Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spanikowana

Test ciazowy clearblue i baby boom

Polecane posty

Gość Spanikowana

Dziewczyny, czy macie doświadczenia z testem ciazowym clearblue? Mam n mysli wersję zwykłą, strumieniowa. Zrobilam dziś 2 testy. Jeden Baby Boom, drugi clear Blue. Bylo to ok. 6:30. Baby boom nadal pokazuje 1 kreskę, natomiast w clear Blue po ok 10 minutach (moze wiecej, moze mniej) zaczela pojawiać sie druga kreska, ta pionowa dopelnijaca plus. Jest teraz widoczna pol na pol. Myślicie ze to ciaza czy jakas reakcja chemiczna? Test baby boom zrobilam również w sobotę i do teraz negatywny wynik się nie zmienil. Co sądzicie? Jestem jakieś 3 tygodnie (moze 3 tyg i 3-4 dni) po stosunku. 

Gość Gość

A co masz napisane w instrukcji do testu?

Z reguły miarodajny wynik pokazuje się w czasie do 5 minut po wykonaniu testu, więc jeśli cokolwiek pokazuje powyżej tego czasu, to jest już to przekłamanie i taki test nie jest miarodajny. I to jakiej firmy by on nie był.

Test najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki, albo nieco po tym terminie, z porannego moczu.

Jeśli wyniki nie są według Ciebie jednoznaczne, może zrób badania z krwi.

Gość Spanikowana

W clearblue pisza zeby odczytać po 3 minutach, nie później niz po 10. Okresu jako takiego jeszcze nie mialam. 7 miesięcy temu mialam 2 cc, mialam 3 tyg temu jakieś plamienie, trwające 2-3 dni, ale nie wiem czy to okres, bo bylo bardzo skape, spokojnie wystarczaly wkładki. Bylam dzis na becie, wyniko jutro, ale do tej pory zwariuje 😞

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Spanikowana napisał:

W clearblue pisza zeby odczytać po 3 minutach, nie później niz po 10.

To widzisz, że sama się niepotrzebnie nakręcasz, skoro druga kreska wyszła o wiele później.

Tak z ciekawości, po co tak długo przechowywałaś te testy? Ja swoje wyrzucałam od razu po odczekaniu czasu z instrukcji i sprawdzeniu wyniku.

Gość Spanikowana

Ale nie dam glowy ze nie pojawilp sie np. Po 7 minutach. Więc w 10 się mieści 😞 nie wiem po co trzymam, naprawde.. 

Gość Gość

Weź to wyrzuć i czekaj spokojnie na wyniki bety 😉 od oglądania tych testów Ci się nie polepszy 

Gość Spanikowana

Wiem, panikuje bardzo 😞 tym bardziej ze clearblue jest opisywany jako najlepszy.