Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Czy Wasze dzieci też tak wysoko gorączkuja?

Polecane posty

Gość Gosc

Moja córka przechodzi właśnie infekcje,zresztą nie pierwsza w tym roku.problem w tym że ona zawsze ma wysoka gorączkę nawet przy zwykłym katarze. wczoraj na termometrze zobaczyłam 40,5stopnia i myślałam że zawału dostane,pół nocy walczyłam z tą gorączka.W sobotę wieczorem byłyśmy u lekarza,stwierdzil zapalenie gardła i dał antybiotyk.poza ta gorączka która nas odbiła córka nie czuje się najgorzej dzisiaj już tylko do 38,5.czy Wasze dzieci też tak miewają,jak sobie radzicie?bo powiem szczerze że się przerazilam ale po pogotowie nie dzwoniłam bo nie chciałam panikowac. 

Gość Gosc

Córka ma 7 lat,dopisuje bo to ważne,gdyby była całkiem mała to pewnie już w szpitalu bym byla

Gość Gość

Ja właśnie dzisiaj byłam z córką u lekarza (ma niecałe 2,5roku) i stwierdził zapalenie gardła. Gorączke ma ale tylko 38st. Podaje jej nurofen.

W lutym jak jej zęby wychodziły to gorączkowała do 39,5st i zbijałam to również nurofenem i apapem. 

A jakim termometrem mierzysz temperature? Bo ja już się nauczyłam, że termometr bezdotykowy który mam potrafi nawet o jeden stopień zawyżać więc mierze jej tylko pod pachą zwykłym termometrem. 

Gość Gosc

Mierze zwykłym bo właśnie te bezdotykowe zakłamują,przynajmniej moj

Gość Gosc

Mierze zwykłym bo właśnie te bezdotykowe zakłamują,przynajmniej moj

Gość mamaLeona

Ja mam 6 latka, ktory właśnie od wczoraj gorączkuje po 40 stopni,poza tym katar,kaszel. Od małego tak wysoko gorączkował przy każdej chorobie. Tez mierze zwykłym pod pachą. Zbijam gorączkę naprzemian paracetamolem i ibuprofenem/ czopki na zmiane z syropem.Jak jutro nie będzie lepiej to do pediatry pójdziemy.

Gość Gość

Mój syn wysoko gorączkuje tylko przy zapaleniu ucha, przy zwykłych przeziębieniach do 38,5.

Gość Gosc
1 godzinę temu, Gość mamaLeona napisał:

Ja mam 6 latka, ktory właśnie od wczoraj gorączkuje po 40 stopni,poza tym katar,kaszel. Od małego tak wysoko gorączkował przy każdej chorobie. Tez mierze zwykłym pod pachą. Zbijam gorączkę naprzemian paracetamolem i ibuprofenem/ czopki na zmiane z syropem.Jak jutro nie będzie lepiej to do pediatry pójdziemy.

Na ujjjj takiemu dużemu dziecku czopki podajesz?