Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwona

Jestem w rozsypce pomocy

Polecane posty

Gość Iwona

Dzień dobry,

Mam nurtujący a zarazem irracjonalny problem, który nie daje mi spokoju Otóż jestem młodą dziewczyną, którą od paru tegodni dręczy myślenie, że jestem w ciąży. Nie mam żadnych podstaw, żeby myśleć, że jestem w ciąży, ponieważ jestem dziewicą i nie miałam żadnych kontaktów seksualnych, jednak myśl ta nie daje mi spokoju. Wmawiam sobie ze do zapłodnienia mogło dojść podczas użycia ręcznika brata, papieru toaletowego lub usiadlam w wannie na spermie. Zaczęło się to miesiąc temu jak wstałam z bólem żołądka i wtedy wmówiłam sobie ciąże. Jednak dwa tygodnie po tym okres dostałam w terminie, jednak to tylko uspokoiło mnie na chwile. Tydzień po skończonym okresie postanowiłam zrobić test ciążowy, który wyszedł negatywny. Spokojna byłam także tylko jeden dzień, gdyż wmawiałam sobie, że może za krótko sikałam na test. Uznałam, że dobrym pomysłem będzie powtórzyć test za tydzień i tak tez zrobiłam ( to byłby 6 tydzień ciąży ). Test wzięłam z innej firmy i zniwu pokłazala się jedna wyraźna gruba kreska, a po pierwszej nie było nawet śladu. Dodam ze testy były bardzo czułe (10ml) i wydaje mi się, że w 6 tc by wykryły ją ale nadal panikuje(( do tego mam jeszcze pytanie. Będąc tydzień po okresie (czyli byłby to jakiś 5 tydzień ciąży ) byłam u ginekologa na usg i pani napisała, że moje endometrium ma 5mm. Czy nie jest to za malo na podtrzymanie ewentualnej ciąży? Zadaje takie pytania, bo chwytam się każdego wytłumaczenia, które potwierdzałoby to ze w ciąży nie jestem. Dręczy mnie to niemiłosiernie i wmawiam sobie, że gęstszy śluz, który miałam jednego dnia jest prognozą ciąży (był on kleisty, ciągnący i przezroczysty). Ostatnio kiedy o tym rozmyślam zaczyna mnie boleć krzyż, bo wyczytałam ze to tez jest oznaka. Drodzy forumowicze bardzo proszę o wyrozumienie i odpowiedz na moje pytania i wytłumaczenie mi, że to możliwe nie jest. Dziękuje i pozdrawiam Iwona 

Gość Lili

Idz do lekarza , to może jakas nerwica natrectw albo ciąża urodzona. 

Gość Gość

Można napisać cały elaborat ale ciebie i tak to nie przekona. Bez stosunku, z okresem, po wizycie u ginekologa a ty dalej swoje że to jednak ciąża.

To co ty masz to jest schorzenie która nazywa się ciąża urojona i trzeba to leczyć. Mówię poważnie. To zaburzenie psychiczne z którym sama sobie nie poradzisz. Idź do specjalisty.

Gość Iwona

Właśnie dlatego proszę o coś co mogłoby mnie przekonać. Jakby ja wiem, że to możliwe nie jest, ale po prostu potrzebuje żeby ktoś mi to potwierdził i wytłumaczył 

Gość karramba345

to idz do psychologa!!!!

Gość Gość

Ale co mogłoby cię przekonać skoro żadna z wymienionych wyżej nie przekonała?

Co jeszcze chcesz przeczytać skoro sama wiesz że to niemożliwe ale wciąż się upierasz?

Gość Sese

Idz się lecz szmato 

Gość Gość

To nie mozliwe chociazby dlatego ze nawet gdybys podtarla sie ospermionym recznikiem czy usiadla na ospermiona klape od kibla to do twojego jajeczka dla plemnika jest to astronomiczny dystans do pokonania. Jak dla czlowieka odleglosc z ziemi do ksiezyca. Zaden plemnik tyle nie przezyje bo musialby wtedy wedrowac miesiacami, a plemniki zyja do 7 dni w ciele kobiety, w naturalnych warunkach czyli poza cialem zyja kilka sekund. Wiec to nawet nie mozliwe ze ospermiony recznik mial w sobie zywe plemniki zdolne do zaplodnienia. Jestes na serio tepa ze tego nie wiesz. Nie wiem gdzie ty bylas na biologii a jesli faktycznie ominelo cie kilka lekcji to takie rzeczy wie sie po prostu z zycia. Ograniczona umyslowo osobo

Gość Iwona
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Ale co mogłoby cię przekonać skoro żadna z wymienionych wyżej nie przekonała?

Co jeszcze chcesz przeczytać skoro sama wiesz że to niemożliwe ale wciąż się upierasz?

O to właśnie chodzi. Na forach cały czas ktoś wyzywa mnie od ...ek i szmat, jednak nikt nie rozumie jak to żyć w takim ciągłym przekonaniu. Chodzi mi żeby ktoś mógł na spokojnie bez emocji wytłumaczyć mi co i jak z naukowego punktu widzenia, potrzebuje kogoś kto by mógł potwierdzić moja tezę i spokojnie ze mna porozmawiał 

Gość Gość

1. Sperma na ręczniki, papierze czy wannie nie przeżyje więcej niż chwilę.

2. Musi trafić do pochwy więc musiałabyś sobie powyższe rzeczy że sperma wepchnąć do środka.

3.okres oznacza brak ciąży.

4. Negatywny test oznacza brak ciąży.

5. USG nawet we wczesnej ciąży wykrywa symptomy ciąży.

6. 5mm to nie jest ciążowa wartość endometrium.

7. Zmiana śluzu to normalne w cyklu.

8.bole krzyża to żadna oznaką ciąży.

Tyle. Jeśli to nie przekonuje cię to ja już więcej nie pomogę.

Irracjonalny strach i wmawianie sobie ciąży to objawy problemu o którym pisałam wcześniej.

Gość Iwona
17 minut temu, Gość Gość napisał:

1. Sperma na ręczniki, papierze czy wannie nie przeżyje więcej niż chwilę.

2. Musi trafić do pochwy więc musiałabyś sobie powyższe rzeczy że sperma wepchnąć do środka.

3.okres oznacza brak ciąży.

4. Negatywny test oznacza brak ciąży.

5. USG nawet we wczesnej ciąży wykrywa symptomy ciąży.

6. 5mm to nie jest ciążowa wartość endometrium.

7. Zmiana śluzu to normalne w cyklu.

8.bole krzyża to żadna oznaką ciąży.

Tyle. Jeśli to nie przekonuje cię to ja już więcej nie pomogę.

Irracjonalny strach i wmawianie sobie ciąży to objawy problemu o którym pisałam wcześniej.

dziękuje 

Gość Piaskun
2 minuty temu, Gość Iwona napisał:

dziękuje 

😉