Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamany

Nie potrafię odejść. Mam depresję.

Polecane posty

Gość Załamany

Witam. Jestem 20 lat po ślubie.Mam ciężką depresję. Chciałbym odejść, ale bardzo się boje, że nikogo nie znajdę i będę sam. 

Życie z moją żoną nie daje mi żadnej radości. Czuję się jak w pułapce. Nie mogę jeść ani spać. Nie chcę tak dłużej żyć. Jednak boje się, żeby nie było jeszcze gorzej jak odejdę. 

Gość Gość
2 minuty temu, marawstala napisał:

Na początek pobądź sam ze sobą a nie już myślisz o kolejnych związkach... 

Dokładnie.

Gość Gość
24 minuty temu, Gość Załamany napisał:

Witam. Jestem 20 lat po ślubie.Mam ciężką depresję. Chciałbym odejść, ale bardzo się boje, że nikogo nie znajdę i będę sam. 

Życie z moją żoną nie daje mi żadnej radości. Czuję się jak w pułapce. Nie mogę jeść ani spać. Nie chcę tak dłużej żyć. Jednak boje się, żeby nie było jeszcze gorzej jak odejdę. 

Najpierw pomóż  sobie  sam. Umów się do psychiatry, depresję się leczy.

Gość gość

Psychiatra, dobrze dobrane leki. Neuroleptyk, coś przeciwlękowego na dzień plus antydepresant - miesiąc i jesteś innym człowiekiem. Dwa - terapia behawioralno-poznawcza. Uwierz mi, przechodziłam dokładnie to samo. Trzeba szukać pomocy i tyle, zmobilizować się. Naprawdę da się z tego wyjść.

Gość Załamany

Leczę się już długo, ale nie pomaga. Potrzebuję wsparcia, ciepła i miłości. Nie chciałbym zostać sam. 

Gość Gość

Nikt nie chce, ale dopóki nie zaakceptujesz i nie polubisz sam na sam ze sobą,  nie bedxiesz szczęśliwy w związku.