Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Data porodu według USG a według miesiączki

Polecane posty

Gość Gość

Na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę ginekolog wyliczył mi z ostatniej miesiączki date na 6 czerwca jednak na usg zarodek i pęcherzyk były mniejsze o 2 tygodnie bo usg wyliczyło date na 19 czerwca  a więc 13 dni później między czasie jakos tak się stało że już od dobrych kilku miesiący data z usg zmieniła się na 8 czerwca więc prawie tak jak wyliczona z miesiączki i teraz nie mam pojęcia nawet na którą z tych dat się przygotować bo jeśli na tą z miesiączki to poród byłby za tydzień a jeśli początkową z usg to dopiero za 3 tygodnie tylko że problem jest taki że wczoraj pan doktor powiedział mi że jeśli do kilku dni po terminie nic się nie będzie działo to będziemy wywoływać przez cukrzyce którą mam z tym że nie powiedział o który termin chodzi bo jak na razie to są 3 terminy. Czy  któraś z Was miała taką dużą rozbieżność w terminach i kiedy w końcu urodziłyscie bliżej pierwszego czy bliżej drugiego terminu czy coś po środku?

Gość Lilolu

Ja mam według ostatniej miesiączki datę 26 lipca, a usg 22 lipca i lekarz kazał patrzeć na datę OM, a nie usg. 

Gość gość

Pierwsza ciążą   termin według miesiączki na 28 czerwca, według pierwszego usg na 17 lipca, urodziłam 11 lipca. Druga ciąża według miesiączki termin na 24 czerwca,  według pierwszego  usg na 19 czerwca,  urodziłam 29 czerwca. 

Gość Gosc

Z ostatniej miesiączki na 28kwietnia z pierwszego usg na 4 Maja z usg prenatalnego na 10Maja.Mialam cięcie cesarskie 8Maja ,41tc

Gość Gość

Według miesiączki termin był na 4 listopada a według usg na 4 grudnia. Później termin przesunął się na 8 grudnia a ostatecznie miałam wywoływany poród (który i tak skończył się cc) 14 grudnia.

Gość jol

najlepiej przygotować się miesiąc wcześniej ;-) ja moje dzieciaczki urodziłam 7 dni przed terminami, syn wg usg miał być dużo wcześniej  albo duży - tak mówił lekarz  ;-) miał 4100 :-)

Gość Gość

Moim zdaniem usg. Termin z OM jest wg oświadczenia kobiety. Mogła się pomylić, mogła mieć krwawienie jeszcze będąc w ciąży itd. I będą dziecko miesiąc dłużej w brzuchu trzymać? 

Jestem właśnie w takiej sytuacji. Miałam krwawienie,  które wzięłam za okres,  nie roznilo się.  Do lekarza trafiłam w 9tc wg jego  usg. A termin,  ktorym lekarz kazał się sugerować,  to ten z usg prenatalnego w 12tc.

Gość Gość

Dla lekarza ważna jest data z miesiączki.USG też o ile ciąża jest przenoszona to pod kontrolą czeka się aby poród rozpoczął się sam.Ty bierzesz pod uwagę tylko datę z miesiączki.

Gość Abc

Jesli kobieta nie jest pewna daty ostatniego okresu lekarz zawsze ustala termin z usg do 10 tc bo do tego czasu jest maly margines blędu. 

Gość Abc

Dodam ,ze u mnie w drugiej ciąży termin z pierwszego usg i okresu sie pokrywal. Potem wiadomo ,dziecko roslo i z pomiarow bylo do kilku dni roznicy.Urodzilam 4 dni po terminie tyle ze moje cykle zawsze były jak w zegarku.

Gość Gramofon

zalezy w którym tygodniu było pierwsze USG. Nie przygotowywuj się na żaden termin,( ja drugie dziecko urodziłam w 37 tygodniu, a trzecie w 40tyg przez wywołanie (tez cukrzyca)) Zdrowa ciąża może rozwiazać się w 37 tyg , albo w 42tyg i jest to w granicach normy.