Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Dzieci-opłata za nocleg

Polecane posty

Gość Gość

Hej, odkad mamy dzieci planujemy pierwszy raz zabrać je nad morze. Dzieci mają 3lata i 1,5 roku. Jakiez było moje zdziwienie kiedy chciałam zadzwonić coś zarezerwować a gościu liczy mi normalnie za cztery osoby. Powiedzcie mi proszę jak to dokładnie jest? Bo nie mam zielonego pojęcia czy jest jakaś zasada, że np do tego i tego wieku się nie płaci albo płaci mniej, czy to wszystko zależy od właściciela? Co najlepiej mówić? Pomóżcie proszę. 

Gość Gość

Wszystko zależy od hotelu i właściciela..w tamtym roku byliśmy z mężem i 4 latka w Sandra spa  i placilismy połowę ceny ale corka miała osobne łóżko 

Gość Super Żona

No jak jadę w przyszłym tygodniu na Kaszuby 2+1 i za dziecko płacimy normalnie, tylko taniej jest wyżywienie

Gość Gość

Różnie z tym bywa. W Polsce zwykle płaci się za dziecko normalną cenę. Teraz lecimy za granice i pobyt dzieci w hotelu jest bezpłatny.

Gość gość

Jest taka zasada, jaką właściciel sobie ustali. Jego dobra wola, czy dziecko policzy inaczej, czy nie.

Gość Gosc

W pensjonatach, domach gościnnych, tam gdzie płaci się za osobę za noc, dzieci często są liczone jako pełnopłatna osoba. W lepszych hotelach, gdzie płaci się za pokój/noc, dziecko jest zwykle bezpłatnie jeśli śpi w tym samym łóżku, za dostawke jest niewielka opłata dodatkowa. 

Ale zasadniczo wszystko zależy od obiektu, nie ma żadnych odgórnych przepisów. 

Gość mama dwojga
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Hej, odkad mamy dzieci planujemy pierwszy raz zabrać je nad morze. Dzieci mają 3lata i 1,5 roku. Jakiez było moje zdziwienie kiedy chciałam zadzwonić coś zarezerwować a gościu liczy mi normalnie za cztery osoby. Powiedzcie mi proszę jak to dokładnie jest? Bo nie mam zielonego pojęcia czy jest jakaś zasada, że np do tego i tego wieku się nie płaci albo płaci mniej, czy to wszystko zależy od właściciela? Co najlepiej mówić? Pomóżcie proszę. 

U mojej właścicielki pensjonatu, w którym od lat spędzamy lipiec, jest stały cennik i dzieci do 3ech lat mają miejsce za darmo, do 7miu tzw."połówkę". Przedmieścia Władysławowa. 

Gość mama dwojga
46 minut temu, Gość gość napisał:

Jest taka zasada, jaką właściciel sobie ustali. Jego dobra wola, czy dziecko policzy inaczej, czy nie.

Dokładnie. Warto zapoznać się z ofertą na stronie i omijać te płatne 100% za niemowlę.

Gość goscc

Byłam w zeszłym roku na mazurach z dziecmi. W tym hotelu obowiązywała zasada dzieci do 3 lat gratis, dzieci do 8  lat 50% ceny. Mieszkam w górach i wielu znajomych prowadzi pensjonaty noclegi itp. Ceny są zróżnicowane, u niektórych maluszki za darmo do określonego roku życia, u części dzieci normalnie liczone jako osoba po prostu. 

Myślę, że nad morze spokojnie znajdziesz taki obiekt, gdzie tak małe dzieci będa miały pobyt za darmo, ewentualnie zapłacicie za nie 50% ceny. 

Gość Gggg
34 minuty temu, Gość mama dwojga napisał:

U mojej właścicielki pensjonatu, w którym od lat spędzamy lipiec, jest stały cennik i dzieci do 3ech lat mają miejsce za darmo, do 7miu tzw."połówkę". Przedmieścia Władysławowa. 

A ile placicie za dorosla osobe ?

Gość Gość

Autorka-zarezerwowałam już w jednym miejscu bo nie chcialo mi się dłuzej szukać. Znalazłam miejsce blisko morza. Za 3 latka musiałam zapłacić połowę a za 1, 5 rocznego nic.