Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Magda

Pies w bloku

Polecane posty

Go艣膰 Magda

Bardzo powa偶nie zastanawiam si臋 nad wzi臋ciem do domu psa. Konkretnie chodzi mi o suczk臋 rasy bokser. St膮d moje pytanie, czy mo偶e kto艣 z Was jest szcz臋艣liwym posiadaczem b膮d藕 posiadaczk膮 tej cudnej rasy i m贸g艂by mi odpowiedzie膰 na kilka pyta艅? 馃槈

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kasia z Arbiton

Najlepiej o takie sprawy dopyta膰 na forum specjalistycznym lub u weterynarza. Boksery znane s膮 jako przynazje psy, kt贸re dobrze "dogaduj膮 si臋" z cz艂owiekiem, nawet z ma艂ymi dzie膰mi. Pies, kt贸ry mieszka w bloku, na pewno musi miec zapewnion膮 odpowiedni膮 dawk臋 codziennego ruchu. Warto te偶 wyposa偶y膰 mieszkanie tak, aby pies w domu by艂 jak najmniej uci膮偶liwy. Przyk艂adem mo偶e by膰 odpowiednia pod艂oga, np. panele winylowe z www.arbiton.com - daj膮 dobry komfort akustyczny (nie s艂ycha膰 stukania psich pazur贸w), s膮 antyposlizgowe, mo偶na bez ogranicze艅 zmywa膰 je ma mokro, a dzi臋ki trwa艂ej wytrzyma艂ej pow艂oce niestrzany im piasek, b艂oto ani rysowanie pazurami.

Udost臋pnij ten post

boksie to kochane pieski, ale bardzo nie lubi膮 zostawa膰 same w domu, poniewa偶 roznosi je energia, do p贸藕nej staro艣ci s膮 zawsze ch臋tne do zabawy

je艣li zostaj膮 same w domu na d艂u偶ej (np. 8 godzin), to potrafi膮 nie藕le narozrabia膰 (frustracja, nuda i samotno艣膰 tak si臋 w艂a艣nie objawiaj膮)

og贸lnie - mieszkanie dla psa - to legowisko

ka偶dy musi wychodzi膰 na dw贸r, 偶eby pobiega膰, poszale膰 z innymi psami, zsocjalizowa膰 si臋 z lud藕mi i zwierz臋tami

og贸lnie - problemem nie jest mieszkanie, tylko osamotnienie

mia艂am bokserk臋 od szczeniaka do 艣mierci, je艣li masz jakie艣 pytania, to 艣mia艂o

Udost臋pnij ten post