Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka8975

nie daję rady !

Polecane posty

Gość majka8975

Doszło dzisiaj do mnie, że już nie daję rady... jestem u kresu sił,.NIe tak powinno wyglądać życie 30-latki z własną rodziną.Od wielu lat mieszkam z mężem i małymi dziećmi w domu rodzinnym z ojcem wdowcem. Jestem załamana jak zachowuje się mój ojciec koło 70-tki. Wszystkim chce dyrygować, wszędzie się wcina, wkoło uwagi, wszystko mu przeszakadza, wyzywa nas , wprowadzil okropną atmosferę w domu. Od rana wyszukuje sobie takie problemy, że nie wiem czy mam isc do pracy czy w domu zostać, bo mu gałązki przeszkadzają na ogrodzie , bo smieci trza segregować... rodzina nie interesuje się nim, ani rodzenstwo, jest na mojej glowie, a ja nie mam sily zamiast zajac sie swoją rodziną dziecmi, męzem wkolo muszę zajmowac się ojcem. W domu robi totalny burdel, ogranicza mozliwosc otwarcia okna, posprzątania, bo wszystko mu przeszkadza, na dokladke nie dba o higienę . Jak komuś się żalę, to kazdy mowi olej, wyprowadz się, no i tak planuję, ale dopóki nie mam gdzie się wynieść, to po prostu mam dość!!!! niby rodzicom należy się szacunek, opieka, a co ja mam za życie, ja siły nie mam na własne zycie, bo jestem tak zgnębiona przez niego, ludzie z boku to dokuczająmi, nie wiedzą jak jest naprawdę, dziwią się-  jak to chcesz sie wynieśc , a co z nim..... a gdzie moje ja... moja rodzina. Nie mogę skupic sie w pracy bo nie wiem co zastanę po powrocie do domu, kłocę się z męzem, nie mam sily na kontakty z innymi ludżmi, rodzenstwo nie reaguje nie wspiera mnie. Okropne  to jest jak ojciec może komuś tak zatruć życie, żeby w domu rodzinnym z bliską osobą czuć się tak poniewieranym.

Gość Gość

Czy ojciec jest niedołężny i wymaga opieki 24x7?

Jeśli nie, to porozmawiaj z mężem, niech się poczuje odpowiedzialny za rodzinę. "Zbierzcie się w sobie" i wyprowadźcie się.

Feminizm feminizmem, ale mężczyzna powinien być głową rodziny, a kobieta jej sercem.

A jeśli ojciec wymaga opieki 24x7, to niech się zaangażują wszyscy, którzy kiedyś odziedziczą dom.

Gość NAWRACAJCIE SIĘ

Zwróć się do Boga. To Jedyny kierunek naszej pomocy! Czytaj Słowo Boże. Poznaj prawdziwego Boga z Biblii. Oddaj życie Jezusowi CHrystusowi a ON wyprostuje twoje życie i wszystkie twoje ścieżki, ON nie da ci zginąć. Zwróć się do NIEGO o pomoc, a ON ci nie odmówi.

Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię! Jezus CHrystus powraca na sąd. Nawracajcie się, pokutujcie za swoje gzrechy, przyjmijcie CHrystusa do serca.

Gość Gość

Skoro ojciec ma tyle energii, to powinien mieszkac sam. Twój mąz idzie do pracy i nie musi się borykać z tym, z czym ty od rana się borykasz. I tak, masz prawo, a wręcz obowiązek zadbać o swoją rodzinę. Porozmawiaj z mężem i szukajcie lokum. A jak ojciec naprawdę zniedołężnieje, to wtedy pomyślicie, jak mu pomóc. On zachowuje się tak, bo jest u siebie.