Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doris

Jakie macie koszty życia w 2-osobowym związku

Polecane posty

Gość Doris

Witajcie, chciała bym w końcu dowiedzieć się jak żyją kobiety w związku z partnerem jakie mają wydatki i na jakim poziomie żyją,są różne artykuły,wyliczenia gusu itp ale z tego nic nie wynika,

jeśli były byście tak miłe napisać oczywiście anonimowo w przybliżeniu jakie macie wydatki na dom, jedzenie rozrywkę nieplanowane wydatki i przy jakich zarobkach.

Pytanie dość wścibskie bo ludzie nie chcą rozmawiać o pieniądzach choć wg mnie to bardzo ważny i ciekawy temat.

Mam taką myśl, że np. w wywiadach gwiazdy politycy mówią różne rzeczy opowiadają o swoim, życiu,miłości czasem problemach a czy nie uważacie, że bardzo ciekawe było by gdyby opowiedziały o swoich zarobkach wydatkach oszczędnościach???

Bardzo proszę nie hejtować mnie za moje dość śmiałe pytania:))

Gość Nija

Zarobki 6500-7000, wydatki 2000, z czego mieszkanie 300zl, internet, telefony 200zl, dojazdy 500zl, ale partner ma zwrot 300zl, wiec w sumie 200, jedzenie 800-1000, reszte przewalamy, 4500-5000 oszczedzamy

Gość Nowa

Zarobki 7500zl wydatki około 2500zl, samochód wymieniamy na nowy co 5 lat dzieci brak miesięcznie oszczędzamy około 4tys

Gość Nowa

Zarobki 7500zl wydatki około 2500zl, samochód wymieniamy na nowy co 5 lat dzieci brak miesięcznie oszczędzamy około 4tys

Gość Sama w związku

Zarobki 5700, wydatki: mieszkanie 600 zł, telefon 80, woda 300, gaz 125, światło 220, życie 1000. Tylko, że ja to wszystko sama, bo mój partner nie pracuje...

Gość gość

rozbawiłem się tymi zarobkami 🙂 poza ostatnim wpisem 🙂 a tak aw RP bieda podobno 🙂 widać kto tu przesiaduje 🙂 

Gość erim

Woda 300 zl? Lepiej sprawdzcie, gdzie macie przeciek.

Gość MB99
Dnia 15.05.2019 o 23:11, Gość Nija napisał:

Zarobki 6500-7000, wydatki 2000, z czego mieszkanie 300zl, internet, telefony 200zl, dojazdy 500zl, ale partner ma zwrot 300zl, wiec w sumie 200, jedzenie 800-1000, reszte przewalamy, 4500-5000 oszczedzamy

no jasne... te zarobki z bajkopisarstwa i wydatki bajki... a oszczędności z ING

Gość Nija
Dnia 24.05.2019 o 08:53, Gość MB99 napisał:

no jasne... te zarobki z bajkopisarstwa i wydatki bajki... a oszczędności z ING

A wiesz, że tak? Oboje pracujemy w marketingu i m.in. piszemy teksty.

Oboje mamy tez mieszkania od rodziców, w jego (bezczynszowym) mieszkamy, moje (dwupokojowe) wynajmujemy za 1500. Stąd takie wydatki. Płacimy tylko za wodę i ogrzewanie, na spółkę z jego rodziną.

W międzyczasie mieliśmy podwyżki oboje, zatem aktualizacja: 8-8500 miesięcznie, acz w tym miesiącu wyjątkowo o 2000 więcej (oboje mamy zlecenia dodatkowe).

A oszczędności w Millenium, przynajmniej ja.

Gość Gosc
9 minut temu, Gość Nija napisał:

A wiesz, że tak? Oboje pracujemy w marketingu i m.in. piszemy teksty.

Oboje mamy tez mieszkania od rodziców, w jego (bezczynszowym) mieszkamy, moje (dwupokojowe) wynajmujemy za 1500. Stąd takie wydatki. Płacimy tylko za wodę i ogrzewanie, na spółkę z jego rodziną.

W międzyczasie mieliśmy podwyżki oboje, zatem aktualizacja: 8-8500 miesięcznie, acz w tym miesiącu wyjątkowo o 2000 więcej (oboje mamy zlecenia dodatkowe).

A oszczędności w Millenium, przynajmniej ja.

A Ty mówisz o zarobkach każdego z was czy wspólnie wychodzicie 8? 

Gość Nija

Wspólnie, przecież pytanie było o dwie osoby.

Gość Nija

Ja mam teraz ok. 2800, on 3900, plus za moje mieszkanie 1500. Dlatego dziwi mnie, ze niektórzy uważają to za niewyobrażalne kwoty w dużym mieście, dla osób koło 30 ze sporym doświadczeniem i pracowitych. To nawet nie jest średnia krajowa.

Gość pop

a co to jest w dzisiejszych czasach 2800zl 

nie badz smieszna.To nie jest duzo.

Sama bys bide klepala, taka jest prawda.

Gość ojej

ale pytanie