Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emila_88

Antykoncepcja a puchnięcie nóg

Polecane posty

Gość Iza_34

Dziewczyny, jeśli tylko zaczęłyście stosować antykoncepcję i odczuwacie ból nóg koniecznie zróbcie badanie na czynnik V Leiden i mutację genu protrombiny! Najlepiej jeszcze przed rozpoczęciem przyjmowania. Jeśli macie te mutacje to wg rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego to bezwzględnie nie powinnyście stosować antykoncepcji hormonalnej! Wtedy jest bardzo duże prawdopodobieństwo powstania zakrzepu - poczytajcie o tym koniecznie! Sama przeszłam przez zatorowość płucną, bo niestety żaden lekarz nie zalecił mi badań....

Gość brunett_anka
Dnia 24.06.2019 o 08:44, Gość Iza_34 napisał:

Dziewczyny, jeśli tylko zaczęłyście stosować antykoncepcję i odczuwacie ból nóg koniecznie zróbcie badanie na czynnik V Leiden i mutację genu protrombiny! Najlepiej jeszcze przed rozpoczęciem przyjmowania. Jeśli macie te mutacje to wg rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego to bezwzględnie nie powinnyście stosować antykoncepcji hormonalnej! Wtedy jest bardzo duże prawdopodobieństwo powstania zakrzepu - poczytajcie o tym koniecznie! Sama przeszłam przez zatorowość płucną, bo niestety żaden lekarz nie zalecił mi badań....

a gdzie mogę zrobić takie badania? czy są jakieś specjalne zalecenia - kiedy je zrobić? czy jest to skomplikowane badanie? trzeba je powtarzać? 

Gość Paula

Mnie lekarz po ciaży zaproponowała alternatywę dla hormonów, dzisiaj stosuje diafragme caya łącznie z żelem plemnikobójczym 

Gość miła_mi
Dnia 27.06.2019 o 16:44, Gość Paula napisał:

Mnie lekarz po ciaży zaproponowała alternatywę dla hormonów, dzisiaj stosuje diafragme caya łącznie z żelem plemnikobójczym 

Jesteś zadowolona? Ja nie chciałabym zrezygnować z hormonów - stosuje je, żeby wyeliminować PMS oraz ze względu na wcześniejsze bardzo bolesne miesiączki.