Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika

Sprzedam nowiutkiego laptopa

Polecane posty

Gość Weronika

Witam, mam na sprzedaż nowiutkiego laptopa firmy dell. Zakupiłam laptopa, w zeszłym tygodniu, wgl go nie włączałam. Sprzedaje go tylko dlatego że otrzymałam nowy służbowy, i drugi nie jest mi potrzebny 

Gość Xoxo

Opisz dokładną specyfikację i cenę

Gość Weronika

Dell Inspiron G3 3579 15,6" Intel Core i5-8300H - 8GB RAM - 256GB Dysk - GTX1050 Max-Q Grafika - Win10 laptop na rynku kosztuje 3499, ja dokupiłam przedłużenie gwarancji w cenie 525zl. I sprzedać chcę za równe 3tyś

Gość Weronika
5 minut temu, Gość Xoxo napisał:

Opisz dokładną specyfikację i cenę

Mogę podesłać link do aukcji, gdzie mój narzeczony go wystawił 

Gość Gość

O, to taki jak ja kupiłam na Allegro za 2800 🙂 a Ty mówisz za 3500? To chyba przepłaciłaś.

Gość Jhbhjk

Trochę to dziwne. Skoro mialas dostać lapka z pracy to po co kupowalas nowego? Nie pojmuje tego. Poza tym możesz go zwrócić do sklepu przecież. Wygląda mi to na oszusta i tyle. 

Gość Weronika
6 minut temu, Gość Jhbhjk napisał:

Trochę to dziwne. Skoro mialas dostać lapka z pracy to po co kupowalas nowego? Nie pojmuje tego. Poza tym możesz go zwrócić do sklepu przecież. Wygląda mi to na oszusta i tyle. 

Gdybym mogła go zwrócić, to przecież nie wystawiała bym go na sprzedaż. To jest chyba logiczne. W sieci sklepów euro rtv agd, każdy zwrot przechodzi przez kierownika, który raz sobie uzna że przyjmie, a raz nie. Próbowałam. Ale bez skutecznie, nawet rozmowa z rzecznikiem praw konsumenta nie pomogła 

Gość Weronika
20 minut temu, Gość Gość napisał:

O, to taki jak ja kupiłam na Allegro za 2800 🙂 a Ty mówisz za 3500? To chyba przepłaciłaś.

Kupowałam go w Euro RTV AGD, proszę sobie sprawdzić tam cenę, z resztą nawet na Ceneo żaden sklep nie schodzi poniżej 3300tys.

Gość Gość

Nie zmienia faktu, że kupiłam za tyle nowy na gwarancji + odbiór za darmo w moim mieście. 🙂

Gość Weronika
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie zmienia faktu, że kupiłam za tyle nowy na gwarancji + odbiór za darmo w moim mieście. 🙂

Mój również ma gwarancję plus przedłużenie gwarancji wraz z ubezpieczeniem 

Gość Jan
21 minut temu, Gość Weronika napisał:

Gdybym mogła go zwrócić, to przecież nie wystawiała bym go na sprzedaż. 

Zatem urządzenie nie jest nowe, tylko używane.

Możesz go oddać bez zwrotu kosztu przedłużenia gwarancji.

Teraz sprzedasz za 1500 i stracisz na tym cały 1000.

Gość Rafał

Pomyślałem że za 2900 od Ciebie kupię, ale nie kupię bo kłamiesz perfidnie, że nowy. Jakby był nowy zwrócić można do sklepu bez problemu. Nara

Gość Weronika
2 minuty temu, Gość Rafał napisał:

Pomyślałem że za 2900 od Ciebie kupię, ale nie kupię bo kłamiesz perfidnie, że nowy. Jakby był nowy zwrócić można do sklepu bez problemu. Nara

Hahahaha, laptop ma tydzień czasu i cały czas leży w kartonie! Więc jak może być używany, skoro nawet nie był włączony!

Gość Weronika
14 minut temu, Gość Jan napisał:

Zatem urządzenie nie jest nowe, tylko używane.

Możesz go oddać bez zwrotu kosztu przedłużenia gwarancji.

Teraz sprzedasz za 1500 i stracisz na tym cały 1000.

Przeczytał Pan cały komentarz?! Poszłam oddać go na drugi dzień! W sklepie dzwoniłam do rzecznika praw konsumenta, kierownik placówki również z nim rozmawiał, lecz mimo rozmowy, odmówił przyjęcia towaru z powrotem, bez uzasadnienie przyczyny. I laptop jest nowy, leży w kartonie cały czas, wyciągnął go tylko mój chłopa w celu zrobienia zdjęć, ani razu nie włączany! Poza tym za jakie 1500zl?! Ja go w sklepie euro kupowałam za 3499zl plus 525zl dodatkowa gwarancja plus ubezpieczenie 

Gość Kiss

Teraz jest na Allegro za 3150. Aukcja nr 8114813251 od lolakim.

Dodatkowa gwarancja raczej mało kogo obchodzi. Zawsze jest ryzyko kupować od osoby prywatnej. Lepiej dołożyć te 2 stówki i kupić nówkę nie śmiganą. Ty nie masz jak udowodnić, że laptopa nie włączyłaś. Ja każdy sprzęt nie zafoliowany uznaję za używany.
Za 2300 pewnie ktoś by kupił.

Gość Weronika
3 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Teraz jest na Allegro za 3150. Aukcja nr 8114813251 od lolakim.

Dodatkowa gwarancja raczej mało kogo obchodzi. Zawsze jest ryzyko kupować od osoby prywatnej. Lepiej dołożyć te 2 stówki i kupić nówkę nie śmiganą. Ty nie masz jak udowodnić, że laptopa nie włączyłaś. Ja każdy sprzęt nie zafoliowany uznaję za używany.
Za 2300 pewnie ktoś by kupił.

Sprzęt jest zafoliowany, i raczej dodatkowa gwarancja z ubezpieczeniem obchodzi potencjalnego kupującego, ponieważ ubezpieczenie obejmuje każde uszkodzenie, i gwarancje na naprawę lub ewentualnie nowy sprzęt

Gość Jan
32 minuty temu, Gość Weronika napisał:

za jakie 1500zl?! Ja go w sklepie euro kupowałam za 3499zl plus 525zl dodatkowa gwarancja plus ubezpieczenie 

Za dwa miesiące będzie warty 1500. Kierownik nie zna się na przepisach. Sprzęt, który jest nieuszkodzony, zafoliowany oryginalnie, jest paragon, oraz ma niepoprzecinane plomby gwarancyjne, dający się uruchomić, podlega zwrotowi za cenę kupna wg paragonu, opłaty typu gwarancje, prowizje, nie podlegają zwrotowi.

Gość Weronika
3 minuty temu, Gość Jan napisał:

Za dwa miesiące będzie warty 1500. Kierownik nie zna się na przepisach. Sprzęt, który jest nieuszkodzony, zafoliowany oryginalnie, jest paragon, oraz ma niepoprzecinane plomby gwarancyjne, dający się uruchomić, podlega zwrotowi za cenę kupna wg paragonu, opłaty typu gwarancje, prowizje, nie podlegają zwrotowi.

Rzecznik praw konsumenta, mu to tłumaczył. Co ja mam się szarpać z nim w tym sklepie żeby go przyjął?! Czy sądzić?! To już wolę go sprzedać, i odzyskać chociaż część pieniędzy 

Gość Jan

Chyba, że wzięłaś na kredyt zero procent, wtedy nie ma obowiązku przyjąć, bo przedmiot nie został opłacony w całości.

Gość Weronika
3 minuty temu, Gość Jan napisał:

Chyba, że wzięłaś na kredyt zero procent, wtedy nie ma obowiązku przyjąć, bo przedmiot nie został opłacony w całości.

Nie nie, kupowałam za gotówkę 

Gość Kiss
43 minuty temu, Gość Jan napisał:

W wypadku zakupu przez Internet, może kupiła stacjonarnie?

Gość Kiss

Jeśli jest zafoliowany masz szanse sprzedać, ale... robiłaś zdjęcia folii?

Gość Weronika
1 minutę temu, Gość Kiss napisał:

W wypadku zakupu przez Internet, może kupiła stacjonarnie?

Zakupu dokonywałam w sklepie stacjonarnym, w tym samym do którego poszła na następny dzień oddać laptopa 

Gość Kiss

W takim razie sprzedawca nie ma żadnego obowiązku przyjąć towaru gdyż w myśl ustawy sklepy mogą same ustalać swoją politykę w tym zakresie. Jeśli polityka sklepu nie przewiduje zwrotów to ich nie ma. Chyba, że polityka sklepu je przewiduje, to sprzedawca postąpił samowolnie (pewnie ma prowizję).

Gość Weronika
2 godziny temu, Gość Kiss napisał:

W takim razie sprzedawca nie ma żadnego obowiązku przyjąć towaru gdyż w myśl ustawy sklepy mogą same ustalać swoją politykę w tym zakresie. Jeśli polityka sklepu nie przewiduje zwrotów to ich nie ma. Chyba, że polityka sklepu je przewiduje, to sprzedawca postąpił samowolnie (pewnie ma prowizję).

Nie wiem, czy ma prowizję, czy nie. Wiem tylko tyle że przyjąć z powrotem nie chcieli 

Gość Kry
3 godziny temu, Gość Kiss napisał:

Nie wiem, czy ma prowizję, czy nie. Wiem tylko tyle że przyjąć z powrotem nie chcieli 

Gość Krystian

Jestem zainteresowany kupnem, proszę o informację kontaktowe 

Gość Weronika

Jest ktoś zainteresowany?