Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa

Antykoncepcja

Polecane posty

Gość Ewa

Od 14 dni przyjmuje tabletki antykoncepcyjne Axia Conti. Zawsze biorę je o tej samej godzinie, żadnej nie pominęłam, a zaczęłam brać w 1 dniu miesiączki. Tydzień temu zachorowałam i od soboty do czwartku brałam antybiotyk Duomox. Pytałam farmaceutkę i mówiła, że spokojnie można brać ten antybiotyk z tabletkami anty. Trochę się martwię, bo zaczęłam czytac że ten antybiotyk może osłabiać działanie tabletek, a z drugiej strony młoda farmaceutka mówiła, że nic sie nie powinno stać. A teraz nie planuję ciąży.  Z chłopakiem kochałam się wczoraj wieczorem i dzisiaj dwa razy. Miała któraś tak?

Gość

Jeżeli czytałaś, że jednak osłabia, to... co zrobiłaś, to zrobiłaś ale na wszelki wypadek dołóż jakieś dodatkowe zabezpieczenie. Jak "lecisz" na samych tabletkach, to zawsze sprawdzaj wpływ leków na nie.

Gość Kenia

A ja nie zdecydowałam się do powrotu do antykoncepcji hormonalnej choćby z powodu podejrzenia zakrzepicy, poza tym nie chcę się truć. Dziś stosuje diafragme caya z żelem plemnikobójczym. Diafragma jest w jednym rozmiarze i nie jest w ogóle wyczuwalna podczas stosunku. Zakłada się ją szybko i jeszcze szybciej wyjmuje. Ja kupiłam ją na stronie naturalnaplodnosc.

Gość betka

Zawsze trzeba ulotki czytać słuchajcie, albo lekarza dopytać jak jakieś leki nam wypisuje. Jak ja brałam antybiotyk, a stosuję belarę to w czasie brania tego antybiotyku i tydzień po skończeniu, stosowałam dodatkowe zabezpieczenie.

Gość burabasia

nie rozumiem.. czytalas ze moze oslabic dzialanie a mimo to zdecydowalas sie na trzy stosunki w tym czasie? ja biore vines ale zawsze ale to zawsze jak mam antybiotyk to stosuje dodatkowo gumke