Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiola

Materialistka pasożyt gwiazda w rodzinie

Polecane posty

Gość Wiola

Witam Was. Chciałam opisać Wam pewną osobę i spytać, czy macie takie w rodzinie i jak sobie z takimi radzicie. 

Dziewczyna 34 lata, rok po ślubie, dzieci brak. Zarabia 2 tys, poszła mieszkać "na gotowe" do męża na wieś. Nie lubi jego rodziców, ale chrapke na nowy dom ma to udaje, że lubi, a obgaduje za plecami. Oni za nią nie przepadają, nie traktują jak córkę. Ona im w niczym nie pomaga w weekendy gdy ma wolne do pracy, posadzi jakiś jeden kwiatek i się tym szczyci pół roku jaka z niej gospodyni i ogrodniczka. Mężowi ogrzewa gotowe obiady z biedronki, doda jakiś sos i wszystkim mówi że sama robiła, gościom też taki kit wkreca. Gra na telefonie w każdej wolnej chwili. Ogląda głupie filmiki, popiskuje jak małe dziecko. No ale wymagania ma... Remonty ciągle na koszt innych, zakupy, wydaje cała swoją wypłatę na swoje zachcianki i pierdółki. Jak idzie do kogoś w gości to potrafi wytknac dlaczego jeszcze remontu nie zrobili, samochodu nie zmienili i dlaczego sobie nie kupili droższe kuchenki, wanny itd. Jak jej powiesz ze kupujesz to co możesz to kwaśna mina i takie skrzywienie z obrzydzeniem maluję się na jej obrzydliwej twarzy. Do tego dokucza ludziom z kredytem "ach ja to bym nie mogła mieć kredytuuuu", ludziom z dziećmi "o jenyyy ja to nie będę dotykac, ja to na ręce nie biorę a fuuuu kupa". Jak ja widzę to mam ochotę iść po nóż kuchenny i wbić jej w plecy bez uprzedzenia. A że jest brzydka i garbata, jak jakiś gnom to wogole mi nie szkoda jej. Wiem jestem wstretna ale nie wyrabiam, ograniczam kontakty ale i tak ją widze kilka razy do roku czasami kilkanaście. 

Gość Gosc

Jak Cie drażni to zerwij kontakt, ale zapewne to Twoja szwagierka i zazdroscisz, że mieszka u Twoich rodziców i się panoszy 

Gość Wiola

Nie, ale to i tak walnieta wywloka, zniszcze ją

Gość gość

Niechże zgadnę obie uwagi (zarówno o kredycie jak i niechęci do dziecka) pośrednio uderzyły w Ciebie czyli w stan zadłużenia i dziecko? Tłumaczyłoby to antypatię i próbę racjonalizacji z podbudową dlaczego to zołza,  bo same dwie uwagi kąśliwe w formie to jednak za mało ;)

Gość Wiola

Nie. Nie mam dzieci i dopiero myślę o kredycie. Chodzi mi o to że takie szuje żyją i nikt ich nie może legalnie odstrzelic

Gość qwertyu

ale cie obchodzi jak zyja inni?