Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gienianienia

Czy skuteczność antykoncepcji została zachowana? Pytanie.

Polecane posty

Gość Gienianienia

Brałam Axia forte ale miałam problemy z plamieniami. Na wizycie, lekarz zmienił mi tabletki na Qlairę. Miałam dokończyć Axie, zrobić 7 dniowa przerwe i rozpocząć Qlaire. Jednak z pewnych względów chciałam przyspieszyć zanik plamień i będąc w połowie opakowania Axia (dokładnie 15 tabletka) przestałam je brać i od razu przeszłam na Qlaire. Plamienia faktycznie ustały ale czy skuteczność antykoncepcyjne została zachowana? Jak myślicie?

Szczerze to wydaje mi się że nie. Wiesz lepiej napisać do ginekologa jeśli masz taką możliwość 🙂

Gość Weronika

Jeśli mają inny skład to raczej nie było ciągłości, mimo to wątpię, żeby owulacja wystąpiła w takiej sytuacji, raczej burza hormonalna. 

Gość Edyta

Nie znam ani jednych, ani drugich, nie wiem czy składem są podobne do siebie. Ja jak zmieniałam na belarę, to tak jak w ulotce jest napisane od nowego cyklu i tak też mi lekarz mówił żebym zrobiła. Generalnie jeśli się zmienia tabletki to po zakończeniu całego opakowania.

Gość Gienianienia

Nie mają jednego składu. Axia była taka że 21 tabletek i w każdej taki sam skład A Qlaira ma 28 tabletek z czego tabletki mają różny poziom hormonów