Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kgk

Często jak poznaje jakiegoś faceta

Polecane posty

Gość kgk

to gdy patrze na jego twarz automatycznie wydaje mi sie to facet spokojny i godny zaufania, dobry a czasem patrze na jakiegoś faceta i coś mi w nim nie pasuje, np. zimne spojrzenie mam jakieś przemożne uczucie że to nieodpowiedni i egoistyczny facet. Czy intuicja może dobrze podpowiadać czy to tylko wyobraznia? Jak sobie przypomne to w sumie tak bywało wcześniej że facet w którym mi coś nie pasowało okazywał się potem dupkiem a gdy miałam dobre pierwsze wrażenie o facecie to okazywał się miłym i opiekuńczym mężczyzną.

Gość Gosc

Sama sobie już odpowiedziałaś. I tak, intuicja ma ogromne znaczenie.

Gość gosc,

Tak jest z kobietami to działa tak samo, ale nie zawsze można się pomylic

Gość Nie popieram

Jak to często, jesteś rozwiązła i dobrzy ci się nudzą?

Gość Gość

Intuicja nigdy nie zawodzi! Mam to samo, wiem co mowie.

Gość maxxon

Intuicja kobiet jest w 100% trafna, szkoda tylko że w 90% kobiety nie słuchają intuicji tylko robią durnoty

Gość er2

bzdura jakich mało, aby wiedziec coś co człowieku trzeba go bliżej poznać, wywierania pierwszego wrażenia uczą na szkoleniach w każdej korporacji, różnych agencjach rządowych, seminariach duchownych etc. 😂 a intuicja jest wypadkową wielu czynników, sen, poziom nasycenia, choroba, oświetlenie, hałas i wiele wiele innych

Gość maxxon
34 minuty temu, KermitZaba napisał:

Hmm w sumie nie spojrzałem na to z tej perspektywy. 

A powiedz mi, w takim razie na jakiej zasadzie to działało. Kiedyś jak byłem młodszy to wiele dziewczyn mi mówiło, ze przy pierwszym wrażeniu się mnie bały, a potem okazywało się ze jestem miłym człowiekiem. Wiec tak, na początku intuicyjnie stwierdziły ze jestem niebezpieczny, a potem zmieniały zdanie na podstawie rozumu? Raczej durnot nie zrobiły bo zadna nigdy nie musiała sie mnie bać.

może masz groźny wygląd, jak ziom co z puszki dopiero wyszedł, ma dziary itp. To można się bać takiego. Jaką masz sylwetke? Wyglądasz jak gangster czy mafiosa?

Gość maxxon
12 minut temu, Gość er2 napisał:

bzdura jakich mało, aby wiedziec coś co człowieku trzeba go bliżej poznać, wywierania pierwszego wrażenia uczą na szkoleniach w każdej korporacji, różnych agencjach rządowych, seminariach duchownych etc. 😂 a intuicja jest wypadkową wielu czynników, sen, poziom nasycenia, choroba, oświetlenie, hałas i wiele wiele innych

problem z tymi szkoleniami jest taki że uczą tworzenia wiarygodnej iluzji ( pewnego typu aktorstwa ), co na dłuższą mete nie zdaje egzaminu i czar pryska, a co do poznania kogoś bliżej..... tylko na tyle go poznasz na ile ci pozwoli, może stwarzać iluzje, maskować a wewnątrz być kimś kompletnie innym

Gość er2
13 godzin temu, Gość maxxon napisał:

tylko na tyle go poznasz na ile ci pozwoli, może stwarzać iluzje, maskować a wewnątrz być kimś kompletnie innym

czyż nie na tym polega kogoś poznawanie? uczymy się kiedy mówi prawdę kiedy kłamie, są tacy co poznają się przez całe życie, a w połowie lub podkoniec ku/pa 🙂 wtedy zwykli przypisywać winę na to jak ktoś się zmienia, ale często prawda jest taka, że będąc zaślepionymi własnym egoistycznym poczuciem bezpieczeństwa i wygody odrzucali nieświadomie symptomy obłudy i mianipulanctwa

a co do szkoleń, cóż w przypadku niektórych efekt jest wprost przeciwny do zamierzonego, i mimo stosowania check listy, wypadają odpychająco, szczególnie te wymuszone uśmiechy i sztucne przymilactwo 😂

Gość Alfa i omega

Ja mam tak ze wystarczy ze na kogos popatrze i od razu wiem jaki jest z charakteru i jak mam byc szczery nigdy sie nie pomylilem...99% spoleczenstwa to z...e osobniki nadajace sie do utylizacji.i to wlasnie dlatego tak wyglada ten swiat. "To ludzie ludzia zgotowali ten los" ja na przyklad nigdzie nie moge zagrzac dluzej miejsca.chodzi mi teraz o prace. W kazdej pracy.nie wazne czy pracuje tam 10 czy 60 osob. Zawsze znajda sie osobniki spier....do..lo..ne genetycznie.podejzewam ze 9 na 10 osob ktore to czytaja rowniez sa spie...rd..ol..one.tak dobrze slyszysz...jestes nie.do.p.i.e.r.d.o.l.o.n.y...jesli kiedykolwiek sprawiles komukolwiek przykrosc to wlasnie taka osoba jestes

Gość gość
58 minut temu, Gość Alfa i omega napisał:

Ja mam tak ze wystarczy ze na kogos popatrze i od razu wiem jaki jest z charakteru i jak mam byc szczery nigdy sie nie pomylilem...99% spoleczenstwa to z...e osobniki nadajace sie do utylizacji.i to wlasnie dlatego tak wyglada ten swiat. "To ludzie ludzia zgotowali ten los" ja na przyklad nigdzie nie moge zagrzac dluzej miejsca.chodzi mi teraz o prace. W kazdej pracy.nie wazne czy pracuje tam 10 czy 60 osob. Zawsze znajda sie osobniki spier....do..lo..ne genetycznie.podejzewam ze 9 na 10 osob ktore to czytaja rowniez sa spie...rd..ol..one.tak dobrze slyszysz...jestes nie.do.p.i.e.r.d.o.l.o.n.y...jesli kiedykolwiek sprawiles komukolwiek przykrosc to wlasnie taka osoba jestes

nie wiem czy sprawiłem komuś przykrość czy przyprawiłem o radość, bo trudno stwierdzić co tym "nie.do.p.e.r.d.o.l.o.n.y.m" pod beretem "o.d.p..i.e.r.d.a..la", a ty wiesz, czy n.ie.do.pie.do.l.iło ci sie? 🙂