Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Whsjsoshd

USG. Obwód brzuszka dziecka mniejszy o 2 tygodnie

Polecane posty

Gość Whsjsoshd

Witam jestem w 35 tc dzisiaj mnie skusiło żeby przyjrzeć się ostatniemu zdjęciu usg przy wymiarach zauważyłam że obwod brzuszka jest o 2 tygodnie mniejszy niz reszta pomiarów tzn główka, nóżki, kości udowa jest na 34tc 3d. A brzuszek 32t 2 d. Lekarka nic nie mowila zeby cos było nie tak poczytałam o tym w necie i piszą o jakiejś hipotrofi itp ale przecież gdyby coś takiego było to moja lekarka by o tym powiedziała a jej zdaniem wszystko jest idealnie...idealna waga ideLne pomiary wszystko cud miód tylko czekac na termin. Czy któraś Z was miała podobną sytuację? Czy tak faktycznie może być? Bo ja do lekarzy mam średnie zaufanie s,szczególnie jeśli chodzi o moje dziecko.

Gość Hania

Miałam podobnie i się okazało że wyrownalo się na kolejnej wizycie, teraz jest etap dużego wzrostu i to się zdarza, gdyby było coś nie tak juz byś wiedziała. Nie martw się:) zresztą jak cie to męczy zadzwoń i ją spytaj 

Gość Gość

Nawet jeśli, to ja urodziłam takiego "jakiegoś" hipotrofika i ogona nie ma 😄

Gość gosc

Hipotrofia to prosciej mowiac niedowaga, dzieci urodzone z waga ponizej 2500 maja hipotrofie, czyli niedowage.

Moze taki urok twojego dziecka,a moze lozysko juz dobrze nie pracuje ..

Moj hipotrofik mial 2700, a dlugi byl na 59cm..

Wyobrazasz sobie jaki byl chudy ? 😞 Zero tkanki tluszczowej,nie potrafil utrzymac cieploty ciala przez jakis czas.

Dzis ma 187 i dalej cienki 😉 ,tylko kosci oplecione miesniami i sciegnami..

Gość Julie

Nawet jeżeli wydaje CI się że coś jest nie tak, to po prostu dobrze jest skonsultować to z lekarzem. Czytanie takich rzeczy z neta nie zawsze nam pomaga, a jedynie dodatkowo stresuje. Dlatego też dobrze jest wykonywać badania prenatalne, by wiedzieć że wszystko jest ok. Jak coś to polecam dr Rozmus-Warcholińską z Częstochowy.

Gość Eee

U mojej córki zawsze coś wychodzilo inaczej niż powinno być w danym tyg ciąży. Za krótkie kości udowe, brzuszek. Córka urodziła się w terminie, 2950 gr , 52 cm. Fakt była malutka i chuda szczególnie nóżki. Ale hipotrofia to nie jest. Dziś ma 2,5 roku waży 16,5 kg. Może po prostu to wynika z faktu że będzie dlugie bo mam koleżankę która urodziła 2400 i 55 cm ale hipotrofii na wypisie nie ma tylko niska waga urodzeniową. Mimo to nie martw się. Teraz jestem w drugiej ciąży i też dziecko mniejsze. Ja od razu wiedziałam że dużych i dlugich dzieci nie urodzę. Najlepiej skonsultować to z innym gin. 

Pozdrawiam

Gość Ala

Spokojnie, moje dzieci tez miały rozbieżność w pomiarach między niektórymi częściami ciała nawet 6 tygodni a urodziły się zdrowe i wcale śmiesznie nie wyglądały ;)