Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa

Kubeczek menstruacyjny

Polecane posty

Gość Ciekawa

Hey. Mam pytanie. Czy są tu kobiety ktore uzywaja kubeczka menstruacyjnego? Urodzilam dziecko i miesiaczki zrobily mi sie gorsze. Nie chce sie truc tabletkami. Szukam jakiejs alternatywy. Podobno taki kubeczek to fajna sprawa. Jednak sie boje ze go nie wloze a potem nie wyjme  podpodzielcie sie doswiadczeniem prosze.

Gość Zula

Hej 🙂 Używam kubeczka od ponad roku i zdążyłam przez ten czas przekonać się, że nigdy nie wrócę do podpasek czy tamponow. 

Rzeczywiście na początku miałam podobne obawy o wyjmowanie i wkładanie, ale polecam zrobić to parę razy jeszcze przed okresem, na spokojnie, tak by znaleźć odpowiednią dla siebie pozycje i sposób aplikacji. Co prawda nie wiem na ile rozwiąże on Twoje problemy z okresem, ale dla mnie kubeczki maja tylko zalety i polecam je wszystkim znajomym 😉

Gość Gosc

Ja mialam problem z wyciagnieciem dlatego nie polecam.

Gość reniao

u mnie też był problem z włożeniem i odpuściłam. A miesiączki takie bolesne się zrobiły i obfite że zaczęłam brać tabletki. 3 miesiące jestem na belarze i jest duża poprawa, o wiele lepiej się czuję i normalnie podczas krwawień pracuję. A paczka podpasek jak nigdy mi wystarcza. Myślę, że te tabletki są ok, też miałam obawy czy zaczynać brać  🙂