Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetka25

Mam 25 lat a nie byłam jeszcze u ginekologa.

Polecane posty

Gość Anetka25

Czy to jest normalne? Nikt mnie do ginekologa nie zaprowadził, a sama jakoś nie umiem się przemóc, aby się tam wybrać.... Jak wygląda taka pierwsza wizyta? Mam się wydepilować do zera czy lepiej nie?

Gość Gosc

Nie trzeba się depilować. Ważne to wiadomo dobrze się obmyć. I nie stresować. Dobrze na początek pójść do pani ginekolog. Przy kobiecie mniej się człowiek wstydzi 😉

Gość Ineska

Nie stresuj się, nie jest to nic strasznego. Regularne badania są bardzo ważne, lekarz widzi takie rzeczy parędziesiąt razy w ciągu dnia. Nie ma się, co wstydzić. Wstydziłabym się tego tylko na Twoim miejscu, że dopiero w tym wieku idziesz na kontrolę. Polecam Tobie tester owulacyjny Afrodytę,  świetnie pomaga kontrolować płodny  czas 🙂 myślę,że w tym wieku każda kobieta powinna już znać swoje cykle i poziom płodności. Pozdrawiam

Każdy idzie w swoim czasie. Ja byłam pierwszy raz gdy miałam 15 lat. Po prostu sprawdzić czy wszystko ok. Jeśli nie miałaś potrzeby to po co.

Pierwsza wizyta jest hmm, zwyczajna. Pani lub pan będzie cię pytał kiedy dostałaś pierwszą miesiączkę. Czy uprawiałaś już seks. Czy palisz i takie tam. Później usiądziesz na krześle i do dzieła.

Nie musisz się depilować. Ważne abyś nie miała wtedy okresu no i żeby się tam porządnie umyć. I nie ma co się stresować. Bo nie ma czym

Gość Miahak

Ja byłam pierwszy raz jak miałam 24 lata. Wcześnie tez miałam opory. A poszłam tylko dlatego ze dostałam strasznej infekcji intymnej ze już było mi wszystko jedno byle nie swedzialo

Gość Anetka25

Dziękuję bardzo za odpowiedzi 🙂 teraz nie jest to już takie straszne 🙂