Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Samotni nie zamożni gdzie jeździcie

Polecane posty

Gość Gość

Na wakacje?  Chcę w lipcu pojechać na parę dni( 5-7)nad morze i ciężko znaleźć niedrogi pokój jednoosobowy. Wiadomo że szukam czegoś pewnego czyli jakiś pensjonat czy dom wypoczynkowy. A tu ceny 130 i wiecej za nocleg. Pokój u KazIa raczej odpada bo  nie wiadomo na kogo się trafi. 

Gość Kkki

Ja o dziwo w Lebie znalzlam tani pokoj dwuosobowy za 120 czy 149 zl. Jedyne, nie bylo. Jechalam z kolezanka

Gość Gość

No tak jechałas z koleżanką. Ja mam na myśli samotny wyjazd. Koleżanki mają rodziny wiec nie mogę liczyć na wyjazd z nimi. 

Gość bez wakacji

wakacje to durnota, mase kasy aby walczyć z tłumami o spokój, strata i kasy i czasu

Gość Gość

A skąd jesteś? Ja mam 32 lata i żadnej takiej koleżanki a też chciałabym gdzieś wyjechać, tylko że samej to nie bardzo

Gość Xxx

Od lat jeżdzę sama i jeśli w Polsce to są to raczej niskobudżetowe wyjazdy. Noclegów szukam na sprawdzonych portalach np. Nocowanie.pl niewiele pensjonatów oferuje pokoje 1-osobowe wiec musisz sie liczyć z tym ze trzeba pokryć przynajmniej cześć kosztów za potencjalna druga osobę. Nad polskim morzem dawno nie byłam ale np. W lipcu w Zakopanem pokoik 75 zł/dobę z łazienka tarasem tv i czajnikiem. Mi to wystarcza. Jem na mieście a pokoik to tylko do spania. Jeśli chodzi o zagraniczne wyjazdy to korzystam wyłącznie z biur podróży i zawsze dopłacam do pokoju 2-osobowego Nawet jeśli są opcje bez dopłat i z racji tego ze jeżdzę wyłącznie na objazdy to raczej potrzebny tu już większy budżet.

Gość nie-żabojad

w maju-czerwcu do Polski (ale mam rodzinę kilkanaście km od Bałtyku) a we wrześniu do Hiszpanii, Bułgarii, Tunezji. dużo kasy nie trzeba [czesc]

Gość Rabella

Jeżdżę z Rainbow na tanie objazdówki: 3 warianty włoskie (Włochy Klasyczne, Pocztówki z Włoch, O Sole Mio), Maroko (Cesarskie Miasta i Magiczne Południe). Zawsze znajdzie się kilka osób które też pojechały same i razem jesteśmy kwaterowane, zaprzyjaźniamy się, jest fajnie.

Gość gość

Do Azot i nazot.

Gość gość
23 minuty temu, Gość gość napisał:

Do Azot i nazot.

na Mariolkę i Kreta

Dnia 17.05.2019 o 01:53, Gość bez wakacji napisał:

wakacje to durnota, mase kasy aby walczyć z tłumami o spokój, strata i kasy i czasu

Też tak myśle. Wole porobić sobie coś innego.

Gość Gość

A nie czujecie potrzeby zmiany klimatu zobaczenia czegoś więcej niż swoje codzienne otoczenie?  Przecież nie trzeba wyjezdzac w szczycie sezonu gdy wszędzie panuje tłok. Można wyjechać np nad morzem we wrześniu. Nadal piękna pogoda a tłumów juz nie ma bo dzieciaki do szkoły idą. 

Gość Raya
Dnia 18.05.2019 o 13:16, Gość Rabella napisał:

Jeżdżę z Rainbow na tanie objazdówki: 3 warianty włoskie (Włochy Klasyczne, Pocztówki z Włoch, O Sole Mio), Maroko (Cesarskie Miasta i Magiczne Południe). Zawsze znajdzie się kilka osób które też pojechały same i razem jesteśmy kwaterowane, zaprzyjaźniamy się, jest fajnie.

Myślałam o czymś takim. A co się dzieje, jeśli nie ma innych osób jadących solo? I którą wycieczkę polecasz na pierwszy raz we Włoszech?

Gość alicja

Nie jestem samotna ale jakbym chciała sama gdzieś wyjechać to na pewno nie jeździłabym w sezonie - wybrałabym coś za granicą  wiosną lub jesienią, można trafić fajne lasty i nie ma tłumów rodzin z dziećmi

Gość Gienia
Dnia ‎2019‎-‎05‎-‎20 o 19:05, Gość Raya napisał:

Myślałam o czymś takim. A co się dzieje, jeśli nie ma innych osób jadących solo? I którą wycieczkę polecasz na pierwszy raz we Włoszech?

wtedy płacisz z doplata do pokoju 2-osobowego. "Rzym i Neapol odlotowe stolice Itali" byłam i było naprawdę fajnie i sporo czasu na odpoczynek. Byłam tez na autokarowym objeździe i był dużo bardziej extremalny. Po powrocie do hotelu człowiek padał na twarz a kolejnego dnia pobudka była o 6 rano.

Gość remi

Do Autorki watku: jesli chcesz jechac jako singiel, to moze lepiej wybierz inny termin, np. czerwiec lub wrzesien. Nie musisz jechac w szczycie sezonu, kiedy jest najdrozej. Wszystko bedzie wtedy tansze, czesto znacznie. Moja ciotka tak jezdzi kazdego roku.

Poza tym, rzeczywiscie dobrze ci radza: poszukaj jakies objazdowki (niekoniecznie z biurem, ktore sie tu reklamuje), bedzie ci razniej niz zupelnie samej. Inna fajna opcja dla samotnych sa wczasy tematyczne, np. odchudzajace, z jakims sportem, joga, wedrowne, itd. Wtedy sporo osob przyjezdza samotnie, wiec bedziesz sie lepiej czula.  I trzecia opcja, to biuro podrozy dla samotnych lub normalne biuro, albo "wczasy dla singli" (jedne i drugie znajdziesz w necie).

I ostatnia sprawa: Polska robi sie okropnie droga. Naprawde warto sie zastanowic nad wyjazdem za granice. W szczycie sezonu jest drogo, ale przy wyjezdzie za granice poza sezonem jak policzysz wszstkie koszta w Polsce w lipcu czy sierpniu (dojazd, noclegi jakies atrakcje, jedzenie, itd.), to okaze sie ze stac cie na zagraniczny wyjazd.

Gość kircia
Dnia 20.05.2019 o 19:05, Gość Raya napisał:

Chyba kiedys Rainbow miał opcje dla singli, ale w sumie to nie wiem, trzeba byłoby dopytac czy to jeszcze aktualne :) Włochy Klasyczne też zawsze spoko :) 

Gość mlkjhg

Dajcie se spokoj z tymi reklamami, bo kompromitujecie tylko firme szmaciarskim spamem, jakby byli g...niana firemka, ktorej nie stac na normalna reklame w mediach.

Gość xxxxxxxxxxxx

Nad morze poza sezonem? Jak jest zimno? Jaki tego sens? Ani opalania, ani kąpieli. W góry jeszcze rozumiem, ale nad morzem poza plażowaniem i kąpielą w morzu, nie ma co robić, w 2 dni zwiedzisz Trójmiasto i co później? Spacery poplaży wtą iz powrotem w kurtce i szaliku bo piz..ga?

Gość gość

Zależy co kto lubi. Ja lubię we wrześniu spacery na plaży brzegiem morza wtedy jest też więcej jodu przy takiej pogodzie. Dla mnie relaks. Nie lubię natomiast smażyć się na słońcu, słuchać wrzasku dzieciaków czyli szczyt sezonu odpada 

Gość Do xxxxxx

Do xxxxxx: na swiecie jest duzo morz. Zwiedzanie jest lepsze gdy nie jest goraco, wiec np. do Grecji, na Majorke,  na Malte czy w inne tansze miejsce warto sie wybrac przed sezonem lub po. Wyjazd na Majorke teraz moze byc tanszy niz wakacje w Polsce w szczycie sezonu, a do zwiedzania jest duzo.  Trzeba tylko dobrze zaplanowac podroz. Lot w dwie strony na Majorke teraz kosztuje tyle ile pociag z Krakowa do Warszawy.