Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natka

Znieczulenie przy porodzie

Polecane posty

Gość Natka

Czy bralyscie znieczulenie przy porodzie czy to lekarz decydował? Jak to wygląda w praktyce? 

Gość Gosc

W praktyce wygląda to tak że ci nie dadzą, nawet jak byś chciała im zapłacić. Wymówke będą mieć na poczekaniu 

Gość Gosc

A coś jeśli wcześniej ustali się i opłaci znieczulenie?

Gość Tututaj

Dlatego ja zdecydowałam nie rodzić jak krowa w Polsce. Wybrałam prywatna klinikę w Austrii i miałam znieczulenie i wszystko czego potrzebowałam. Jeśli masz możliwość to Tobie też to radzę.

Gość gość

Tu nie chodzi o kase tylko o obecność anestezjologa . Jest ich malo i najczęściej potrzebni sa na bloku operacyjnym .

Gość Tututaj

Anastazjolog był u mnie,ale jak mówię ja za nic w świecie nie chciałaby rodzić w Pl ,bo jest za duże ryzyko ,że trafisz na ...i.Lepiej zapłacic i mieć spokój.

Gość Gosc
7 minut temu, Gość Gosc napisał:

A coś jeśli wcześniej ustali się i opłaci znieczulenie?

Nie ma takiego czegoś, chodzę prywatnie do gina a będę rodzić tam gdzie on jest ordynatorem , nikt mi nie da nawet gwarancji czy na niego trafię przy porodzie , a co dopiero że anestezjolog jakiś będzie, i czy moja akcja porodowa na to pozwoli, przy drugim porodzie trafiłam do szpitala z 10 cm rozwarciem, wyjeżdżając z domu miałam skorcze jeszcze nie bolesne, nasilily się w połowie drogi do szpitala, 

Gość Gosc
7 minut temu, Gość Gosc napisał:

Nie ma takiego czegoś, chodzę prywatnie do gina a będę rodzić tam gdzie on jest ordynatorem , nikt mi nie da nawet gwarancji czy na niego trafię przy porodzie , a co dopiero że anestezjolog jakiś będzie, i czy moja akcja porodowa na to pozwoli, przy drugim porodzie trafiłam do szpitala z 10 cm rozwarciem, wyjeżdżając z domu miałam skorcze jeszcze nie bolesne, nasilily się w połowie drogi do szpitala, 

Ooo 😮 a ile trwał w sumie poród? 

Gość gosc

A wgl jest tu ktoś komu znieczulenie naprawdę pomogło? Bo są różne historie 

Gość iwaa

Ja przy 2 porodzie ledwo zdążyłam 😮 lekarz prowadzący ostrzegał nie czekać na bóle parte tylko jechać. Obudziłam się lekkim bólem, szybki prysznic i szpital.....pielniarka nie wierzyła, że rodze - spokojnie każda tak mówi ...jak mnie zbadała to dziwna panika nastąpiła😂 nie zdążyli ze znieczuleniem 😉 wszystko trwało 2h 😊 syn 4100

Gość Gosc
21 minut temu, Gość Gosc napisał:

Ooo 😮 a ile trwał w sumie poród? 

Na porodowce byłam jakieś 40 min,

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Na porodowce byłam jakieś 40 min,

A syn nie był duży,  3100 i 54 cm , dzień po terminie

Gość iwaa

Koleżanka rodziła ze znieczuleniem, to był 2 poród i miała porównanie. Powiedziała, że było boosko i tak można rodzić. Była w szpitalu państwowym ;-) ten oddział był przyjazny matce i dziecku ;-)

Gość Gość gość
58 minut temu, Gość Natka napisał:
55 minut temu, Gość Gosc napisał:

W praktyce wygląda to tak że ci nie dadzą, nawet jak byś chciała im zapłacić. Wymówke będą mieć na poczekaniu 

DOKŁADNIE !!!! Święta racja !

Gość Bubu

Witaj,

Zgadzam się z poprzedniczkami zazwyczaj tak jest, że nic nie dają. A jesli nawet jest teoretycznie taka możliwość to wlasnie musi być anestezjolog, musisz być przygotowana. Ja osobiście i myślę jak większość z Nas rodziłam bez, za to na początku nafaszerowali mnie dożylnie  no-spą i buscopanem co znacznie opóźniło akcje porodowa. Przyjechałam na porodówkę z 5 - cio cm rozwarciem (pierwszy poród) a potem bardzo długo to trwało. Nie ma reguly, ale teraz jestem w drugiej ciąży i raczej wolę rodzić bez żadnych środków przeciwbólowych. O ile właśnie będzie tak jak poprzednio to na pewno się nie zdecyduje na żadne środki. Jeśli masz się męczyć (każda z Nas jest inna) to wiadomo, że lepiej coś przyjąć. Ale jeśli będzie wszystko się szybko działo to gwarantuje Ci, że powinnaś szybko urodzić i będziesz to dobrze wspominać. 

Pozdrawiam