Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy miłość może tu wygrać czy lepiej odejść?

Polecane posty

Gość gość

Poznałam pewnego faceta, w którym jestem zakochana. Jest tylko kilka "małych" problemów.

Jest on sporo starszy bo o 18 lat, co akurat mi nie przeszkadza za bardzo bo zawsze dojrzali faceci po 40-stce mi się podobali. Jednak z jego wiekiem wiążą się też inne problemy. Facet jest po rozwodzie i ma trójkę ( tak  aż trójkę) dzieci. Choć jest na kierowniczym stanowisku i zarabia dość dobrze, to wiele na nie płaci, poza tym jest opiekuńczym ojcem, więc idzie na nie więcej niż same alimenty.

Drugi problem to miejsce zamieszkania. Pochodzi z okolic mojego rodzinnego miasta i niezbyt bogatego województwa, gdzie cięzko o pracę ( miasto 50 tys mieszkańców) i mieszka na wsi, dojeżdza do tego miasta 15 minut w jedną stronę. Jednak jemu się poszczęściło bo ma dobre stanowisko w dośc dużej fimie. Jest to jednak firma zajmująca się częściami do róznych maszyn, więc wątpię żeby załatwił mi tam pracę.

Ja natomiast mam 25 lat, mieszkam w większym mieście, jestem po studiach i chce się rozwijać.

Zależy mi na tym, ale też ciężko mi sobie wyobrazić żebym miała utknąć całe życie na wsi, czy nawet pracować za grosze w moim rodzinnym miasteczku.

On niestety zycia w mieście sobie nie wobraża, o czym powiedział mi wprost. Poza tym ma staroświeckie nawyki tego typu, że np. nie wyobraża sobie obiedu bez zupy i ogólnie jest troche takim tradycjonalistą, a ja nie wiem czy chciałoby mi się codziennie gotowac pełne obiady.

Ma wiele zalet i go kocham, ale zastanawiam się nad przyszłościa tego wszystkiego... Czy warto dla miłości zrezygnować ze swoich priorytetów? Czy lepiej poszukac kogoś innego? 

Gość gość

up

Gość Gość

Nie warto.

rob co czujesz.

Gość Yby

Nie pasujecie.