Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Czy na moim miejscu pozostaliby艣cie w takiej pracy?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

W tym roku dosta艂am wreszcie prac臋 ( pierwsz膮 opr贸cz p贸艂rocznego sta偶u). Praca jest zwi膮zane z moim kierunkiem studi贸w, wi臋c si臋 z niej ucieszy艂am.

Niestety na tym jej plusy si臋 ko艅cz膮. Po pierwsze, cho膰 ci臋偶ko w to uwierzy膰 prawie wszyscy pal膮 w pomieszczeniu socjalnym biura- cho膰 teoretycznie to wbrew przepisom. Ja musz臋 to wdycha膰 si艂膮, cho膰 jestem niepal膮ca i dbam i zdrowie, zdrowo si臋 od偶ywiam itd, a tu si臋 truj臋.

Poza tym jestem tam traktowana z g贸ry. Np. szef idzie do sklepu i pyta pozosta艂ych czy co艣 z niego chc膮, a mnie nie. W og贸le pewne osoby ma艂o ze mn膮 rozmawiaj膮, a z innymi tak, wi臋c czuje si臋 troche wyobcowana, cho膰 niby nikt nie okazuje mi jakiej艣 jawnej antypatii, to jednak czuje si臋 troche wykluczona. Jestem introwertyczk膮, ale jak by艂am na stazu, to chocia偶 normalnie ze mn膮 gadali i by艂o jako艣 inaczej.

Nie czuje si臋 wi臋c tam zbyt dobrze.聽

Kolejnym minusem jest miasto w kt贸rym teraz mieszkam. Posz艂am tam ze wgl臋du na now膮 prac臋, ale niezbyt dobrze si臋 tu czuj臋, sama nie wiem dlaczego.

Og贸lnie rzecz bior膮c s膮 momenty, kiedy jest w miar臋 ok, ale czasem czuje si臋 tu nieszcz臋艣liwa. Poza tym przez odleg艂o艣膰 jako艣膰 mojego zwi膮zku te偶 si臋 pogorszy艂a i oddalili艣my si臋 troch臋 od siebie, cho膰 byli艣my zgodn膮 par膮- z tego powodu te偶 mam cz臋sto gorsze samopoczucie.

Waszym zdaniem powinnam poszuka膰 nowej pracy?

Z jednej strony ch臋tnie bym to zrobi艂a, a z drugiej boje si臋, 偶e b臋d臋 mia艂a trudno艣ci z powodu ma艂ego (p贸艂rocznego) do艣wiadczenia...

No i wieku bo mam ju偶 30 lat i za sob膮 tylko ten sta偶 i p贸艂 roku pracy, wcze艣niej pracowa艂am, ale to nie by艂a praca biurowa, tylko kelnerki, a tego raczej nikt w moim fachu nie bierze pod uwag臋

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰

*si艂膮 rzeczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Aha i nie mo偶na tam i艣膰 na zwolnienie jak jest sie chorym, trzeba bra膰 urlop 馃槷

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiss

Nie. Ale ja nie mam braku do艣wiadczenia w pracy w wieku 30 lat. Mam 26 lat i kazda prace dostaje od reki. Ty raczej nie masz wyboru, wiec jak najbardziej powinnas tam nadal siedziec i zdobywac doswiadczenie. Oczywiscie mozesz szukac jednoczesnie czegos innego, ale w zadnym wypadku nie powinnas rezygnowac z tej pracy teraz, bo z tego co piszesz za Chiny sobie nie poradzisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

No ale t膮 jako艣 dosta艂am, cho膰 mia艂am tylko sta偶, wi臋c mo偶e i z nast臋pn膮 mi si臋 poszcz臋艣ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Narazie z tej nie rezygnuj, a w miedzy czasie szukaj nowej 馃檪聽W ko艅cu znajdziesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Przywykniesz聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Je艣li cierpisz w swojej pracy, albo 藕le si臋 tam czujesz, to nie ma sensu m臋czy膰 si臋 na si艂臋. Zacznij szuka膰 czego艣 nowego juz teraz, a kiedy znajdzies to zrezygnujesz.聽

Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Zreszt膮 ludzie pozostaj膮cy w pracy, kt贸rej nie lubia latami s膮 p贸藕niej zgorzkaniali i nieszcz臋艣liwi. No i gorzej zarabiaj膮 bo maj膮 mniejsz膮 motywacje do rozwoju, s膮 gorsi w tym co robi膮 bo przychodzi im to bez rado艣ci z wysi艂kiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uuug

Kolezenstwo rozwija sie powoli, jak cie poznaja blizej to bedzie inaczej, teraz nie wiedza czys normalna czy szuja, zaufanie buduje sie dlugo, chyba ze tam same larwy to sie okaze po kilku mcach dopiero

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Zale偶y czy mieszkasz w duzym聽 miescie czy mniejszym, w du偶ym powinna艣 szybko co艣 zale藕膰 pomimo ma艂ego do艣wiadczenia. Raczej nie zostawaj w pracy, kt贸rej nie lubisz za wszelk膮 cen臋, ja bym szuka艂a czego艣 nowego, nawet ze wzgl臋du na to ich palenie bo codzienne wdychanie tego przez聽 dluzszy czas tez nie jest obojetne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 doradca

Lepiej szuka膰 czego艣 innego bo z tego co piszesz ta praca ma wi臋cej minus贸w

Udost臋pnij ten post