Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin25

Czy jest szansa na miłość , gdy wiązał nas tylko sex .

Polecane posty

Gość Marcin25

Witam wszystkich . 
Zapewne temat jakich wiele, ale może mimo to coś poradzicie. 

Poznałem dziewczynę online, poprzez popularną aplikację na T.  I ja i Kasia mieliśmy po 28 lat . Przed pierwszą randką kilka dni ciągłej rozmowy , wyraźne zaangażowanie obu stron . Później jadę do niej do Zawiercia,  bajeczna pierwsza randka , pierwszy pocałunek , wszystko skłania się ku dobremu. No i zaczynają się schody , bo ona wyjeżdża z tym, że kocha wciąż kogoś z przeszłości , stara się uporać z uczuciem bla bla bla, i jak się mamy spotkać ponownie , to jako koleżanka z kolegą . W pierwszym momencie miałem ochotę uciekać gdzie pieprz rośnie, bo przecież każdy woli być brany na poważnie, a nie być " plastrem na ranę " . No ale pomyślałem, że skoro na prawdę ją lubię to może uda się ją wyleczyć ze starego uczucia i rozbudzić w niej nowe do siebie. Więc się zgodziłem na taki stan rzeczy. No więc spotkanie drugie , przyjeżdża ona dla odmiany, jako niby koleżanka. Spędzamy ze sobą całą niedziele . Już w połowie znów się całujemy , pod koniec dnia napięcie erotyczne można kroić nożem . Myślę WTF ? No ale przecież każdy dorosły człowiek ma swoje potrzeby, może potrzebuje po prostu trochę czułości i rozrywki .  Umawiamy się więc na trzecie spotkanie , na którym oboje wiemy, że sie ze sobą prześpimy. Przed sexem dostaje jednak przypomnienie , że jesteśmy tylko w koleżeńskim stosunku, a to jest tylko sex i muszę się zgodzić, bo nie chce mnie ranić itd . . Zgodziłem się oczywiście, wciąż wdrażając plan " Wylecz ze starej miłości, rozkochaj, żyj z nią po grób " . Później spotykaliśmy się wiele razy .  Wciąż sex , pocałunki i ciągłe przypominanie , że to nie związek, a coś w stylu koleżeńskiego układu w którym są tylko rozmowy, pocałunki i sex . Ona w międzyczasie wspominała, że powinienem sobie kogoś szukać i sama gmerała w tej aplikacji na T . To szczerze mówiąc mnie denerwowało najbardziej , bo zdaje się , że było objawem tego , że po prostu nie zamierzała mnie nigdy brać na poważnie. Byłem na przeczekanie i dla rozrywki cielesnej, ale nie brała mnie pod uwagę jako chłopaka. I do tego przecież się zgodziłem na taki układ.  Niestety sielanka i mój plan zaczęły się sypać , bo niewiedzieć kiedy się głupi zakochałem, zanim udało mi się ją wyleczyć z tego starego uczucia, czy po prostu rozkochać w sobie. A wiecie jak to zakochany człowiek. Nie od wczoraj wiadomo , że miłość kroczy przed rozumem. Więc objawem mojej głupoty było okazywanie zaangażowania, zbyt dużego jak na kolegę . Ona się zorientowała i zaczęła mnie lekceważyć . Ja się wkurzyłem i pojechałem się pożegnać, póki jeszcze czułem , że zostało mi trochę godności po tych 3 miesiącach przygody .  Porozmawialiśmy na koniec trochę , mówiła że była między nami chemia, ale wciąż kocha tego fajansiarza z przeszłości  i nic na to nie poradzi. A moje zaangażowanie zaczęło ją przytłaczać.  Powiedziała, że polubiła mnie bardzo, więc nie chciała przerywać tej znajomośc . No ale później gdy widziała moje uczucie , a u niej wciąż się nie załączyło, to ją to emocjonalnie przerastało. Jak zakładałem buty, to powiedziała , żebym się odezwał jak już mi przejdzie. Choć nie chciała, to pocałowałem ją przed wyjściem . Pocałunek odwzajemniła . Łzy poleciały mi , jej tak samo. O ile z mojej strony to coś znaczyło, to z jej pewnie nic, po prostu wzruszyła się sytuacją i moim bólem . Tak tylko o tym wspominam, jakbym się czasem mylił 🙂 

Jak ktoś dotrwał do końca , to teraz istota tego , dlaczego o tym opowiadam . Minął rok, a ja spotkałem się w międzyczasie z 10 kobietami, żeby zapomnieć . Oczywiście nie traktowałem je jako " plastra " , po prostu spotykałem się na potęgę, bo miałem nadzieje się zakochać na nowo i wyleczyć . Z dwiema skończyło się to łóżkiem . Ale wciąż nie potrafiłem się w żadnej zakochać . Być może, po prostu to nie było " to " w żadnym wypadku .  No i wciąż myślę o Kasi, gdy tylko przestaje się z kimś spotykać . Ciągle goreje we mnie uczucie . Napisałem jej jakiś czas temu , że już wszystko ok i zapraszam na jakieś piwo, gdy będzie w okolicy . Odpisała , że będzie o tym pamiętać . Ja rozmowe uciąłem , żeby nie wzbudzać podejrzeń, że tak na prawdę wciąż o niej myśle i nie jest ok. I teraz pytanie za 100 punktów . Myślicie, że coś mogę osiągnąć jeszcze w tej damsko-męskiej grze o szczęście ? Czy po prostu nigdy nie chodziło o to , że ona tam kogoś kochała, tylko o to , że nigdy nie widziała we mnie materiału na chłopaka bo jestem za mało atrakcyjny czy Bóg wie co... ? 
Jest wspaniałą osobą, więc wiem, że warta jest zachodu . Dlatego myślę o planie B , który wdrożę od momentu gdy przyjedzie na to piwo 🙂 Myślicie , że jestem ...ą, który chce walczyć o przegraną sprawę , czy może jednak po tym co przeczytalście myślicie , że jest w stanie się we mnie zakochać ? 
Tylko poważni bądźcie proszę 😄 

Gość szaarŕriikkkkk

Małe piwo z duzą pianą...😇

Gość Marcin25
45 minut temu, Gość szaarŕriikkkkk napisał:

Małe piwo z duzą pianą...😇

Jaśniejsze odpowiedzi proszę . Przecież widać po załączonej opowieści, że nie jestem najbystrzejszy 😄 

Gość Zpaznokcilakier

Plaster na ranę to nie brzmi dobrze. Ale to jest tak,że Ty kochasz ja ,a ona kocha fajansiarza, fajansiarzowi chce robić dobrze i od niego później alimentów. Może zwyczajnie miło spędzała sobie z Tobą czas na pieszczoszkach i w łóżku, ot tak żeby bylo na czasie, bo to teraz " takie modne." A do tamtego wzdycha w każdej wolnej chwili. Niektórzy ludzie już tak mają, że nie potrafią wzniecić w sobie uczuć do nowego " egzemplarza" .Widocznie on spełniał jakieś jej ukryte pragnienia i być może dawał jej coś na czym jej szczególnie zależało. Tyle Twojego ile se " wyrwiesz" od niej.. Faktycznie kogoś kto nam pasuje , trudno znaleźć ,a jak się już trafi to chciałoby się go na zawsze. Ale uczucia to delikatna materia i nikogo do miłości się nie zmusi. Czas i cierpliwość są Twoimi sprzymierzeńcami. Może jej się ten fajansiarz odwiedzi , kto wie... Cierpliwości. I jako facet stale się przy niej kręć, żeby miała Cię na widoku. Chyba że, Cię pogoni . To wtedy "pozamiatane" 

Gość Asiutek

Po tym co i jak napisałeś wydajesz się być fajnym chłopakiem :) Masz dystans do siebie, poczucie humoru.

popieram odpowiedz wyżej- moim zdaniem to jeszcze nie jest przegrana sprawa

Gość Marcin25

Dzięki za odpowiedzi 😉 Mam świadomość, że to nie będzie łatwe zadanie  . Szczerze mówiąc jak mi się to uda, to powinni mnie pochować w Paryżu,  obok Napoleona Bonaparte . No ale w końcu o co walczyć w życiu, jeśli nie właśnie o miłość i szczęście. Tylko tym razem nie opuszcze gardy wcześniej, niż po to żeby przytulić tą małą cholerę jak powie " Jak Ty to zrobiłeś Marcin, że ja teraz poza tobą świata nie widzę " 😄 

Jak dla mnie też nie jest to przegrane :d Rękawy do góry i bier się za robotę!