasu na Barbare bedzie sie mowic Basia szczegolnie jezeli rodzice tak beda robic.  Bardzo ladne imie i zdrobnienie.  Jezeli tylko z tym jednym sie zgadzacie to moze przebolejecie oficjalne dokumenty.  Ile jeszcze macie czasu na wybor imienia?

Gość Gosc

Czytałam,ze można już nadawać w pl zdrobnienia imion i takie imię zarejestrują w USC,ale do męża to nie przemawia.Jestem już na ostatnich nogach,lekarz mówi,ze w każdej chwili mogę zacząć rodzic.Łożysko dojrzałe,dzidzia donoszona.Termin mam na 28kwietnia.

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Czytałam,ze można już nadawać w pl zdrobnienia imion i takie imię zarejestrują w USC,ale do męża to nie przemawia.Jestem już na ostatnich nogach,lekarz mówi,ze w każdej chwili mogę zacząć rodzic.Łożysko dojrzałe,dzidzia donoszona.Termin mam na 28kwietnia.

Rozumiem pozycje was obojga.  Jednak gdy dziecko jest male to Basia bedzie brzmiala fajnie w dokumentach, ale jak bedzie starsza to jednak Barbara bedzie brzmiala lepiej, a moze nawet corce bedzie sie pelna forma bardziej podobala.  Oczywiscie, ze ludzie rejestruja zdrobnienia, ale jednak Basia bedzie brzmiala infantylnie dla doroslej kobiety.  

Jezeli nie mozecie zupelnie dojsc do porozumienia to moze dojsc do losowania z kapelusza 😉

Czy ktores z wybranych imion jest obecne w rodzinie w poprzednich pokoleniach?  Moze w ten sposob podejmijcie decyzje.  

Innym rozwiazaniem jest wykreslenie imion, ktore teraz macie na listach i napisane swoich list z propozycjami trzech nowych imion i moze ktores sie powtorzy.  

Trudno doradzic w takich przypadkach.

Gość Gość

Moim zdaniem najładniejsze to Basia. Do tego pasuje do Marty. Teraz to imię wraca, znam dwie małe Basie i są urocze, ale to Wasz wybór chociaż wiem że nie jest on prosty. W końcu coś "zaskoczy" 

Gość gosc

Cokolwiek postanowicie to prosze pochwal sie tutaj poniewaz wszyscy jestesmy ciekawi jak to bedzie 🙂

Gość gosc

Jedno imie, ktore odradzam to Martyna.  Brzmi prawie identycznie jak Marta.  Jezyk sie bedzie platal- wiem, mam w rodzinie siostry Ole i Oliwie.  Dodatkowo to raczej nieladnie razem wychodzi jakby byly identycznymi blizniaczkami

Gość Gość

Alicja 

Gość Gosc

Ula, Eliza, Pola, Basia, Inga

Gość Gosc

Jak w końcu coś postanowimy to napewno tu napisze😀,tez myśle,ze Marta i Martyna to byłoby trochę za dużo..Pola tez mi się kiedyś podobało,ale mąż znalazł prześmiewke „póla”

Gość gość

Nie rozumiem, dlaczego imiona sióstr mają do siebie w jakikolwiek sposób pasować. Większość życia spędzą i tak osobno, nawet jako dzieci mogą nie mieć ze sobą jakiejś szczególnej więzi. Pomysł krzywdzący szczególnie dla młodszej córki, którą jeszcze przed narodzinami definiuje się wyłącznie  jako "siostrę Marty". A to przecież od początku będzie odrębna osoba.

Gość Gość

Tekla albo Jola

Gość Gość

Tekla albo Jola

Gość gosc
9 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Jak w końcu coś postanowimy to napewno tu napisze😀,tez myśle,ze Marta i Martyna to byłoby trochę za dużo..Pola tez mi się kiedyś podobało,ale mąż znalazł prześmiewke „póla”

To Apolonia i juz nie da sie tak przekrecac raczej 😉  W takim razie zycze blyskawicznego porodu i zdrowej milusi.  Daj znac!

Gość Notak

A może Marta i Magda ( nie Magdalena)

Gość gosc

Estera, Izabela, Kaja, Melania, Sara, Sabina, Ula, Adela, Daria, Magdalena.

Gość gość

Marta i Maria,  z Ewangelii. 

Gość Gość

Marta i Wanda- Martysia i Dunia.

Gość ...

Melania lub Michalina.

Gość Hshsjk

Daria Adriana Ada

Gość Gosc

Nina

Klara

Magdalena