Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matowy gres na podłodze - można nabłyszczyć?

Polecane posty

Gość gość

Kupiliśmy mieszkanie. W pokojach jest drewniany parkiet polakierowany na satynowy mat a w przedpokoju, łazience i kuchni drewnopodobny gres matowy. O ile matowy parkiet w pokojach mi nie przeszkadza to gres strasznie. Nie chcę wymieniać bo poprzedni właściciele wymienili go dosłownie na 3 m-ce przed sprzedażą mieszkania więc podłoga nówka a poza tym sam gres jest bardzo ładny. Długa deska, ładny kolor i wygląda jak prawdziwe drewno. Tylko ten mat... jest dla mnie nie do przełknięcia. Podłoga wygląda na permanentnie zakurzoną. Czy można go jakoś nabłyszczyć, żeby nabrał trochę połysku? Wyczytałam, by do wody z płynem do podłóg dodać nabłyszczasza do zmywarek ale nic to nie dało. Macie jakieś pomysły? Może któraś z Was miała podobny problem? Z góry dziękuję za porady.

Gość Gość

Rozwiązanie problemu:

1. Urodź ze dwoje dzieci

2. Adoptuj psa, albo najlepiej dwa ze schroniska

3. Zapisz się na wolontariat do hospicjum

W momencie wypełnienia chwil istnienia Życiem problem fabrycznie-matowych-a-nie-błyszczących płytek przestanie być przez Ciebie dostrzegalny, czyli de facto zniknie.

Nie trzeba dziękować.

Gość Paprotka

Nie znam się, ale wpisałam w google "nabłyszczacz do gresu" i istnieją takie produkty.

Gość Gość

Cieszę się, że mam matowy gres. Na błyszczącym widać wszystko, każdą kroplę wody, smugę, itp.Mam błyszczące fronty szafek, i klnę kazdego dnia.

Gość Gość19kk

Możesz powierzchnię pokryć polimerem. Do kupienia w hurtowniach z profesjonalną chemią. Trwałe na długo.

A że środków ogólnodostępnych  spróbuj Sidoluxem do gresu i kamienia. Trwałe na krótko. 

Gość Aaa

Witam. Autorko jak juz wyprobujesz ktorys srodek to napisz jaki efekt bo sama mam tez ten problem z plytkami