Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szatanek

30 lat a powodzenie u kobiet

Polecane posty

Gość Szatanek

Skąd u facetow koło 30 bierze się przekonanie że są nagle tacy mega atrakcyjni dla kobiet?  Jesli ktoś w liceum był  olewamy  przez kobiety przez swoja aparycję to już tym bardziej okolicach 30 nie będzie przystojny. Do tego czasu olbrzymia część facetow dorabia się brzucha i zakoli. Sam dobijam do tego wieku i choć nie wyglądam gorzej niż kiedyś to nie zauważyłem jakiegoś zwiększonego zainteresowania ze strony samotnych kobiet. Zawsze jakieś było ale nie specjalnie duże.

Gość Kiss

Z tego co tacy mezczyzni pisza, wnioskuje, ze mysla oni, iz:

- Kobieta po 30 nie ma w czym wybierac - a ma. Po pierwsze, rodzi sie wiecej mezczyzn i do 60 jest ich przewaga w spoleczenstwie. Po drugie, taka kobieta moze zwiazac sie z rowiesnikiem, ze straszym, ale i z mlodszym (kiedys takie zwiazki byly rzadkoscia, ale ostatnie kilka lat to prawdziwy ich wysyp)

- Kobieta po 30 jest zdesperowana, bo chce zalozyc rodzine - niektore sa, ale coraz wiecej kobiet nie chce dzieci, niektore licza, ze uroda je pozno, a inne juz maja: duzo osob bierze slub i plodzi dzieci po 30. Ponadto kobiety maja wieksze wymagania, niz 10 lat temu. Moje starsze kolezanki z pracy, obecnie kolo 40 i miedzy 40 a 50 w wiekszosci wykonuja same obowiazki domowe, maz nie umie gotowac itd. i one uwazaja to za normalne, podobnie jak to, ze mezczyzna nie dba o siebie („musi byc troche przystojniejszy od diabla”). Moje pokolenie jest ambitne, ciezko pracuje i liczy, ze mezczyzna je odciazy w obowiazkach o dba o siebie. Z czego wynika tez fakt, ze duzo starszy facet z tradycyjnym podejsciem raczej nie bedzie dla nas atrakcyjny

- Wmawiaja sobie, ze sa lepsi od naszych rowiesnikow, bo dojrzalsi - sorki, ale facet, ktory po 30 nie ma zony, dzieci, spedza wolny czas na imprezach w knajpach, nie rozwinal sie mocno w jakiejs dziedzinie przez lata, by moc tym imponowac, a dojrzalosc utozsamia z wiekiem, dojrzaly na pewno nie jest

Gość Kiss

Zreszta podam Ci przyklad. Wiele lat temu, jak bylam bardzo mlodziutka, zagadal mnie jakis starszy facet w tramwaju. Mial jakies 40 lat, wygladal ma 50, a twierdzil, ze wyglada na 30. Probowal mi zaimponowac, ale wyraznie nie mial czym. Prawdopodobnie niczego sie nie dorobil przez cale zycie. Nie wygladal tez na osobe z pieniedzmi. Nie byl interesujacy w rozmowie. (Wtedy nie potrafilam mu od razu wprost powiedziec, by splywal, wiec sluchalam). Ja mialam wtedy jakies 18-19 lat.

W koncu powiedzialam mu, ze interesuje sie fotografia, on wtedy probowal mi zaimponowac swoimi osiagnieciami w tej dziedzinie, z dalszej rozmowy okazalo sie, ze tak naprawde nic nie wie ani o aparatach, ani o przeslonie i mierzeniu swiatla, ani nie ma zadnych osiagniec (ja mialam juz swoja wystawe).

Mysle, ze tacy mezczyzni sa przez swoje mamy wychowywani w przesadnym i nie uzasadnionym poczuciu wlasnej wartosci. Nie musieli oni nigdy w domu w domu pomagac (kolezanka z pracy mowila, ze jej mama pomocy wymagala tylko od niej, a nie od braci), ciagle otrzymywali komunikaty, ze czegokolwiek by nie zrobili, sa super, i rezultaty widac. Wymagaja od innych, ale od siebie nie.

Z tym, ze najbardziej dotyczy to facetow grubo po 30. Obecni 30-latkowie zaczynaja juz byc normalni