Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc pola

Niemowlę a spacer w samo południe w najgorszym słońcu

Polecane posty

Gość Frefhj

Tak, MADKO. Spacer w taki upal moze byc niebezpieczny. Ciesz sie, ze nic kej sie nie stalo. A w wozku w pelnym sloncu panuje jeszcze wieksza parowa. Dziecko tez wysmarowane kremem i okryte pielucha sie parzy. Sama wysmarowalam sie kremem i wyszlam tylko na 20 minut do sklepu i sie ze mnie lalo. I nie, w takim upale dziecko sie nie wyziebi spiac. 

Skoncz wiec sie rzucac, bo ton Twoich odpowiedzi jest rownie niemily jak niektore komentarze, o ktore sie burzysz. A babki Ci dosadnie prawde napisaly, zebys przypadkiem znowu na rak glupi pomysl nie wpadla, bo przeciez nic dziecku nie bylo. Dzis nie bulo, jutro moze byc.

A moze w domu dziecko nie moze zasnac, bo je nakrywasz ta pielucha do spania? Czlowiek sie poci stojac w taka pogode, a co dopiero jak by sie mial jeszcze przykryc choc by cuenkim przescieradlem. 

Gość Gość

To właśnie dla niemowlaków i starszych ludzi jest to najbardziej niebezpieczne.Zwiększasz jej cieplote ciała, wskazane było by potem schłodzić ciało.

Gość Hjgv

Autorka to ma mozg juz przegrzany od tych upalow.

Gość Tłum

Mój  syn ma 16 miesięcy.Nie wychodzę z nim w ten upał.Po domu chodzi w samym pampersie,wentylator chodzi.Dopiero o 17 wyszłam z nim do baseniku gumowego z daszkiem.

Gość Gość

Moja dwulatka uwielbia upał i słońce. Pilnuję nawadniania, kremu z filtrem i nakrycia głowy. Robimy sobie przerwy w cieniu, czy na chwilę do sklepu. 

Gość Lutfa
2 godziny temu, Gość Gosc pola napisał:

Nie mogłam wyjść wcześniej akurat tego dnia bo lekarz przyjmował od 12 do 13.. Nie szukam poklasku wiem że źle zrobiłam  mogłam zostać w parku a nie wybierać się w podróż do mamy , ale łatwo się mówi jak ktoś nie jest w takiej sytuacji i nie musi siedzieć 5h na dworze. drugi raz już się tak nie wybiorę.. Nie wiem czemu tak po mnie jedziecie nie chciałam źle a wyszło źle.. Drażni mnie to że napisać jedno zapytać a wy tzw " MADKI" zamiast pomoc czy zwrócić uwagę to od razu z pyskiem i doszukujecie się od x najgorszych rzeczy zadając milion pytań. Zaraz będzie a po co byłaś u lekarza a czemu nie poszłaś w inny dzień... A dlaczego tak a nie inaczej a ja chciałam tylko wiedzieć czy taki spacer na prawdę jest niebezpieczny nawet jeśli dziecko nie jest wystawione bezpośrednio na słońce .. Teraz już wiem i więcej w tych godzinach nie pójdę. Wszystkim pozostałym mamusia które chciały pomoc serdecznie dziękuję 🙂

Dam co dobrą radę. Nie.pytaj o nic na tym forum bo teraz tutaj to 90 % ...ek siedzi, które chcą się dowartościowac dowalajac innym. 

Gość KKK
5 godzin temu, Gość Gosc gość pola napisał:

Dziękuję za odpowiedzi podziałam coś 🙂 

Do ostatniej pani przypuszczam nie omylnej która nigdy nie zrobiła błędu..

Otoz dziecko nie ma biegunki, jest nawadnianie przez cały czas i jest spokojne jesli tylko nie jest w domu.. :l ja byłam spalona bo szłam w pełnym słońcu owszem, ale to ja szłam twarzą do słońca a dziecko twarzą do mnie leżało w gondoli  więc logiczne że na dziecko pada cień z daszka wózka .. 

A nakryte pieluszka były tylko nóżki dziecka i to jedna warstwa bo tylko  na nogi padało słońce więc mimo filtrów chciałam dać jej cien. Nowości nie odkryłas z tym że się pieluchy na wózek nie nakłada wiem że się tak nie robi ale pierwsze słyszę żeby nakrycie nóżek dziecka jedna cieniutka warstwa  pieluchy parzylo dziecko.. Dziecko gdy śpi nawet w upał się wyziebia i jakby nie było to ZAWSZE narywam ja do snu chociażby pieluszka. 

Co do tego dlaczego nie kupię rolet. 

Bo jest to mieszkanie gdzie jest łącznie 15 okien.. Jest to bardzo duże mieszkanie w każdym z pokojów jest po  3okna.. Roleta na te okna poddaszowe które są u nas kosztuje 480 zł nie zamierzam inwestować komuś w mieszkanie tym bardziej że jedna roleta mi nic nie da. 

Mieszkanie jest źle ocieplone przez to też jest tu cieplej niż normalnie. 

Ja to rozumiem że duży koszt rolet zewnętrznych ale wewnętrzne idzie tanio kupić i potem zabrać ze sobą jak zmienicie mieszkanie. Ja mam dom i też gorąco w pokojach do góry mam 28 stopni. Nie jestem nieomylna. Dużo razy coś zrobiłam źle. Może mnie poniosło, ale jak mama Ci mówi że źle robisz, inne osoby na forum też a Ty dalej jesteś obrażona i twierdzisz że jednak dobrze. Idziesz godzinę w pełnym słońcu to Twoja córka w wózku się gotuje. Zabierz sobie termometr od kąpieli i włóż koło główki małej jak pójdziesz znowu do mamy. Przekonasz się sama. Cień z budki wózka to nie cień. Kobieto rozumiesz różnice ? Ok cień od słońca ale temperatura dalej jest bardzo duża.

Gość gosc

Ja sie najbardziej smieje z tego wyziebiania tudziez wychładzania sie podczas snu. Jakie to polskie, obsesyjna obawa, ze dziecko sie wychłodzi, która nie znika nawet podczas upałów. Przeciez jak upal to za gorąco, wiec w tym przypadku wychłodzenie chyba wskazane