Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrzę

Jak odróżnić dobrą kobietę od złej

Polecane posty

Gość Gość
13 minut temu, Gość Jasne napisał:

Wy nie potraficie odróżnić dobrej kobiety od szma/ty..wycieracie się się w te dobre a przed szna/tami szacunek i pokłony składanie.BYLAM DOBRA,TERAZ JSSTEM PUSTA PRZRZ TAKICH GNOI JAK WY PANOWIE

Byłaś dobra, teraz możesz być zła,  czyli mieć cechy przeciwne do bycia dobrą. Pusty człowiek to przeciwieństwo człowieka mądrego,  wypełnionego mądrością, będąc taka nie możesz stać się pusta, bo  madrosc jest dobrem niezbywalnym.

Gość ...
1 godzinę temu, Gość Jasne, napisał:

Dobra kobieta przeważnie jest traktowana jak idio/tka,bawią się nią, nie szanują i jeszcze wmawiają, że kłamie..Od dziś nie będę już dobra,jestem dla was mężczyzn niewidzialna 

Dobrą kobietę tak traktują tylko źli faceci. Poszukaj mężczyzny, to będziesz odpowiednio traktowana :)

Gość Ooo Majkaaa

Nie zniżaj się do tych którzy niszczyli w Tobie dobro..po co stawać się złym czlowiekiem

To bardzo proste: obserwuj jak traktuje innych ludzi, szczególnie tych slabszych, np. potrzebujacych pomocy, zwróc uwagę czy odwiedza swoją babcię, jak traktuje kelnerów, sprzątaczki w biurze czy obsługę hotelu, gdy razem wyjedziecie to daje obraz charakteru człowieka.

A drugi sposób to sprawdz ją w sytuacji stresowej np. zepsuł sie samochod i trzeba zdjąć szpilki i iść pieszo,. Jej reakcja będzie odpowiedzią na przyszłe różne złe zdarzenia. Czy w razie problemów będzie Cię wspierać, pocieszy, obróci problem w żart czy to Ty będziesz.miał z nią dodatkowy problem, bo zrobi awanturę.

człowieka się czyta po przymiotnikach jaki

uczynny

sprawiedliwy

nie wredny

nie chamski

nie zazdrosny

itd i już widzisz jaki charakter czy panuje nad emocjami i używa rozumy czy narwana...wszystko widzisz...

Gość Tomato
14 godzin temu, Lena.Wawa. napisał:

To bardzo proste: obserwuj jak traktuje innych ludzi, szczególnie tych slabszych, np. potrzebujacych pomocy, zwróc uwagę czy odwiedza swoją babcię, jak traktuje kelnerów, sprzątaczki w biurze czy obsługę hotelu, gdy razem wyjedziecie to daje obraz charakteru człowieka.

A drugi sposób to sprawdz ją w sytuacji stresowej np. zepsuł sie samochod i trzeba zdjąć szpilki i iść pieszo,. Jej reakcja będzie odpowiedzią na przyszłe różne złe zdarzenia. Czy w razie problemów będzie Cię wspierać, pocieszy, obróci problem w żart czy to Ty będziesz.miał z nią dodatkowy problem, bo zrobi awanturę.

Leno jesteś bardzo mądra dziękuję Ci za to co napisałaś i to właśnie dzis gdzy znowu tęskniłem do byłej. Mam dobrą żonę i dziecko ale wciąż nie mogę zapomnieć o tamtej i czasami mam takie myśli czemu z nią nie jestem. Ty mi przypomniałaś i uświadomiłaś czemu. Z nią miałem wciąż takie jazdy że co by się nie stało zawsze była moja wina tak jakbys nas opisała... Bożę drogi, jak coś się złego stało to nie myślałem jak zaradzić tylko co tu zrobic żeby się nie dowiedziała bo będzie awantura. Masz rację że nigdy nie miałem w niej wsparcia.

Leno dziękuję.

54 minuty temu, Gość Tomato napisał:

Leno jesteś bardzo mądra dziękuję Ci za to co napisałaś i to właśnie dzis gdzy znowu tęskniłem do byłej. Mam dobrą żonę i dziecko ale wciąż nie mogę zapomnieć o tamtej i czasami mam takie myśli czemu z nią nie jestem. Ty mi przypomniałaś i uświadomiłaś czemu. Z nią miałem wciąż takie jazdy że co by się nie stało zawsze była moja wina tak jakbys nas opisała... Bożę drogi, jak coś się złego stało to nie myślałem jak zaradzić tylko co tu zrobic żeby się nie dowiedziała bo będzie awantura. Masz rację że nigdy nie miałem w niej wsparcia.

Leno dziękuję.

Czasami tak bywa, że dopiero ktoś zupełnie obcy, otworzy nam oczy, choć myślę, że Ty wtedy to wiedziałeś tylko o tym zapomniałeś. Wspomnienia maja to do siebie, że lubią bywac wybiórcze. A już mistrzami są te romantyczne wspomnienia 😉

PS

Może namówisz swoją mamusię lub teściową na spędzenie nocy z wnuczęciem a Ty zabierzesz żonę na romantyczny spacer po knajpkach? Doceniaj chłopie co masz 🙂

Gość Gosc
16 godzin temu, Gość Jasne napisał:

Wy nie potraficie odróżnić dobrej kobiety od szma/ty..wycieracie się się w te dobre a przed szna/tami szacunek i pokłony składanie.BYLAM DOBRA,TERAZ JSSTEM PUSTA PRZRZ TAKICH GNOI JAK WY PANOWIE

To samo działa w drugą stronę. Byłem kiedyś dobrym facetem, teraz jestem s...ielem PRZEZ TAKIE PSYCHOPATKI JAK WY KOBIETY.

Nie mówię tu nawet o zdradzie, wy po prostu jesteście ...nięte. 

Gość Ta zła co dobrą udaje

Jak to się mówi 'beczkę soli zjesz...' Jeśli już miałaby istnieć jakaś wskazówka, to jest nią iloraz inteligencji. Tym mniej inteligentnym trudniej kłamać i manipulować.

Gość Herschel

Lol

Gość byłam kiedyś dobra

Dobre kobiety chorują przez ludzi,złych nic nie rusza...

Dnia 8.05.2019 o 13:31, Gość Ta zła co dobrą udaje napisał:

Jak to się mówi 'beczkę soli zjesz...' Jeśli już miałaby istnieć jakaś wskazówka, to jest nią iloraz inteligencji. Tym mniej inteligentnym trudniej kłamać i manipulować.

Czyli idąc twoim tropem, im głupsza tym lepsza?

Gość Llggjkvbbju899

Dobra kobieta nie będzie chciała być z Tobą jeśli nie jesteś w Jej typie nawet gdybyś był miliarderem,zła kobieta przełknie wszystko i będzie udawać ,oszukiwać żeby pławić się w dobrobycie faceta

Gość Gosc

Czasem nie warto być dla niektórych osób dobrym ,mimo że to szlachetna cecha. Niektórzy to wykorzystują, niszczą, nie doceniają. Im ktoś jest dla kogoś lepszy tym bardziej druga osoba z tego drwi i jest dla tej osoby gorsza.

4 minuty temu, Gość Llggjkvbbju899 napisał:

Dobra kobieta nie będzie chciała być z Tobą jeśli nie jesteś w Jej typie nawet gdybyś był miliarderem,zła kobieta przełknie wszystko i będzie udawać ,oszukiwać żeby pławić się w dobrobycie faceta

Mylisz pojęcia. Kobieta o której piszesz to kobieta pazerna, lecąca na kasę. Jeśli jak to napisałeś, przełknie wszystko, to że jesteś brzydki, mało ciekawy intelektualnie a może nawet chamski, ale pomimo wszystko jest z Tobą tzn., że jest materialistką. Wszystko.

Ja nigdy nie byłam, ale nie oceniam tego jako coś gorszego od tych kobiet dla których najważniejsze jest np. męska uroda, albo inteligencja,  bicepsy czy prestiż społeczny.

To, że dla kogoś ważniejsze jest jedno czy drugie, nie znaczy, że jest złym człowiekiem.

Gość Gość

Zła kobieta to DDA ,dobra to każda jak tylko nie jest DDA