Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Siostry Babilonu czyli na czele głównym Kościół Katolicki, Zielonoświątkowy i Protestancki

Polecane posty

Gość Gość

Dzień 7 według Biblii była Sobotą i to w Sobotę powinno się Modlić do Boga i to jest dniem wolnym nakazanym przez Boga!

Komu zawdzięczamy wolną niedzielę?

7 marca 321 r. n.e. cesarz Rzymu Konstantyn I Wielki ogłosił niedzielę dniem wolnym od pracy (Poganin)

Konstantyn był wybitnym władcą, za jego panowania przeprowadzono wiele reform: administracyjną, sądowniczą i podatkową. Cesarz rozdzielił władzę cywilną od wojskowej, podzielił wojsko na polowe i przygraniczne, zmienił system monetarny, a wreszcie wydał tzw. edykt mediolański proklamujący swobodę wyznawania religii chrześcijańskiej.

Ogłosił zatem, że:

„Wszyscy sędziowie i ludność miejska oraz wszelkiego rodzaju rzemieślnicy mają wstrzymać się od pracy w czcigodnym dniu słońca. Jednakże ludność wiejska może swobodnie i bez przeszkód zajmować się uprawą roli, ponieważ często się tak zdarza, że w innym dniu nie da się tak dogodnie zasiać zboża czy obrobić winnicy; nie może więc przepaść dogodna okazja dana przez niebieską Opatrzność”. (Dzień Słońca wierzył w niego Mikołaj Kopernik i to on wierzył w Boga Hermesa i to on wierzył dzień słońca zwaną Niedzielą, nawet podpisał to że wierzy w tego bożka przez małe b)

„Konstantyn zarządził, by dzień, który jest czcigodny i pierwszy, dzień Pana i zbawienia, był uważany za dzień modlitwy. Pragnąc nauczyć żołnierzy czci, w ten dzień zbawienia, który słusznie nazywa się dniem światła i słońca, zwolnił tych, którzy przystąpili do wiary w Boga, aby mogli bez przeszkód wiernie iść do kościoła i modlić się”.

https://niezalezna.pl/77346-komu-zawdzieczamy-wolna-niedziele

A protestanci wiecznie protestują a i tak nic nie zdziałali z tym, że powinno się czcić w Sobotę szabat! Protestanci ówdzie wracają do wielkiej siostry zwanej Watykanem, ponieważ pojechali a nawet wysłali nagranie wielkiej siostrze, Kościół Zielonoświątkowy przyjaźni się z Kościołem Katolickim. 

Czy wy nie wiecie, że owy "Spoczynek w Duchu Świętym" nie pochodzi od Boga? Jak Bóg mógłby powalić człowieka na ziemię, żeby sobie zbił łokcie. Wprawdzie w biblii jest opisane, że z szacunkiem upadli na twarz przed Panem! Ale nigdy nie do tyłu, nie mdleli! Tak robią poganie! Ludzie czytajcie Słowo Boże a najlepiej unowocześnioną Biblię Gdańską gdzie nie dodali tam żadnych apokryfów, ponieważ apokryfy są nienatchnione Duchem Świętym. A kto doda coś od siebie do Biblii jest napisane, że będzie przeklęty.

W biblii jest napisane także, że kiedy w człowieku zagości Duch Święty tzn zostanie ochrzony to przestaje grzeszyć i się tego brzydzi!!!! Kult obrazów, kult figurek , kult Maryjny jest wyżej niż Pan Jezus Chrystus! Duch Święty prowadzi człowieka, żeby nie zginął i pokazuje drogę do zbawienia! Prawdziwy Duch Święty a nie antychryst! Ręce położone przez Papieża Franciszka na niepełnosprawnym mężczyźnie było pokazane jak cierpiał bo coś mu weszło!

Człowiek nie zostanie zbawionym dzięki budowlom! Tylko jak ktoś przyjmie do siebie PANA JEZUSA!

https://www.youtube.com/channel/UCMNQp8FFYmgVYtcYG52wUGw

To jest człowiek, który żyje z Duchem Świętym! Przestrzega wszystko co jest w biblii! Bóg nie chciał wdać człowiekowi zamieszanie, nie ma żadnych tajemnic tylko trzeba to głosić. Czytasz Biblię to rozumiesz tak jak jest napisane!

Gość gosc

Najpierw krytykujesz protestantyzm a potem proponujesz do czytania unowocześniona Biblia Gdańska?  😂😁 Przecież to jest najbardziej protestancka wersja Biblii jaka tylko istnieje... 😁😂😁

Gość gosc

Protestanci to heretycy nie uznający obecności Pana Jezusa w Eucharystii i wiele innych protestanckich przekrętów

Gość Gość

Obejrzyjcie sobie filmiki na youtubie ewangelizyjmy.pl jest to owszem Pastor, ale odszedł od Kościoła Katolickiego, Kościoła Zielonoświątkowego oraz protestantyzmu bo protestantyzm nie uznaje, że po śmierci jest piekło a istnieje, ślub cywilny to nie jest ślub przez Bogiem a teraz opiera się tylko i wyłącznie na Piśmie Świętym. A dlaczego dopiero teraz? Bo musiał przejść przez wszystkie zbiory, żeby się przekonać, że religie to herezje i kłamstwa. Papierz Franciszek porównał Boga do Boga Islamu.

Mnie coś nie pasowało w KK ciągle się bałam, że jestem zwodzona i oszukana, miałam lęki czy pójdę do piekła, człowiek który jest ochrzczony w Duchu Świętym się nie boi, przestaje grzeszyć bo się brzydzi grzechów! Ciągle się modlę do Pana Jezusa, żeby mną kierował a we wrześniu będę prawdziwie ochrzczona przez Ducha Świętego.'

Nie będę miała "spoczynków w Duchu". W biblii jest napisane, że ludzie kiedy zostają prawdziwie ochrzczeni w Duchu Świętych mają dar proroctwa, dar języków, dar snów, dar słyszenia Ducha Świętego, dar Mądrości, Dar Rozumu, upominania. Bóg nie chciałby, żeby ludzie upadali na ziemię jak kłody, Bóg nie chce tego żebyś się śmiał histerycznie jak jest na takich modlitwach charyzmatycznych. Ja byłam zwodzona i oszukiwana. Jak poprosicie Pana o kierunek to sami zobaczycie.

pisze w pismie sw   ze spotykali sie na łamaniu  chlebna po szabacie  czyli sobocie 

i tak zostało do dzisiaj  ze w niedziele jest na mszy łamanie eucharysti i to kapłan robi na mszy

Gość gość
50 minut temu, merkaba napisał:

pisze w pismie sw   ze spotykali sie na łamaniu  chlebna po szabacie  czyli sobocie 

i tak zostało do dzisiaj  ze w niedziele jest na mszy łamanie eucharysti i to kapłan robi na mszy

Spier da laj

Gość Gość

Merkaba poproś Ducha Świętego o prowadzenie do prawdy, żebyś nie był zwodzony przez doktryny, nie ufaj nikomu jak Słowo Bożemu. 

Poczytaj list do Hebrajczyków:

NOWY TESTAMENT

List do Hebrajczyków

Zniesienie ofiary Starego Przymierza

10

1 Prawo1 bowiem, posiadając tylko cień przyszłych dóbr, a nie sam obraz rzeczy, przez te same ofiary, corocznie ciągle składane, nie może nigdy udoskonalić tych, którzy się zbliżają. 2 Czyż bowiem nie przestano by ich składać, gdyby składający je raz na zawsze oczyszczeni nie mieli już żadnej świadomości grzechów? 3 Ale przez nie każdego roku [odbywa się] przypomnienie grzechów. 4 Niemożliwe jest bowiem, aby krew cielców i kozłów usuwała grzechy. 
5 Przeto przychodząc na świat, mówi2: 
Ofiary ani daru nie chciałeś, 
aleś Mi utworzył ciało; 
6 całopalenia i ofiary za grzech 
nie podobały się Tobie. 
7 Wtedy rzekłem: Oto idę - 
w zwoju księgi napisano o Mnie - 
abym spełniał wolę Twoją, Boże. 
8 Wyżej powiedział: ofiar, darów, całopaleń i ofiar za grzech nie chciałeś i nie podobały się Tobie, choć składa się je na podstawie Prawa. 9 Następnie powiedział: Oto idę, abym spełniał wolę Twoją. Usuwa jedną [ofiarę], aby ustanowić inną. 10 Na mocy tej woli uświęceni jesteśmy przez ofiarę ciała Jezusa Chrystusa raz na zawsze3. 11 Wprawdzie każdy kapłan4 staje codziennie do wykonywania swej służby, wiele razy te same składając ofiary, które żadną miarą nie mogą zgładzić grzechów. 12 Ten przeciwnie, złożywszy raz na zawsze jedną ofiarę za grzechy, zasiadł po prawicy Boga, 13 oczekując tylko, aż nieprzyjaciele Jego staną się podnóżkiem nóg Jego5. 14 Jedną bowiem ofiarą udoskonalił na wieki tych, którzy są uświęcani6. 15 Daje nam zaś świadectwo Duch Święty, skoro powiedział: 
16 7 Takie jest przymierze, które zawrę z nimi 
w owych dniach, mówi Pan: 
dając prawa moje w ich serca, 
także w umyśle ich wypiszę je. 
17 A grzechów ich oraz ich nieprawości 
więcej już wspominać nie będę. 
18 Gdzie zaś jest ich odpuszczenie, tam już więcej nie zachodzi potrzeba ofiary za grzechy8. 

I drugie:

Jezus im odpowiedział: Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam, że każdy, kto popełnia grzech, jest sługą grzechu. 

Musimy unikać grzechów

NOWY TESTAMENT

1 List św. Jana

Musimy unikać grzechów

4 Każdy, kto grzeszy, dopuszcza się bezprawia2, 
ponieważ grzech jest bezprawiem. 
5 Wiecie, że On się objawił po to, 
aby zgładzić grzechy, 
w Nim zaś nie ma grzechu. 
6 Każdy, kto trwa w Nim, nie grzeszy3, 
żaden zaś z tych, którzy grzeszą, 
nie widział Go ani Go nie poznał. 
7 Dzieci, nie dajcie się zwodzić nikomu; 
kto postępuje sprawiedliwie, 
jest sprawiedliwy, 
tak jak On jest sprawiedliwy. 
8 Kto grzeszy, jest dzieckiem diabła, 
ponieważ diabeł trwa w grzechu od początku. 
Syn Boży objawił się po to, 
aby zniszczyć dzieła diabła. 
9 Każdy, kto narodził się z Boga, 

Jaki sens Merkaba ma bierzmowanie i sakrament pokuty jeśli człowiek wraca do grzechu i ma szansę się z tego grzechu spowiadać co tydzień, miesiąc? Jaki owoc wydaje Kościół Katolicki? Mam nadzieję, że po owocach poznasz gdzie jest Prawdziwy Duch Prawdy Boga. Pokuta to znaczy obrócić się o 180 stopni od grzechów. Nigdy nie pozwalaj sobie nakładać rąk na głowę aby nigdy Ci nikt nie wrzucił złego ducha. Myślę, że Duch Święty Ciebie poprowadzi drogą do prawdy, już same zmieszanie że nie wiesz czy nie jesteś zwodzony to sam Duch Święty w Tobie działa. W Kościele Katolickim grzeszy się przeciwko 1 przykazaniu Bożemu czcząc Matkę Pana Jezusa na pierwszym miejscu niż Pana Boga, czczenie obrazów, figurek i kult Maryjny. Wszakże Maryja była błogosławiona, ale sama nauczała, żeby wielbić Pana Jezusa i jego czcić. Diabeł przybiera postać Anioła. Uważaj i proś Boga o kierunek! Ja dalej poznaję prawdę. Powodzenia i niech Ciebie Bóg ma w opiece.
nie grzeszy, 
gdyż trwa w nim nasienie Boże4; 
taki nie może grzeszyć, bo się narodził z Boga.