Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MCCCC

Zderzenie dwóch światów

Polecane posty

Gość MCCCC

Potrzebuję kobiecej opinii..

Poznałem kobietę. Obydwoje jesteśmy w okolicach 30-tki. Ona jest o 2 lata młodsza.

Spędzamy ze sobą czas, mamy podobne zainteresowania, lubimy podobne rzeczy. Czujemy się w swoim towarzystwie bardzo dobrze, mamy wiele tematy do rozmów , potrafimy wspólnie żartować.

Wszystko jest co prawda bardzo świeże bo trwa może 2-3 miesiące. 

Ona o wiele bardziej nakłania na spotkania podczas których bywa, że dosłownie pożera mnie wzrokiem.

Jedyna rzecz która mnie trapi to to, że pochodzimy z dwóch światów.

Ona z dobrego domu, prężnie prowadzi swoją karierę zawodową, jakby jej życie było bez problemów, zmartwień.

Ja pochodzę z domu gdzie często bywały problemy , może nie patologia ale gdzie jest mix charakterów co aktualnie często prowadzi do różnicy zdań, rodzicom nigdy nie było łatwo bo rodzina wielodzietna.

Skończyłem dobrą uczelnię i pracuję w zawodzie. Uważam że zarabiam nieźle ale nie jakiś top zarobków.

Staram się być facetem który wie czego chce i jaki jest jego cel w życiu. Mam swoje ambicje, plany do których (po wielu przeszkodach) ale dążę.

Kompletnie nie wiem jak się zachować w kontekście tego , skąd się wywodzę. Rodziny się nie wstydzę, akceptuję ją taka jaka jest i mimo że czasem bywa ciężko jest dla mnie bardzo ważna.

Ale co innego ja a co innego Ona. Obawiam się jej reakcji gdy przyjdzie się jeszcze bardziej otworzyć. A wszystko jakby dąży w tym kierunku i Ona staje się z każdym spotkaniem kimś jeszcze bardziej ważnym.

Z mojego punktu widzenia, jako faceta kompletnie bez znaczenia jest świat z którego pochodzi druga osoba. Akceptuję zarówno jej porażki jak i sukcesy. Ważne jest to, kim się staje dla mnie i co swoim charakterem, nastawieniem wnosi do mojego życia.

Brakuje mi kobiecego spojrzenia na sytuację... 

Gość Aka

Masz szansę na fajny związek i kompleksy, które mogą tę szansę zniweczyć.

Piszesz, że się rodziny nie wstydzisz, ale jednak wstydzisz. 

Gość gość'

Proste rozumowanie dla mnie. Jeżeli kobieta jest inteligentna i rozsądna i zależy jej na tobie, nie będzie miała problemu z tym, co jej opowiesz o rodzinie. Wiesz dlaczego? Ponieważ to ciebie wybrała i z tobą chce być. Reszta jest tylko dodatkiem.

Gość gwoli wyjasnienia

Ja mysle, ze twoje rozmyslania sa jak najbardziej zrozumiale i uzasadnione. Z jednej strony mozesz byc dumny, ze tyle wlasnymi silami osiagnales, z drugiej, masz obawy jak ona odnajdzie sie w swiecie twojej rodziny. Nie wiem na ile ona juz teraz wie, ze twoj dom byl inny od jej domu i czy sie na ten temat wypowiada. Jesli nie, to masz czas aby sie zastanowic jak jej to przedstawic, zeby jej nie zrazic ale tez nie fantazjowac. 

Gość MCCCC

@Aka - nie wstydzę się jej. Jak będzie trzeba to każdego z osobna przedstawię. Bardziej obawiam się jej reakcji, czy będzie potrafiła ją zaakceptować. Partnerzy mojego rodzeństwa w sumie bez problemów zaakceptowały rodzinę, może to tylko moje bezsensowne urojenia. Fakt, trochę kompleksów jest.. Muszę się z nimi zmierzyć. Jeśli będę stał w miejscu nigdy się nie dowiem...

@Gość' - Jestem tego samego zdania, Ona wygląda na rozsądną osobę która jest warta by dalej inwestować w znajomość. Nie spotyka się ze mną ze względu na moją rodzinę czy inne rzeczy ze mną związane ale to jaką osobą ja jestem i jak się w swoim towarzystwie czujemy - tak myślę ;-)

@gwoli wyjasnienia - coś tam wie ale nie za wiele. Jeszcze konkretnej rozmowy nie było. Wie, że w pewnym sensie jestem osobą po pewnych przejściach (i nie chodzi mi o inną kobietę)  - powiedziałem jej o tym. Ona na to "po prostu mi to kiedyś opowiesz" i powiem szczerze że bardzo chcę jej o tym powiedzieć ale jeszcze jest chyba troszkę za szybko bo do poważnych rozmów nie doszło. Mimo że spędzamy czas również w intymny sposób to nie jest to oficjalnie powiedziane że jesteśmy parą .. ale myślę że to się niedługo może zmienić.

Gość adda

Idź do przodu, może nie potrzebnie się martwisz ;-)