Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

wiszu1234

Ciasto marchewkowe

Polecane posty

SK艁ADNIKI:

2 jajka

200 g drobnego cukru lub cukru pudru

150 ml oleju ro艣linnego

200 g drobno startej marchewki

50 g posiekanych orzech贸w w艂oskich lub pekan + do dekoracji

75 g drobno pokrojonego ananasa (艣wie偶ego lub z puszki) lub jab艂ka

50 g wi贸rk贸w kokosowych

200 g m膮ki

1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia

po 1 艂y偶eczce sody i cynamonu

szczypta soli

Polecam :-)

PRZYGOTOWANIE:

Jajka ociepli膰 w temperaturze pokojowej. Ubi膰 je do podwojenia obj臋to艣ci. Doda膰 cukier i dalej ubija膰 a偶 masa b臋dzie g艂adka i puszysta. Wci膮偶 ubijaj膮c na wysokich obrotach, dolewa膰 ci膮g艂ym, cieniutkim strumieniem olej.

Doda膰 marchewk臋, ananasa, orzechy, wi贸rki kokosowe i delikatnie wymiesza膰. Piekarnik nagrza膰 do 150 stopni C.

Do osobnej miski przesia膰 m膮k臋, doda膰 proszek do pieczenia, sod臋, cynamon i s贸l, wymiesza膰. Przesypa膰 do miski z marchewk膮 i delikatnie po艂膮czy膰 wszystkie sk艂adniki.

Ciasto wy艂o偶y膰 do formy o 艣rednicy 24 cm wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Piec przez 1 godzin臋 lub do suchego patyczka.

Polewa

Ubi膰 serek razem z mi臋kkim mas艂em i cukrem pudrem. W艂o偶y膰 na kilkana艣cie minut do lod贸wki.

Dobrze wystudzone ciasto przekroi膰 poziomo na 2 cz臋艣ci. Sp贸d posmarowa膰 1/3 ilo艣ci polewy.

Przykry膰 drug膮 cz臋艣ci膮 ciasta i rozsmarowa膰 reszt臋 polewy. Udekorowa膰 orzechami.

Jajka ociepli膰 w temperaturze pokojowej. Ubi膰 je do podwojenia obj臋to艣ci. Doda膰 cukier i dalej ubija膰 a偶 masa b臋dzie g艂adka i puszysta. Wci膮偶 ubijaj膮c na wysokich obrotach, dolewa膰 ci膮g艂ym, cieniutkim strumieniem olej.

Doda膰 marchewk臋, ananasa, orzechy, wi贸rki kokosowe i delikatnie wymiesza膰. Piekarnik nagrza膰 do 150 stopni C.

Do osobnej miski przesia膰 m膮k臋, doda膰 proszek do pieczenia, sod臋, cynamon i s贸l, wymiesza膰. Przesypa膰 do miski z marchewk膮 i delikatnie po艂膮czy膰 wszystkie sk艂adniki.

Ciasto wy艂o偶y膰 do formy o 艣rednicy 24 cm wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Piec przez 1 godzin臋 lub do suchego patyczka.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×