Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga

Czy To ciąża?

Polecane posty

Gość Aga

Witam. Mam 19 lat I w sumie od samego początku niezbyt regularne cykle. Uprawiam seks z moim chłopakiem , zabezpieczamy się zawsze, gumka też nigdy nie pękła. Lecz okres mi sie spóźnia już 2 tyg. Zazwyczaj okres dostawałam w ciągu tygodnia po terminie. Objawy takie jak zawsze przed okresem mam, jestem nerwowa, miałam już dni w których występował śluz ( nie mam pojęcia czy płodne czy nie bo przy nieregularnych ciężko to stwierdzić) A wczoraj nawet dość mocno bolał mnie jajnik A potem całe podbrzusze. Miałam nadzieję że dostanę ale niestety nadal go nie. Czy to może być ciąża? 

Dodam że kiedyś zdarzyło mi się nie mieć okresu przez miesiąc, tak jakby jeden cykl wypadł 

Gość Agnieszka
9 minut temu, Gość Aga napisał:

Witam. Mam 19 lat I w sumie od samego początku niezbyt regularne cykle. Uprawiam seks z moim chłopakiem , zabezpieczamy się zawsze, gumka też nigdy nie pękła. Lecz okres mi sie spóźnia już 2 tyg. Zazwyczaj okres dostawałam w ciągu tygodnia po terminie. Objawy takie jak zawsze przed okresem mam, jestem nerwowa, miałam już dni w których występował śluz ( nie mam pojęcia czy płodne czy nie bo przy nieregularnych ciężko to stwierdzić) A wczoraj nawet dość mocno bolał mnie jajnik A potem całe podbrzusze. Miałam nadzieję że dostanę ale niestety nadal go nie. Czy to może być ciąża? 

Dodam że kiedyś zdarzyło mi się nie mieć okresu przez miesiąc, tak jakby jeden cykl wypadł 

Jeśli cykle są nieregularne na razie bym tego nie zakładała. Jeśli się zabezpieczacie poprawnie (gumka nie była uszkodzona lub poprzecierana, nic nie wypłynęło, preejakulat nie znalazł się w pobliżu pochwy przy grze wstępnej itd.) to jest to mało prawdopodobne ale nie niemożliwe. Najlepiej zrobić test ciążowy najwcześniej 10 dni od ostatniego współżycia , bo wcześniej i tak nie wykryje zmiany hormonów.

Dnia 7.06.2019 o 19:12, Gość Aga napisał:

Jeżeli za każdym razem się zabezpieczaliście to wątpię żebyś była w ciąży 😉 zrób test ciążowy dla pewności, jeżeli nic nie pokaże to czekaj spokojnie na okres i niczym się nie stresuj, zawsze dla większej pewności możesz zrobić badania krwi aby wykluczyć ciążę i żyć spokojniej. Może pomyśl aby zmienić prezerwatywy na pigułki antykoncepcyjne ? Również dzięki temu twój cykl stałby się bardziej regularny. 

Gość Test ciazowy
Dnia 7.06.2019 o 19:12, Gość Aga napisał:

Czesc tu twoj niedoszly test ciazowy. Tak, to jest ciaza, sprawdzilem to wkradajac sie przez siec internetowa do twojego mieszkania i podbierajac ci poranna probke moczu. Gratulacje.

Ps. Nastepnym razem mozemy oboje sobie uproscic zycie, wystarczy ze pojdziesz do najblizej apteki i nabedziesz mnie za okolo 10zl zamiast zadawac te pier**** pytania pytania retoryczne na forach internetowych. 

Gość Gość
Dnia 10.06.2019 o 17:08, Gość Test ciazowy napisał:

Czesc tu twoj niedoszly test ciazowy. Tak, to jest ciaza, sprawdzilem to wkradajac sie przez siec internetowa do twojego mieszkania i podbierajac ci poranna probke moczu. Gratulacje.

Ps. Nastepnym razem mozemy oboje sobie uproscic zycie, wystarczy ze pojdziesz do najblizej apteki i nabedziesz mnie za okolo 10zl zamiast zadawac te pier**** pytania pytania retoryczne na forach internetowych. 

Dokładnie... 2 tygodnie jej się spóźnia i zamiast zrobić test to zadaje głupie pytania na forach internetowych ;D