Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dragon M

Jestem fenomenalnym obserwatorem...nikt nie ma ze mną szans ;)

Polecane posty

Gość Dragon M

🙂 ;D

Gość gość

i co ciekawego zaobserwowałeś?

Gość Kobieta
14 minut temu, Gość Dragon M napisał:

🙂 ;D

Znam taką,co Ciebie nie raz zaskoczyła...że też potrafi być dobrym obserwatorem i manipulatorem..w końcu miała lekcje u mistrza:)))

Gość Dragon M

Manipulacja to raczej zabawa była, zle mnie odbieracie....:(

Gość bravo

siedzisz i podglądasz ludzi jak ostatnia pipa, rzeczywiście powód do dumy ochlaptusie 😄

Gość Dragon M

Wystarczy mi 10 minut 🙂

Gość Kobieta

Wiem,wiem..u Ciebie manipulacja to efektywne oszukiwanie ludzi i świadome naginanie faktów..żeby odreagować ciężkie dni po pracy w biurze...Foch męski jest brzydki tak samo jak kobiecy..a zabawa ,ten rodzaj relaksu na kafe i mi się czasem przydaje..więc rozumiem.

Może Ty źle innych odbierasz...:)))czasem obserwując nie wszystko widać...

Gość Dragon M
1 minutę temu, Gość Kobieta napisał:

Wiem,wiem..u Ciebie manipulacja to efektywne oszukiwanie ludzi i świadome naginanie faktów..żeby odreagować ciężkie dni po pracy w biurze...Foch męski jest brzydki tak samo jak kobiecy..a zabawa ,ten rodzaj relaksu na kafe i mi się czasem przydaje..więc rozumiem.

Może Ty źle innych odbierasz...:)))czasem obserwując nie wszystko widać.

Następna mnie myli ze swoim facetem ;D 

Gość Kobieta
1 minutę temu, Gość Dragon M napisał:

Wystarczy mi 10 minut 🙂

Wracam do pracy..nie będę robić Tobie konkurencji..moje 10 minut minęło na kafe i od razu świat weselszy:)

Gość Kobieta
Przed chwilą, Gość Dragon M napisał:

Następna mnie myli ze swoim facetem ;D 

Nie mam faceta,więc ciekawe z kim Ciebie mogę mylić...może z tym moim utkanym ze snu i marzeń..:)))

Gość Dragon M
11 minut temu, Gość Kobieta napisał:

Może Ty źle innych odbierasz...:)))czasem obserwując nie wszystko widać...

To jest ten z marzeń i snu? ;D obserwatorka od siedmiu boleści 🙂

Gość Kobieta

Fakt ,pożałowania godna obserwacja z mojej strony..wybacz mistrzu...całe życie się uczę:)))

Ten z marzeń i snu ma nawet imię..namalowałam jego oczy,namalowałam jego włosy..dorysowałam resztę..zamknęłam oczy i ujrzałam jego duszę i serce...uśmiechnęłam się i on się uśmiechnął..Obserwowałam go z ukrycia i tak dojrzałam charakter...Co jakiś czas zwracałam na ten portret uwagę i jakby ożył..Czysta magia:))))

Gość Dragon M

Czarodziejka 🙂

Gość Kobieta

Dobrze,że nie czarownica:)))wiesz, powiem Ci w tajemnicy, bo ja taka trochę tajemnicza jestem..i trochę szalona,Ty też..więc mnie zrozumiesz bardziej niż inni...Jak od czasu do czasu zerkam na ten mój wyśniony portret,uśmiecham się do niego,a on do mnie to sobie wyobrażam,co to by było jakby wyszedł z tych swoich ram,stanął przede mną i przemówił...Podekscytowana jestem na samą myśl:)))

Gość Gosc
2 godziny temu, Gość Dragon M napisał:

🙂 ;D

Nieskromnie napisze, ze w obserwacji jestem lepsza 😏

Gość Gosc
13 minut temu, Gość Gosc napisał:

Nieskromnie napisze, ze w obserwacji jestem lepsza 😏

A widziałaś swoje wychudzone ciało w lustrze?szału ni ma..

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

A widziałaś swoje wychudzone ciało w lustrze?szału ni ma..

Jakie? 😂

Gość Do psychiatry

Proszę się zgłosić, jestem psychiatra, a autor to klasyczny przykład schizofrenika. Lecz się człowieku na schizofrenie paranoidalna . Lekarz powinien z tobą wywiad przeprowadzić czym prędzej! 

Gość gosc
6 minut temu, Gość Do psychiatry napisał:

Proszę się zgłosić, jestem psychiatra, a autor to klasyczny przykład schizofrenika. Lecz się człowieku na schizofrenie paranoidalna . Lekarz powinien z tobą wywiad przeprowadzić czym prędzej! 

Spoko, zajmę się tym.Najpierw podrzuce mu odpowiednie książki 😁

Gość Do psychiatry marsz

Schizofrenia paranoidalna

Schizofrenia paranoidalna: przyczyny

Schizofrenia paranoidalna jest zaburzeniem psychicznym, którego przyczyny są złożone.

Przyjmuje się, że mogą się do niej przyczynić czynniki genetyczne. Jak wynika z badań, ryzyko rozwoju choroby u dzieci schizofrenika wynosi ok. 13 proc.

Ponadto do dziedziczenia schizofrenii przyczynia się uszkodzenie DNA. Wśród czynników środowiskowych wywołujących chorobę wymieniane są m.in.:

stres

trauma z dzieciństwa

zażywanie narkotyków

Schizofrenia może być także powikłaniem chorób zakaźnych.

Schizofrenia paranoidalna: objawy

Pojawiają się urojenia, których treść może być różna, jednak zawsze o absurdalnej treści.

Najczęściej są to urojenia prześladowcze - chory twierdzi, że jest śledzony, podsłuchiwany, że jest ofiarą spisku.

Równie częste są urojenia ksobne - chory sądzi, że jest szczególnym przedmiotem zainteresowania otoczenia.

Dopatruje się związku między neutralnymi faktami i wydarzeniami a swoją osobą (np. wszyscy ludzie na ulicy lub w kolejce sklepowej rozmawiają właśnie o nim).

Schizofrenia paranoidalna: leczenie

W leczeniu schizofrenii zwykle stosuje się leki przeciwpsychotyczne.

Bardzo ważna jest także psychoterapia.

Wiadomo, że im wcześniej się zachoruje, tym cięższy przebieg choroby i gorsze rokowania.

Lekarz niezwlocznie pownien przeprowdzic  z toba wywiad.

Gość Uuu

Możesz wyjść z mojej komórki bo mi zwalnia 😜

Gość gość
34 minuty temu, Gość Do psychiatry marsz napisał:

Schizofrenia paranoidalna

Schizofrenia paranoidalna: przyczyny

Schizofrenia paranoidalna jest zaburzeniem psychicznym, którego przyczyny są złożone.

Przyjmuje się, że mogą się do niej przyczynić czynniki genetyczne. Jak wynika z badań, ryzyko rozwoju choroby u dzieci schizofrenika wynosi ok. 13 proc.

Ponadto do dziedziczenia schizofrenii przyczynia się uszkodzenie DNA. Wśród czynników środowiskowych wywołujących chorobę wymieniane są m.in.:

stres

trauma z dzieciństwa

zażywanie narkotyków

Schizofrenia może być także powikłaniem chorób zakaźnych.

Schizofrenia paranoidalna: objawy

Pojawiają się urojenia, których treść może być różna, jednak zawsze o absurdalnej treści.

Najczęściej są to urojenia prześladowcze - chory twierdzi, że jest śledzony, podsłuchiwany, że jest ofiarą spisku.

Równie częste są urojenia ksobne - chory sądzi, że jest szczególnym przedmiotem zainteresowania otoczenia.

Dopatruje się związku między neutralnymi faktami i wydarzeniami a swoją osobą (np. wszyscy ludzie na ulicy lub w kolejce sklepowej rozmawiają właśnie o nim).

Schizofrenia paranoidalna: leczenie

W leczeniu schizofrenii zwykle stosuje się leki przeciwpsychotyczne.

Bardzo ważna jest także psychoterapia.

Wiadomo, że im wcześniej się zachoruje, tym cięższy przebieg choroby i gorsze rokowania.

Lekarz niezwlocznie pownien przeprowdzic  z toba wywiad.

Co to za pustak pisze 😮